Edustus M, Kakkonen

EBK - P-Iirot   1 - 2

Espoo, Keski-Espoo 1 TN

Miehille isot pisteet vieraskentältä

Pallo-Iirot katkaisi pitkän vierastappioputkensa ja etenee kohti Pitsiyön Spesiaalia voittoputkessa. Raumalaisten maali pysyi lisäajalle asti puhtaana.

Vierasjoukkueen otteluunlähtö oli hieman erikoinen, kun alkulämmittelyissä yksi joukkueen palloista lensi kentän aitojen yli, osuen urheilupuiston parkkipaikalla parkissa olleeseen taksiin. Taksikuski nappasi tyynesti pallon matkaansa ja palasi muutama minuutti myöhemmin esittelemään naarmua tuulilasissaan, vaatien korvauksia raumalaisilta. Pallo toki osui auton kylkeen, mutta jotenkin naarmu oli syntynyt auton tuulilasiin. usean minuutin neuvottelujen jälkeen pallo kuitenkin palautui vierasjoukkueen haltuun, taksikuskin jäädessä jatkamaan keskustelua kentän vahtimestarin kanssa.

Kentän puolella homma toimi paremmin. Reippaan vartin pelin jälkeen vierasjoukkue pääsi tuulettamaan ensimmäistä kertaa. Juuso Aalto pelasi palloa puolustuslinjan väliin Elias Ahteelle, joka sai jollain ilveellä potkittua pallon läpi edessä odottavista puolustajista. Ahteen saadessa jalan vapaaksi, ei vetoa tarvinnut kauaa odotella ja pallo löytyi sen jälkeen tolpan kautta menneenä EBK-vahti Tero Makkosen selän takaa.

EBK yritti yllättää Pallo-Iirojen maalilla totutusti heilunutta Sakari Korria kaukolaukauksella, kun pelikellossa oli 25'. Ylhäällä ollut Korri oli kuitenkin hyvin tilanteessa mukana ja seurasi katseellaan, kuinka pallo putosi yli maalin. Lähellä maalintekoa oltiin myös hetkeä myöhemmin toisessa päässä, kun Ahteen veto osui tolppaan, josta se kimposi suoraan Mikko Jalkasen jalkaan. Pallo tuli valitettavasti laiturin heikommalle jalalle, jolloin Jalkanen ei onnistunut upottamaan palloa puolityhjään maaliin, vaan pallopojat joutuivat juoksemaan pallon perässä aina kentän aitojen toiselle puolelle.

Ottelun ensimmäinen keltainen kortti nousi Jami Halmiselle 32', kun kaksinkamppailussa Halmisen kaatuessa Niklas Geitlin näytti nappaavan Halmista jaloista ja kaatuvan tämän seurauksena, mutta tuomari näki tilanteen raumalaisen rikkeenä. Vain neljä minuuttia tästä ja oli EBK:n vuoro kolisuttaa maalipuita. Egzon Avdi sai nappisyötön jalkaansa takatolpille, mutta espoolaisen viimeistely ei tilanteessa ollut terävimmillään, puolen maalin ammottaessa tyhjillään. Puoliajalle siirryttiin myös samaisessa 0-1 vierasjohdossa.

Toista puoliskoa oli pelattu vain viisi minuuttia, kun Pallo-Iirot joutui vaihtamaan. Pientä kolhua saanut Otto Ohvo ei pystynyt peliä jatkamaan, joten kentälle hänen tilalleen tuli Topias Silvennoinen. Silvennoisen tultua kentälle ei seuraavaa maalia jouduttu enää kauaa odottamaan. Ahde pääsi iskemään illan toisensa Jalkasen syötöstä, jonka laidasta vapaaksi pelasi Aalto tyylikkäällä nostolla puolustajan yli. Vielä ennen täyttä tuntia Iirot vaihtoi Veeti Pohtion ja Alex Johanssonin pois kentältä, joiden tilalle juoksivat Oliver Repo ja Timi Halminen.

EBK oli lähellä ottelun avausmaaliaan 62' pelin jälkeen, kun Geitlin lähti kokeilemaan melkoista maalia otettuuaan ensin pallon haltuun rinnallaan, ja kääntäessään volleyn maalia kohti. Korri esitteli hienon loikan ja sai näppejään juuri sen verran väliin, että pallo lipui hitaasti ohi tolpan kulmapotkuksi.

Ottelun loppua kohti raumalaiset siirtyivät hieman vahvemmin puolustusasemiin, jota alleviivasi myös 85' tehty vaihto, jossa Aaro Salonen ja Aalto poistuivat kentätä ja heidän tilalleen tulivat Miro Honkaniemi ja Christopher Abdu. Revolla oli paikka tappaa peli lisäajan ensimmäisellä minuutilla lopullisesti, kun laituri karisti puolustajan kannoiltaa ja ohitti jo maalivahdinkin, mutta pallo oli ajautunut niin pieneen kulmaan, että Revon kääntö vain viisti maalialueen läpi ja EBK:n puolustajien haltuun.

Espoolaisten kavennusosuma tuhosi Korrin nollapelin ajassa 90+3'. Egzon taisteli jalkansa vapaaksi boksin rajalla, ja jäätävä laukaus rysähti tolpan kautta lähes yläkulmaan täysin Korrin ulottumattomiin. Tämän lähemmäs eivät kuitenkaan espoolaiset vierajsoukkuetta päässeet, vaan Pallo-Iirot vei kolmatta kertaa tällä kaudella täydet pisteet mukanaan Raumalle.

Raportissa ansiokkaasti maalia puolustanut Jami Halminen

Viime hetken kavennusosumasta huolimatta Pallo-Iiroilla ei ollut suurempaa hätää.

- Vähän ei nyt paras peli, mutta saatiin mitä lähdettiin hakemaan. Eiköhän se vieraskantakin tästä sitten käänny. Hiukan meinasi jännäksi [mennä] tuossa lopussa, mutta hyvin selvittiin.

Pitkään vastustajan nollissa pitäneen Halmisen puolesta pelin olisi voinut lopettaa jo hieman aiemmin.

- Joo, kyllä aika pitkään saatiin, Ehkä vähän liiankin pitkään tuota yliaikaa pelattiin, mutta ihan hyvin.