Edustus N, Naisten Ykkönen

HJK Akatemia - P-Iirot   8 - 1

Helsinki, Bolt Arena TN

​Kylmää kyytiä Bolt Arenalla

HJK Akatemia osoitti ansainneensa paikkansa sarjakärkenä. Naisille koko kauden kovin tappio.

Huolellisesti kasteltu ja lanattu Bolt Arenan tekonurmi oli valmis Naisten Ykkösen kamppailua varten. Klo 14 tuomari vihelsi pelin alkaneeksi. Muutaman tasaisen peliminuutin jälkeen HJK sai otteen pelistä, ja jo 10 minuutin kohdalla verkko soi, kun Iiris Holmström viimeisteli pallon maaliin hyvästä syötöstä. Muutaman minuutin päästä oli toinen maali jo lähellä, kun klubilaisten veto päätyi tolppaan. Heti sen jälkeen pallo löysi kuitenkin tiensä lopulta myös maaliin Saga Henrikssonin toimesta. Seuraavat HJK:n hyökkäysyritykset päättyivät maalivahti Saga Helkelän hanskoihin, minkä jälkeen päätettiin pitää lyhyt juomatauko.

Juomatauon jälkeen jaettiin pelin ensimmäinen varoitus, joka tuli helsinkiläisille. 33’ kohdalla annettiin upea läpisyöttö ilmassa Holmströmille, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Sen jälkeen tuli ensimmäinen kunnon hyökkäys Iiroille, kun Katarina Maikola pääsi vapaaksi ja sai laukauksen kohti maalivahtia. Tilanteesta ei syntynyt maalia, ja vain hetken kuluttua HJK kasvatti johtoasemaansa entisestään. Juuri ennen puoliaikavihellystä molemmat joukkueet saivat tehtyä yhden maalin. Ensin kulmapotkusta isäntäjoukkue sai pallon sisään kahden pelaajan kautta. Heti sen jälkeen Helmiina Luoma sai tilaa laukaukselle, joka lensi upeasti vasempaan ylänurkkaan. Tauolle siirryttiin 5-1 tilanteessa.

Toinen puolisko lähti liikkeelle klubin vaihtojen myötä. Noin kymmenen minuuttia ehti kulua, kun helsinkiläiset painoivat pallon jälleen maaliin Nenet Seifullan upeasta laukauksesta. 62 minuutin kohdalla Pallo-Iirot suoritti ensimmäisiä vaihtoja. Kentältä poistui Inka Kainulainen, Karolina Rehn ja Eveliina Hannula. Kentälle saapui Riina Rauva, Sanni Nurminen ja Viivi Valpola. HJK sai muutamia kulmia aikaan, mutta ne torjuttiin joko Helkelän toimesta tai puolustajat estivät vetojen syntymisen.

76’ paikkeilla helsinkiläisten maalijuhla jatkui, kun kentälle tullut Aino Mero oli täysin vapaana maalialueen sisällä laukoen pallon helposti maalivahdin ohi. Seuraavaksi Iirot teki lisää vaihtoja, kun nurmelta poistui Luoma ja Maikola tehden tilaa Venla Walleniukselle ja Elina Saariselle. HJK päätti myös suorittaa viimeisen pelaajavaihdon. Vain muutama minuutti ennen pelin loppua klubi pääsi vielä maalintekoon jälleen vapaasta tilasta boksin sisältä. Viimeisessä tilanteessa jaettiin vielä keltainen kortti, tällä kertaa Pallo-Iiroille. Peli päättyi lukemin 8-1.

Haastattelussa Peppi Sorsakivi kommentoi kauden suurinta tappiota.

Sarjakärki oli tänään ylivoimainen, eikä Iiroille juuri avautunut maalintekomahdollisuuksia.

- Vastustaja oli oletetun kova ja meillä oli aluksi oman muodon kanssa vähän ongelmia. Sitten vaihdettiin pelin aikana sitä ja saatiin ehkä vähän paremmin pelistä kiinni, mutta oltiin jäljessä niin monessa tilanteessa, niin se näkyy tulostaululla aika raa’asti.

Vastustaja oli kova, mutta myös omassa pelissä oli ongelmia. Noin suuri tappio olisi mahdollisesti ollut vältettävissä.

- Yksi maali tehtiin ja sekin oli varmaan ensimmäinen veto maalia kohti. Ehkä jos oltaisiin saatu rauhoitettua peliä enemmän ja päästy pitämään palloa, niin olisi voinut tulla erilainenkin tulos.

Tilastot
HJK Akatemia

8 - 1

(5-1)
10'MaaliHolmström Iiris
16'MaaliHenriksson Saga
33'MaaliHolmström Iiris
37'MaaliReis Olivia
44'MaaliOksanen Laura
46'MaaliLuoma Helmiina
54'MaaliSeifulla Nenet
76'MaaliMero Aino
89'MaaliSeifulla Nenet