P20, P20 Kakkonen

P-Iirot - TPK  8 - 0

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Vakuuttava 8-0 startti sarjakauteen

Pallo-Iirojen A-pojat starttasi kautensa vahvaan tyyliin kaatamalla TPK:n maalein 8-0 (2-0). Jo ensi minuuteista lähtien Iirot vyörytti pallonhallinnallaan vierasjoukkueen makaamaan syvällä omalla alueellaan. TPK puolusti ansiokkaasti ja pyrki iskemään vastaan. Iiro-puolustus sai kuitenkin vastaiskut tyrehdytettyä tehokkaasti ja malttoi kärsivällisesti liikutella palloa kunnes tekopaikat aukesivat.

Avausmaalia saatiin odottaa TPK-maalivahti Mikael Elon torjuntaparaatista johtuen 36.minuutille asti. Miska Karppinen (Dewaco) pääsi niittamaan 1-0 maalin. Heti perään Antti Mynttinen (V-K Teräsrakenne) viimeisteli taukolukemat 2-0 kulmapotkumylläkän päätteeksi. Kotijoukkueen kulmapotkut olivat jälleen vaarallisia, Arno van Laethem (Poroholman Rantatalo) ja Manu Kontto (Raumaster) toimittivat hyviä palloja ja kulmapotkusaldo taisi ottelun päätteeksi olla kotijoukkueelle 16-0. Se kuvastaa ottelutapahtumia.

Toisella puoliajalla Vilho Leino niittasi ensin vasempaan alakulmaan 3-0 maalin. Sen jälkeen Jaakko Vuolukka laukoi kaksi maalia, Miska Karppinen taas maalinedushässäkästä illan toisen maalinsa ja Vuolukka viimeisteli hattutempun upealla sivuttaissyötöstä lähteneellä ylänurkkalaukauksella. Aivan loppuhetkillä joukkueen kapteeni Antti Mynttinen esitti vielä yllättävää pallokontrollia, pompauttaen keskityksen rinnallaan ohi puolustajasta ja tykittämällä vasemmalla jalallaan matalan laukauksen maalin alanurkkaan. 8-0 loppulukemat olivat ihan ansaitut. Kotijoukkueen maalilla Veeti Vainio (Sata-Kaiverrus) otti yhden kaukolaukauksen kiinni ja sillä helppo nollapeli tilille. Vaihdosta pirteästi tulleen Frans Aallon (BMH Technology) maalin edustalta tuikkaama loppuhetkien maali hylättiin paitsiona. Ilmeisesti joku paitsiossa oli mutta Frans itse ainakin oli metrikaupalla linjan turvallisella puolella. No, Fransin maalia odotellaan sitten seuraavassa pelissä. Myös Joel Jäspilä (Sami Jäspilä Oy) uhkui ottelun jälkeen itseluottamusta ja aikoo kevätkauden aikana avata maalitilinsä.

Ottelu oli hyvähenkinen ja katsojia oli paikalla mukavasti vähän yli 100 pimenevässä keväisessä illassa.

Ottelun videotallenne on katsottavissa oheisesta linkistä:

PalloIirot -TPK - YouTube

Ensi lauantaina Iirot matkaa Tampereen Kauppiin TKT:n vieraaksi.

Seuraava kotiottelu on torstaina 4.5. klo 20.15, jolloin Äijänsuon Buena Vista Stadionille vieraaksi saapuu PiPS/PaiHa YJ.

Tilastot

8 - 0

TPK
(2-0)
36'MaaliKarppinen Miska
39'MaaliMynttinen Antti
68'MaaliLeino Vilho
72'MaaliVuolukka Jaakko
74'MaaliVuolukka Jaakko
82'MaaliKarppinen Miska
85'MaaliVuolukka Jaakko
89'MaaliMynttinen Antti