31
ELO
15.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - VIFK  0 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​Alkusarjan viimeinen peli ei tuonut naisille pisteitä

Tappion myötä Pallo-Iirot jatkaa alaloppusarjaan kahdeksannella sijalla. Sarjasäilymisen kannalta raumalaiset ovat takamatkalla, mutta hyvissä tarkkailuasemissa.

VIFK ja Pallo-Iirot kohtasivat toisensa alkusarjan viimeisessä ottelussa. Yläloppusarjaan jatkanut Vasa IFK lähti kamppailuun oletettuna ennakosuosikkina, etenkin kun joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Vaasassa Iirojen 3-0 tappioon. Ottelu aloitettiin klo 15 ja melkein heti pelin alkuun koettiin pientä viivästystä, kun toinen kentän maaleista hajosi ja kotijoukkueen valmentajat Jori Luukko sekä Jukka Nissi menivät korjaamaan sitä. Vain parin minuutin kuluttua korjauksen jälkeen Helmiina Luoma tarjoili Elina Saariselle läpisyötön ja pallo kävikin maalissa, mutta lopulta tilanne vihellettiin paitsioksi. 28’ kohdalla vuorostaan VIFK pääsi maalintekoon. Cecilia Suomelalle pistettiin läpisyöttö, ja vaikka tilanne haiskahti paitsiolta, Suomelan maali hyväksyttiin. Tauolle mentiin VIFK:n 0-1 johdossa.

Toiselle puoliskolle lähdettiin kunnon kaatosateen saattelemana. Kumpikaan joukkue ei tehnyt vielä puoliajalla vaihtoja, vaan ensimmäiset vaihdot nähtiin molemmilta joukkueilta 59’ kohdalla. Iiroilla kentälle tuli Venla Wallenius ja kentältä poistui Saarinen. Noin viidentoista minuutin kuluttua VIFK sai vapaapotkun hyviltä paikoilta, ja kahden pään kautta pallo löytyi kotijoukkueen maalista. Maalintekijänä toimi Linda Kankaanpää. Ottelun loppupuolella nähtiin vielä paljon vaihtoja molempien joukkueiden toimesta. 0-2 maalin jälkeen Iirot lattoi kentälle Peppi Sorsakiven kapteeni Luoman tilalle. Myöhemmin nähtiin vielä tuplavaihto, jossa kentälle otettiin Riina Rauva ja Ida Kopra. Kentältä poistui Inka Kainulainen ja Elli Saimo. Pallo-Iirot ei päässyt tässä pelissä maalintekoon ja peli vihellettiin poikki 0-2 lukemin.


Vastuuvalmentaja Aake Rapala jakaa ajatuksiaan pelistä ja yleisesti koko alkusarjasta.

Iirot lähti puolustuspelillä VIFK-otteluun, mutta muutamat virheet maksoivat tärkeät pisteet. VIFK osoittautui myös pallollisessa pelissä vahvemmaksi.

- Puolustettiin kohtalaisesti koko ottelu, mutta omista virheistä pääsi VIFK meitä rokottamaan. Pallollinen pelaaminen jätti parannettavaa seuraavaan otteluun.

Joukkuetta on vaivannut erilaiset taudit ja loukkaantumiset. Poissaoloilla oli paljon vaikutusta sekä tässä että muissa alkusarjan loppupuolen peleissä.

- Meillä on ollut haastavat viikot takana, sillä joukkuetta on koulinut flunssat ja loukkaantumiset. Tämä on varmasti yksi asia, mikä vaikutti lopputulokseen. Pallollisen tekemisen olisi myös pitänyt olla parempaa, jotta pisteitä olisi jäänyt Raumalle.

Rapala kertoo myös laajasti mietteitään alkusarjan kulusta.

- Alkusarja alkoi haastavasti pisteiden valossa. Emme päässeet omalle tasolle, minkä vuoksi kärsimme paljon tappioita. Hyökkäyspelaaminen oli vaikeaa pidemmän aikaa, minkä johdosta jouduimme ottamaan paljon vastaan ja sitä kautta päästimme myös paljon maaleja.

- Kun saimme hyökkäyspeliä ja prässiä parannettua, alkoi myös pisteitä tulla. Olemme myös voittaneet oikeat ottelut, minkä vuoksi taistelemme vielä putoamista vastaan. Meidän pelaaminen on kehittynyt loppukautta kohti, mikä on positiivinen asia alaloppusarjaa ajatellen.

Lopuksi Rapala kertoo, mihin tullaan keskittymään loppusarjaan mentäessä, ja miten säilyminen voidaan mahdollistaa.

- Tullaan keskittymään omaan tekemiseen ja pelaamiseen. Kun jokainen puhaltaa yhteen hiileen, niin varmasti saadaan myös tulosta aikaiseksi.