Jussi Helin on solminut seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen
Edustus MJulkaistu: 26.03.2024 16.40

Jussi Helin on solminut seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen

Jussi Helin on tuorein nimensä sopimuspaperiin laittanut pelaaja. 17-vuotias euralainen on pelannut ensimmäiset miesten pelinsä tänä vuonna.

Jussi Helin on solminut sopimuksen edustusjoukkueen kanssa. EuPasta Pallo-Iiroihin viisi vuotta sitten siirtynyt Helin kerännyt ensimmäiset minuuttinsa aikuisten peleistä kuluvan harjoituskauden aikana, pelattuaan viimeiset kaksi vuotta seuran P17-joukkueessa. Viime kaudella B-junioreiden SM-sarjasta tarttui mukaan 11 peliä ja yksi maali. Kaiken kaikkiaan pelejä B-ikäisissä tuli viime kaudella 31, joissa maalinteossa Helin onnistui kuusi kertaa.

Tänä vuonna nuori laitahyökkääjä on pelannut P17 SM-karsinnoissa kahdeksan ottelua ja tehnyt kaksi maalia. Nuoresta iästään huolimatta Helin haastaa puolustajia röyhkeästi, josta nähtiinkin hieno esimerkki menneenä lauantaina, jolloin Helin painoi ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueessa TamU:n verkkoon, jätettyään kaksi puolustajaa nielemään pölyä taakseen.


Vastuuvalmentaja Joel Grasso kommentoi

- "Jusa" on nuori pelaaja, EuPasta alunperin meille tullut. Varsinkin räjähtävät ominaisuudet ovat tosi hyviä, nopea ja kohtalaisen kestävä. Mielenkiintoinen pelaajaprofiili sen suhteen, että on vahvasti vahvuudet tempokuljettamisessa, ohittamisessa ja niin edespäin. Ensimmäistä vuotta nyt edustuksen mukana, mutta oletuksena on, että pääsee kokoajan paremmin mukaan tuohon edustusjoukkueen ympäristöön ja mahdollisesti pystyy näyttämään raumalaiselle futisyleisölle jo tänäkin vuonna pieniä maistiaisia omista vahvuuksistaan.

- Pelaa nyt talvella vielä B:n SM-karsintoja, mutta treenaa pääosin edustuksen kanssa. On mielenkiintoista nähdä, että millaista kehitystä saadaan tämän vuoden aikana aikaan. Odotukset on, että hän tulee olemaan myös jossain vaiheessa edustukselle todella tärkeä pelaaja.


Helinin kummiyrityksenä kaudella 2024 toimii ETH Group!


Jussi Helinin näkemykset itsestään pelaajana menevät yksiin valmennuksen kanssa

- Olen nopea laituri, joka tykkää haastaa ja ohittaa vastustajia. Tykkään ylipäänsä olla paljon tekemisissä pallon kanssa.

Edustusjoukkueen treenirinkiin siirtyminen on ollut positiivinen kokemus.

- Edustusjoukkueen kanssa on mennyt paremmin kuin alussa osasin olettaa ja olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan. Olen saanut paljon hyviä ohjeita toimijoilta ja valmentajilta, joista on ollut minulle hyötyä.

Mikäli edustusjoukkueessa tehdystä avausmaalista voi jotain päätellä, pääsee yleisö hurraamaan jatkossakin Helinin temppuja kentällä.

- Lähden tulevaan kauteen tavoitellen minuutteja ja onnistumisia. Haen tuntumaa, miltä tuntuu pelata miesten sarjaa ja olisi mukava tehdä siinä pari maaliakin. Jos vain peliminuutteja mulle suodaan, niin kyllä niitä ainakin pari voisin täräyttää.


JOUKKUEEN SOPIMUSTILANTEEN PÄÄSET NÄKEMÄÄN TÄÄLTÄ!

VARMISTA PAIKKASI BUENA VISTA STADIONILTA JA HANKI KAUSIKORTTISI NYT