Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - TPV  2 - 3

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Hyvä alku valui hukkaan

Miesten ylempi jatkosarja jatkui heikosti myös kotikentällä. Nopeasti saavutettu kahden maalin johtoasema ei siivittänyt joukkuetta voittoon.

Yleisömäärä: 374

Pallo-Iirot lähtivät kauniissa syysillassa terävästi liikkeelle. Pelikellon näyttäessä vasta 8', oli tulostaululla jo 2-0. Ensin kuuden minuutin pelin jälkeen Oliver Repo huudatti kotiyleisöä, noustessaan Aaro Salosen nappiin ajoitettuun läpisyöttöön. Repo otti pallon rauhallisesti haltuunsa ja iski samalla kylmänviileydellä pallon takanurkkaan. Heti perään Markus Babb vapautti samalta laidalta Elias Ahteen, joka koki Revon laukauksen löytäneen mukavan aukon TPV:n maalilta, iskiessään pallon lähes sentilleen samaan paikkaan takanurkkaan kuin ottelun avausmaali.

Iirojen hyökkäyspeli jatkui vahvana myös maalien jälkeen, ja Ahde pääsikin vartin jälkeen kokeilemaan jälleen maalintekoa boksista. Tälläkin kertaa Babbin nousu tuotti loistavan maalipaikan, kun puolustajan keskitys tavoitti kärjen jalan maalin edestä. Tällä kertaa joukkueen maalipörssiä johtavan Ahteen sihti ei kuitenkaan ollut tarkimmillaan, jolloin pallo päätyi yli maalin. TPV pääsi ensi kertaa kutittelemaan Pallo-Iirojen maalia ajassa 18', kun peliväline saatiin jo pelattua ohi raumalaisten maalia vartioineen Sakari Korrin, mutta Alex Johansson oli mies paikallaan ja onnistui putsaamaan pallon yli sivurajasta ennen tamperelaisten saapumista paikalle. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä vitosella molemmat joukkueet pääsivät vielä huippupaikoille. Ensin Toni Toijalan keskiympyrästä lähettämä veto leijasi raumalaismaalin katolle, jota seurasi Jussi Helinin vahva nousu laidalta aina vetopaikoille. Helinin vedon viuhuttua ohi maalin, oli jälleen TPV:n vuoro hyökätä. Toijalan läpisyöttö löysi Roope Kostiaisen jalan, jonka viimeistely oli vähintään yhtä laadukas, kuin pelin alussa nähtiin kahdesti toisessa päässä. Tauolle lähdettiin täten 2-1 johdossa.

Puoliajalla Pallo-Iirot suoritti yhden pelaajavaihdon, Babbin vaihtuessa Timi Halmiseen. Molemmille joukkueille jaeltiin vuoronperään myös keltaisia kortteja, joista raumalaisista osansa saivat Omer-Junior N'kadiaboua sekä Johansson. Kellon näyttäessä 51', tuli TPV tasoihin. Toijalan pitkä sivurajaheitto löysi Ville Puustisen pään, joka jatkoi takatolpalla päivystäneelle Tuomas Lehdelle. Lehti oli tilanteessa unohtunut täysin yksin, jonka johdosta tamperelaisten kapteeni sai pistää pallon rauhassa ohi Korrin.

Pirteästi esiintynyt Repo pelasi itsensä jälleen huippupaikalle kellon ajassa 66', ohittaessan puolustajan murtautuessaan boksiin. Valitettavasti laiturin viimeistely ontui sen verran, että pallo vieri ohi maalin, eikä vapauttavaa johto-osumaa syntynyt. Samassa ajassa myös N'Kadiabouan oli aika siirtyä vaihdon puolelle, Jami Halmisen tullessa kentälle. 78' kohdalla TPV:n vaaralliset erikoistilanteet iskivät jälleen. Pitkän rajaheiton jälkitilanteesta keskityspallo löysi Toijalan, jonka laukauksen Korri onnistui vielä estämään. Paluupallo pomppasi suoraan Puustisen jalkaan, eikä raumalaispuolustus ehtinyt enää tämän laukauksen väliin.

Kunnollista kiriä ei tämän jälkeen Pallo-Iiroilta enää nähty, vaan TPV onnistui tappamaan pelin tehokkaasti. Tappion myötä kaatuivat lopullisesti myös Pallo-Iirojen saumat nousukarsintoihin.

Raportissa ajatuksia sanoiksi pukeva Pasi Rantanen

Ottelun alku olisi voinut ennustaa parempaa lopputulosta.

- No mitäs siitä nyt kommentoisi. Todella katkera tappio. Oliko sitten liian hyvä alku, kymmenen minuutin kohdalla peli on 2-0 ja hyvin hanskassa. En tiedä. Sitten vastustaja tekee pari maalia erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista, missä he ovat vahvoja. Ne me puolustettiin tänään tosi huonosti. Ei me merkattu niiden kohdepelaajia ja vaarallisimpia pelaajia. Sitten tuossa lopussa yritetään kiriä, niin me rikotaan itse. Tosi vaikea sieltä on silloin edes tulla tasoihin ja kun voittaa olisi tarvinnut.

- Meillä oli sen verran maalipaikkoja, ihan tämmöisiä selkeitä maalipaikkoja, että jos ei me tehdä, niin mitäs siinä itket sitten mistään. Kyllä tämä raakaa on, rehellistä peliä tavallaan.

TPV paransi omaa tekemistään pelin edetessä.

- Harva jalkapallopeli on sellainen, että melkein tasapisteissä olevat joukkueet pelaa ja toinen myllyttäisi 90 minuuttia. Tilanteet vaihtelee, pallonhallinnat vaihtelee, joukkueiden eri vahvuudet on käytössä. Tämmöistä se on.

Tilastot

2 - 3

TPV
(2-1)
6'MaaliRepo Oliver
8'MaaliAhde Elias
44'MaaliKostiainen Roope
51'MaaliLehti Tuomas
78'MaaliPuustinen Ville