Mikko Jalkanen jatkaa vuoden sopimuksella
Edustus MJulkaistu: 02.02.2024 07.45

Mikko Jalkanen jatkaa vuoden sopimuksella

Mikko Jalkanen nähdään vielä vuoden verran Pallo-Iirojen raitapaita päällä. Tuleva kausi on jäämässä Jalkasen toistaiseksi viimeiseksi Raumalla.

Pallo-Iirot kiinnitti tärkeän palasen tulevaksi kaudeksi, kun takavuosien luottolaituri Mikko Jalkanen solmi vuoden sopimuksen seuran kanssa. Tuhoisan tutkaparin Elias Ahteen kanssa muodostanut Jalkanen on ollut joukkueen tukipilarina jo useamman vuoden kunnostautuen varsinkin maalien alustajana. Viime kausi ei ollut tässä suhteessa poikkeus, miehen tehdessä kaksi maalia itse, mutta syöttäen kymmenen täysosumaa. Jalkasen arvon joukkueelle pystyi näkemään myös siinä, että mies oli Juuso Aallon lisäksi ainut pelaaja, joka pelasi jokaisessa ottelussa. Avauksessa laituri nähtiin yhtä lukuun ottamatta kaikissa matseissa. Suomen Cupissa Jalkanen oli mukana neljässä ottelussa, joissa pamahti myös yksi kauden komeimmista maaleista.

Jalkasella oli jo tulevaksi kaudeksi mahdollisuus palata pääkaupunkiseudulle, mutta kaudesta 2020 asti Raumalla viihtynyt pelaaja päätti jäädä vielä vuodeksi Iiroihin. Syvän vaikutuksen raumalaisyleisöön tehnyt pikakiituri lähtee kauteen tietynlaisella "One more year"-mentaliteetilla, jonka aikana koneesta on tarkoitus ottaa kaikki irti, mitä siitä otettavissa on.


Jalkanen vakuuttui joukkueen rakennuksesta, eikä mieluisa koppielämäkään haitannut jatkopäätöstä

- Nautin jalkapallon pelaamisesta Raumalla ja meillä on hyvä porukka joukkueessa, niin toistaiseksi on vielä mukava olla täällä. Koulukin on viittä vaille valmis, niin haluan hoitaa senkin loppuun Raumalla.

Jalkanen haluaa osoittaa kiitoksensa vuosien saatossa tukensa antaneelle Äijänsuolle saapuvalle yleisölle vetämällä vielä kovimman kauden, mitä mieheltä on Raumalla nähty.

- Lähdetään aivan sata lasissa kauteen ja puristetaan vielä kaikki mehut irti. Sen jälkeen voin palata tyytyväisenä pääkaupunkiseudulle miettimään uusia puuhia.


JOUKKUEEN SOPIMUSTILANTEEN PÄÄSET NÄKEMÄÄN TÄÄLTÄ.