Joel Grasso jatkaa miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana
Edustus MJulkaistu: 02.10.2024 14.55

Joel Grasso jatkaa miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana

Joel Grasso jatkaa miesten edustusjoukkueen vetovastuussa. Alkava kausi on Grassolle kolmas Pallo-Iirojen miesten pääkäskijänä.

Pallo-Iirot on solminut Joel Grasson kanssa vuoden jatkosopimuksen miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentaja. Alkava kausi on Grassolle kolmas edustusjoukkueen vastuuvalmentajana ja viides osana toimijaryhmää. Kulunut kausi Kakkosessa toi joukkueelle 11 voittoa, kaksi tasapeliä ja 12 tappiota. Kakkosen alkusarjassa Pallo-Iirot sijoittui viidenneksi ja lopullinen sarjasijoitus oli kuudes. Vaikka joukkueen tavoitteet olivatkin nousukarsinnoissa, oli kokonaisuutena kausi askel eteenpäin viime kaudesta, jonka myötä neuvottelut jatkosta saatiin myös maaliin. Grasso itse näki kuluneen kauden samoin.

- Kausi päättyi pettymykseen joukkueen tavoitteista. Ehkä mä antaisin kouluarvosanana sellaisen seiskan, ei ihan jokaisessa pelissä pystytty ottamaan sitä kuskin paikkaa. Ehkä ei pystytty niitä ihan parhaimpia joukkueita haastamaan. Siellä oli vain parempia joukkueita kuin me.

Yksi pitkin kautta jatkunut teema Pallo-Iirojen peleissä oli maalit otteluiden lopuissa. Kaiken kaikkiaan maaliverkko heilui jommassakummassa päässä viimeisen kympin aikana 22 kertaa.

- Useita pisteitä menetettiin viime minuuttien takaiskuista johtuen, mutta me myös voitettiin tai tasoitettiin muutamia pelejä viime hetkien maaleilla varsinkin ihan siellä alkukaudella. Kyllä ne pitkässä juoksussa menee aikalailla tasan. Niitä pistemenetyksiä tapahtui useampia tuossa loppukaudesta - esimerkiksi TamU:a vastaan - mutta välillä käy niin, kun yrittää saada enemmän mukaansa. Pidemmällä aikavälillä aika tasoihin ne meni.

Kovalla latauksella lähdetyt ylemmän jatkosarjan ottelut eivät tuottaneet raumalaisille kauden kliimaksia. Lopulta kausi päättyi viiteen voitottomaan otteluun, kun jatkosarjan saldona oli vain yksi tasapeli.

- Jatkosarja oli iso pettymys. Se ettei me saatu enempää kuin se yksi piste, vaikka oli tiukkoja matseja. Varmasti alkoi semmoinen pieni väsymys painamaan, mutta sen taakse ei voida liikaa mennä, koska kaikilla muilla oli sama tilanne. Meidän harjoittelusta tuli hiukan rikkonaisempaa, kun porukkaa alkoi muuttamaan muualle opiskelemaan ja muuta. Ei saatu harjoiteltua ihan yhtä laadukkaasti, kuin mitä sitä ennen.

- Tuloksellisesti kuitenkin parannettiin edelliseen kauteen verrattuna ja tietenkin taas lähdetään isoja steppejä ottamaan eteenpäin. Nyt lähdetään vielä parantamaan, että päästään sinne kärkikahinoihin mukaan.

Grasso liittyi Kimmo Hörkön valmennustiimiin kaudella 2020, miesten edustusjoukkueen pelatessa Kakkosessa. Kauden päätteeksi joukkue putosi Kolmoseen, jossa Grasso jatkoi valmentajana vielä kauden verran. Vuoden tauon jälkeen Grasso palasi edustusjoukkueen toimintaan kaudella 2023 vastuuvalmentajan roolissa, jossa aloittaa nyt kolmannen kautensa. Tulevan kauden joukkueen rakennuksessa Grasso korostaa erityisesti yhden piirteen merkitystä.

