2
MAA
13.00
Edustus M, Harjoitusottelu

P-Iirot - FC Inter 2  4 - 1

Buena Vista stadion TN

Miehet vahvoja kotona

Iirot pelasi jälleen vahvasti kotikentällä. Ensimmäinen oman sarjatason vastus on hyvä mittari joukkueen pelaamiselle.

Pallo-Iirot otti 4-1 voiton FC Interin reservijoukkueen kustannuksella. Lukemat kuvasivat hyvin peliä, vaikka nollapeli Iirojen maalissa torjuneelle Eetu Männistölle ei olisikaan ollut pelin kuvan kannalta täysin perusteeton. Jo pelin alusta asti oli nähtävissä, että turkulaisille olisi tänään tulossa hikinen koitos. Pallo-Iirot painoi rajusti päälle ja katkaisi useamman Interin syöttöpelin. Siinä missä Iirot sai aikaan kauniita hyökkäyksiä palloa liikuttaen, jäi Interillä lähes kokonaan eteneminen vastahyökkäyksistä kiinni. Ensimmäisen puoliajan paras raumalaispaikka siunaantui Aaro Saloselle, joka sai ensin kokeilla läheltä maalia Juuso Aallon kantapääsyötöstä, mutta maalivahti torjui Salosen vedon ja jälkitilanteessa Saloselle palannut pallo päätyi puskulla yli maalin. Raumalaisten reippaasta pallonhallinnasta huolimatta ensimmäisen puoliajan ainoan maalin iski vierasjoukkue ajassa 40'. Gezim Voca huomasi olevansa aivan yksin boksin rajalla, josta armoton maalinsylkijä kiitti ja painoi pallon varmasti maaliin.

Toiselle puoliajalle Iirot teki yhden muutoksen, kun kauden ensimmäiset peliminuuttinsa ottanut Elias Ahde vaihdettiin Otto Ohvoon. Raumalaisten paine tuotti myös heti puoliajan alkuun tulosta, kun ensin Topias Silvennoinen sai pallon maaliin kellon näyttäessä 51'. Aalto pelasi myös Salosen kertaalleen läpi ja Salonen ohitti Interin maalivahdin, mutta kaukaa lähetetty laukaus kimposi tolpasta takaisin peliin. Seuraavalla kerralla Oliver Repo ja Salonen pelasivat itsensä kahdella nollaa vastaan, ja tällä kertaa Salonen pelasi Revolle tyhjän maalin, joka ei paikasta enää erehtynyt. Myös Salonen pääsi ottelussa lopulta maalin makuun, kun 80' Salonen laukoi pallon vastustamattomasti ohi Interin maalivahdin. Kentän jättivät myös Aalto ja Silvennoinen, joiden tilalle tulivat Aaro Kainulainen ja Joel Erholm, joista jälkimmäinen sai kunnian tyylitellä loppulukemat 4-1 puskiessaan keskityksen varmasti maaliin vain neljä minuuttia kentälle tulonsa jälkeen.


Vastuuvalmentaja Joel Grasson papereissa tänään pelattiin harjoituskauden parasta peliä

- Varsin samankaltainen peli kuin SalPaa vastaankin. Toki vastustaja oli nyt samasta sarjasta. Oltiin vahvoja, aloitettiinkin tällä kertaa ihan hyvin. SalPaa ja MuSaa vastaan alku oli ehkä hiukan nihkeä, mutta nyt me oltiin pelissä sisällä aloituspotkusta alkaen. Vastustaja piti pelissä ehkä palloa enemmän, mutta me prässättiin aika vaarallisissa alueilla niiltä palloa pois ja saatiin niitä riistoja.

- Puolustuspelaamiseen voi olla tyytyväinen tänään, se oli tämän viikon osateemanakin. Hyviä asioita näkyi paljon. Mä olen tyytyväinen, että useammalta pelaajalta näkyi semmoinen asenne ja näytönhalu ottaa se seuraava steppi nyt. On nälkäisiä pelaajia, ketkä haluaa mennä eteenpäin ja ottaa sen oman pelipaikan tuosta.

- Ensi viikolla on taas hyvä mittari, kun päästään vieraissa testaamaan omaa tasoa. Ainakin mun aikana vieraissa on ollut aika hankalaa, vaikka loppukaudesta vähän jo paranikin ja saatiin pari voittoa. Päästään testaamaan EPS:n Ykkösen jengiä. Tulee varmasti kova peli, tulee vielä parantaa tästä.


Aaro Salonen viittasi myös vieras- vs. kotipelaamiseen

- Hyvin peli eteni, iso kehitys MuSa-peliin kaikilta. Vähän tuttu kaava viime kaudelta. Toivotaan, että ensi viikolla saadaan kaava muutettua ja voitetaan EPS.

Salosella oli tyhjää maalia tarjolla, mutta veti pallon tolppaan. Seuraavaksi keskikenttäpelaaja jakoi tyhjän maaliin Oliver Revolle.

- Mä ajattelin, että antaa kaverillekin tyhjä, kun ei itselle maistunut. Varma maali siitä.



OSTA KAUSIKORTTISI NYT