Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - TPS  2 - 0

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​Pitsiyön Spesiaali oli naisten osalta voittoisa

TPS taipui, ja Pallo-Iirot sai tärkeät pisteet kotikatsomon kannustuksessa. Kotijoukkue oli tänään vahvempi ja se näkyi lukemissa.

Yleisömäärä: 255

Tunnelma oli Äijänsuolla huipussaan, kun odotettu Pitsiyön Spesiaali startattiin naisten pelillä klo 17. Peli sai suhteellisen hitaan alun ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana TPS pääsi laukomaan kerran maalia kohti, mutta se ei ollut maalivahti Saga Helkelälle kummoinenkaan haaste. Ensimmäinen kunnon tilanne nähtiin, kun 10 minuutin kohdalla boksin sisällä tapahtunut rike vihellettiin kotijoukkueen pilkuksi. Kapteeni Helmiina Luoma asettui pallon taakse, ja veto lähti alanurkkaan. Laukaus oli kuitenkin liian hidas ja TPS:n maalivahti Inkeri Niemi sai kätensä väliin. Samassa tilanteessa turkulaisille jaettiin pari varoitusta. Ennen juomataukoa nähtiin muutama vastustajien kulma ja maalintekoyritys, mutta ne eivät tuottaneet tulosta.

Lyhyen tauon jälkeen peli rauhoittui hetkeksi. Vajaan kymmenen minuutin kuluttua Pallo-Iirot sai hyvän tilanteen, kun Sanni Kuusisto pääsi laukomaan boksin rajalta ylärimaan. Lopulta palloa ei kuitenkaan saatu verkkoon. Viisi minuuttia ennen puoliaikaa Iiroille annettiin kulmapotku, jonka jälkeisestä tilanteesta tarjoutui heti uusi kulma. Keskityksen jälkeen pallo pysyi hyvin maalin lähettyvillä, ja Kuusistolle tarjoutui hyvä syöttöpaikka läheltä päätyrajaa. Syöttö oli juuri oikeanlainen ja päätyi Katarina Maikolan jalkaan, joka ohjasi pallon varmasti maaliin. Vielä ennen taukoa turkulaiset ottivat pari keltaista korttia, ja lopulta ensimmäinen osa Pitsiyön Spesiaalista vihellettiin tauolle 1-0 lukemissa.

Toinen 45 minuuttinen alkoi ilman kummankaan joukkueen vaihtoja. Tässä vaiheessa peli alkoi menettää hieman vauhtiaan, eikä tilanteita syntynyt juuri kumpaankaan päähän. Ensimmäinen toisen puoliskon kunnollinen tilanne tapahtui 54’ kohdalla, kun Luoma sai syötöstä koottua nopean pystyhyökkäyksen. Laukaus lähti hyvässä kohtaa, mutta maalivahti ehti hyvin pallon eteen. TPS otti jälleen uuden varoituksen noin kymmenen minuutin kuluttua. Pelikellon näyttäessä 66’ Pallo-Iirot suoritti pelin ensimmäisiä vaihtoja. Kolmoisvaihdossa kentälle saapui Peppi Sorsakivi, Elina Saarinen ja Riina Rauva. Kentältä taas poistui Nea Mäkipere, Karolina Rehn ja Inka Kainulainen. Tämän jälkeen peli pysäytettiin jälleen juomatauon vuoksi.

Noin viisi minuuttia tauon jälkeen Turun Palloseura suoritti myös ensimmäiset pelaajavaihtonsa ja heti sen jälkeen sai myös vaarallisen tilanteen, jonka Helkelä hoiti hienosti maalissa. Turkulaiset saivat kuitenkin tilanteesta kulmapotkun. Vain hetken kuluttua kotijoukkue otti vuorostaan ensimmäisen varoituksen, kun Luoma sai kortin. Ei kauaakaan, kun Eveliina Hannula otti heti perään keltaisen kortin. 85 minuutin kohdalla jaettiin lisää kortteja, ja tällä kertaa taas TPS:n pelaajalle. Vain pari minuuttia edellisen kortin jälkeen Iirot suoritti vaihdon, jossa kentältä poistui pelissä hieman loukkaantunut kapteeni Luoma tehden tilaa Venla Walleniukselle. Juuri ennen loppuvihellystä vaihdosta kentälle tullut Saarinen pääsi käytännössä läpiajoon ja sai sijoitettua pallon maalivahdin ohi. Tilanteen jälkeen annettiin jopa vielä ulosajo, ennen kuin Pitsiyön Spesiaalin ensimmäinen kamppailu vihellettiin poikki lukemin Pallo-Iirot 2-0 TPS.

Kapteeni ja ottelun pelaaja Helmiina Luoma pääsee nyt juhlistamaan pitsispesiaalin voittoa muun joukkueen kanssa.

Kauden odotetuin peli toi tärkeät pisteet kotiin. Yleisömäärä oli heittämällä kauden suurin ja se vaikutti peliin myönteisesti.

- Pitsiyön Spesiaali on kauden odotetuin kotipeli, ja oli hieno nähdä kuinka paljon me saatiin yleisöä paikalle kannustamaan meitä. Sama, mitä mä sanoin koko joukkueelle pelin jälkeen: Oli hienoa nähdä, että kaikki teki töitä, me pysyttiin hyvin yhdessä ja tästä nähdään, että me pystytään mihin vaan tällä hetkellä, tällä joukkueella.

Luoma ei itse päässyt tänään maalintekoon ja mokattu rangaistuspotku on syvällä mielessä, mutta siitä huolimatta esitys oli tänään vahva ja riitti ottelun pelaajan saamiseksi.

- Maalipaikkoja oli ja mokasin kauden ensimmäisen pilkunkin, mutta onneksi meillä on muitakin todella hyviä maalintekijöitä ja koitin sitten työllä saada oman osani hoidettua. Ainakin pohkeet kramppaa niin paljon, että kyllä siellä jotain tuli tehtyä.

Pitsiyön juhlimisen jälkeen kääntyy katseet kohti seuraava peliä, joka pelataan Vantaalla ensi torstaina.

- Nyt me nautitaan tänään tästä pitsi-illasta ja sitten heti huomisesta lähtien aletaan keskittymään torstain peliin. Otetaan alkuviikosta hyvät treenit, viikonloppu palaudutaan ja olemme sitten valmiina torstain peliin.