- Me halutaan vieläkin nostaa sitä urheilullisuutta ja jalkapallon merkityksellisyyttä. Sen profiilin pelaajia, jotka haluaa mennä eteenpäin, me halutaan tänne. Se on yksi iso juttu, mihin me halutaan seurana panostaa. Sanotaan näin, että urheilullista joukkuetta lähdetään rakentamaan.

Sarjakausi Pallo-Iirojen osalta päättyi puolisentoista viikkoa sitten, mutta edustusjoukkue on edelleen ollut nähtävissä Buena Vista stadionilla harjoittelemassa.

- Me harjoitellaan vielä nyt kolmisen viikkoa ja sen jälkeen jäädään noin neljän-viiden viikon tauolle. Sitten aloitetaan preseason try-outeilla, mihin tulee mukaan siihen mennessä sopimuksen tehneet pelaajat. Sillä mennään jouluun asti ja tammikuussa toivon mukaan tulee taas lisää väkeä mukaan. Se on suunnitelmana.

Loppuun Grasso heittää vielä terveiset Pallo-Iirojen kannattajille.

- Toivottavasti nähdään katsomossa paljon ihmisiä, joille Pallo-Iirot merkitsee ja saadaan yhteisöllinen matka tästä taas ensi vuodeksi!


Pallo-Iiroilla on sopimukset voimassa neljän pelaajan kanssa

Tulevaa kautta ei täysin tyhjästä lähdetä rakentamaan, sillä Pallo-Iiroilla on entuudestaan viime kaudelta sopimus neljän pelaajan kanssa. Maalivahdit Leevi Kanerva ja Eetu Männistö jatkavat miesten edustusjoukkueen matkassa, kuten myös nuoret laiturit Jussi Helin ja Oliver Repo.

Leevi Kanervan kausi kului seuran B-junioreiden mukana, jossa pelejä kertyi lopulta 11 SM-karsintasarjan, 8 Ykkösen ja 1 Kakkosen peli. Eetu Männistölle debyyttikausi miesten Kakkosessa toi kolme ottelua, jonka lisäksi Männistö nähtiin vartioimassa Pallo-Iirojen maalia Suomen Cupissa yhdessä ottelussa, seuran reservijoukkueen mukana Nelosessa kuudessa ottelussa, sekä A-junioreiden maalilla kertaalleen.

Jussi Helinin debyyttikausi miesten peleissä toi vastuuta kaiken kaikkiaan 13 ottelussa, joista yhdessä Helin oli myös avauksessa. Näissä otteluissa laituri onnistui myös kahdesti maalinteossa. Kolmen reservin pelin lisäksi Helin oli tuttu näky myös seuran B-junioreissa. Oliver Revon ensimmäinen täysi kausi edustusjoukkueessa toi Revolle 16 avauksen paikkaa ja yhteensä laituri pelasi 24 ottelussa. Myös Oliver Repo onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa edustusjoukkueen riveissä, viimeistellen koko kauden otannalla 5 maalia Kakkosessa.

Näiden sopimusten lisäksi seuralla oli 1+1 mallinen sopimus seuran optiolla toppari Omer-Junior N'kadiabouan kanssa. Seura ei käytä optiota, jonka johdosta N'kadiaboua on vapaa etsimään itselleen uuden seuran. Pallo-Iirot kiittää Omeria kuluneesta kaudesta ja toivottaa onnea jatkoon!


Miesten edustusjoukkueen sopimustilanne 2.10.2024

Toimihenkilöt:

  • Joel Grasso, vastuuvalmentaja

Maalivahdit:

  • Leevi Kanerva 2025
  • Eetu Männistö 2025

Puolustus:

Keskikenttä:

Hyökkäys:

  • Jussi Helin 2025
  • Oliver Repo 2025