Pallo-Iiroille tunnustus tyttöfutiksen kehittämisestä seurassa
Julkaistu: 12.05.2023 12.05

Pallo-Iiroille tunnustus tyttöfutiksen kehittämisestä seurassa

Palloliitto haluaa pääyhteistyökumppaninsa LähiTapiolan kanssa nostaa esiin yhteiskunnallisesti merkittävää ruohonjuuritason seuratyötä ja palkita kuukausittain eri teemoista suomalaisia jalkapalloseuroja. Toukokuussa 2023 palkinnon teemana on tyttöfutiksen kehittäminen seurassa. Eri teemojen yksittäisen seurapalkinnon arvo on 2000 euroa.

Tyttöfutiksen kehittäminen seurassa -palkinnon voittajaksi Palloliitto ja LähiTapiola valitsivat Pallo-Iirot!

Palkinnon kriteerit olivat seuraavanlaiset:

  • Seura toteuttaa yhdenvertaisia pelaajapolkuja ja yhtenäisiä prosesseja sekä tyttöjen että poikien puolella
  • Seurassa on tyttöjen jalkapallo selkeästi resursoituna ja johdettuna, minkä ansiosta seuran tyttöjoukkueilla toteutuu sekä valmennuslinjan toimeenpano, tiedolla johtaminen, että arjen tuki valmentajille. Tämän ansiosta toiminta on tasalaatuista ikäluokasta toiseen
  • Seura huomioi markkinointiviestinnässään yhdenvertaisesti sekä tyttöjen, että poikien jalkapallon esiintuomisen
  • Seuralla on näyttöä tyttöjen ja naisten pelaajamäärän kasvattamisesta
  • Seura toimii aktiivisesti tarjotakseen koulutuksen ja vertaistuen keinoin tukea lajin parissa toimiville henkilöille
  • Seuralla on konkreettisia toimenpiteitä naistoimijuuden toimintaedellytysten edistämiseen ja määrän kasvattamiseen

Lisätietoa Harrastamisen vahvat seurateot - kampanjasta


Pallo-Iirojen toiminnanjohtaja Janne Koivisto on innoissaan ja ylpeä palkinnosta.

- Suomessa on todella paljon laadukkaita futisseuroja, joten valituksi tuleminen on itsessään jo todella suuri ylpeyden aihe ja kova juttu. Naisten ja tyttöjen jalkapallon suosio on kovassa nosteessa kansainvälisesti ja Suomessakin kiinnostus harrastamiseen ja seuraamiseen on ollut jatkuvassa nousussa.

Pallo-Iiroissa tyttöjen futikseen on panostettu huomattavasti viime vuosina. Yksi merkittävä tekijä on ollut Teollisuuden Voiman (TVO) kanssa yhteistyössä toteutettu "Positiivinen Voima" - niminen kampanja, jonka ydin oli tyttöjen ja naisten jalkapallon kehittäminen seurassa. Koivisto lähettääkin kiitoksensa myös Olkiluodon suuntaan.

- TVO:n kanssa tehdyssä Positiivinen Voima - kampanjassa toteutettiin juuri näitä palkintokriteereissäkin mainittuja toimenpiteitä, joten upeaa nähdä, että toteutuneet jutut ovat huomattu valtakunnallisesti. Samalla täytyy todeta, että ilman TVO:n merkittävää panostusta tuskin olisimme pystyneet ottamaan näin suuria kehitysloikkia.

Seurassa on pitkät perinteet naisten ja tyttöjen jalkapallon suhteen ja viime vuosina seurassa onkin vielä vahvemmin integroitu tekemistä poikien ja tyttöjen suhteen. Tavoitteena on yhdenvertainen toiminta ja halu tarjota yhtäläinen mahdollisuus tytöille ja pojille harrastaa tai tavoitella omaa huippuaan.

- Olemme varmasti pitäneet liiankin itsestään selvänä, että tytöt ja pojat ovat samanarvoisia emmekä juurikaan näistä toimenpiteistä viestittäneet ulospäin. Tyttöjen ja poikien toiminnan yhtenäistämisessä on totta kai ollut kyse yhdenvertaisista mahdollisuuksista, mutta itse haluan korostaa sitä, kuinka paljon yhteisöllisyys seurassa on lisääntynyt tämän seurauksena ja seurahenki parantunut tämän seurauksena.

Onnittelut koko seurayhteisölle hienosta tunnustuksesta!