Rauma, Äijänsuo stadion TN

Ylempää jatkosarjaa luvassa Raumalla

TAPAHTUMAINFO

TULOSPALVELU

Miehet pelaavat ensimmäinen ylemmän loppusarjan kotipelinsä TPV:tä vastaan. Sarjataulukossa tilanne on nyt se, että pistemenetyksiin ei ole enää varaa.

TPV oli ylemmän loppusarjan joukkueista ainoa, jonka Pallo-Iirot onnistui voittamaan kahdesti. Raumalla pelatussa edellisessä ottelussa kotijoukkue oli etevämpi 3-2 lukemin, voittomaalin syntyessä vasta pelin 84' minuutilla. Lähtö otteluun oli raumalaisittain hyvä, sillä peli ehti vanheta vain kuusi minuuttia, kun pallo oli ensimmäistä kertaa tamperelaisten maalissa Elias Ahteen viimeistellessä illan avausmaalin. Taukoa lähdettiin viettämään kuitenkin tasatilanteessa, kun 33' kohdalla Akseli Paavola tasoitti ottelun. TPV siirtyi myös johtoon heti toisen puoliajan alkuun, kun Antti Kujala pääsi pommittamaan pallon tyhjään maaliin raumalaisten puolustuspään haparoinnin jälkeen. Tästä ei Pallo-Iirot lannistunut, vaan painoi vielä viimeisen vartin aikana pelin tasoihin sekä siirtyi ohituskaistaa aina johtoon. Oliver Repo alusti sekä Mikko Jalkasen tasoitusosuman sekä Jussi Helinin voittomaalin vahvalla nousulla laidasta. Koko alkusarjan toisen kierroksen ottelun raportin pääset lukemaan TÄSTÄ.

TPV päätti alkusarjan viimeiselle ylemmän loppusarjan paikan oikeuttavalle kuudennelle sijalle. Pisteitä joukkue kerrytti yhteensä 32, eikä pistesarakkeeseen ole vielä tullut täydennystä kahden pelatun jatkosarjaottelun myötä. Tamperelaisten maalitili on myös edelleen avaamatta jatkosarjassa, sillä ensimmäisessä ottelussa TPV hävisi vieraissa FC Inter 2:lle lukemin 6-0 ja kotona HJS oli vahvempi numeroin 0-2. Yhdeksi ratkaisuksi maalinteko-ongelmiin Tampere Unitedista loppukauden lainalle TPV:n riveihin siirtynyt Toni Toijala ei vielä näissä kahdessa ottelussa päässyt maalin makuun, mutta jotain miehen maalintekopotentiaalista kertoo tällä kaudella syntyneet 7 maalia 11 ottelussa TamU:n paidassa. Juho Mattila on tamperelaisten riveistä sivussa viime ottelussa ottamansa punaisen kortin myötä.

Pallo-Iirot pelaavat nyt vain voitosta. Alkusarjan avanneet tappio ja tasapeli eivät tiputtaneet miehiä pois nousukelkasta, mutta paikka lohkon kolmossijalle vaatii nyt käytännössä kolme voittoa jäljellä olevista kolmesta ottelusta. Vaikka tulokset eivät olekaan olleet raumalaisittain suotuisia, on peli kentällä ollut sellaista, jolla taistellaan tosissaan pisteistä. Raumalaisten rivitkin ovat harventuneet tulevaa ottelua ajatellen, Veeti Pohtion palatessa lainalta Turun Palloseuraan ja Aleksi Arvelan VJS-ottelussa tullutta pelikieltoa. Myös Matias Babb on sivussa kertyneiden keltaisten korttien johdosta.

Ennakossa puolustaja Timi Halminen

Parin pelin tauon jälkeen päästään jälleen katsomaan ja kuulemaan myös pelaajien mietteitä. Jatkosarja ei ole toistaseksi kartuttanut pistepottia kuin yhdellä pisteellä.

- Ollut vähän vaikeita pelejä, eikä olla oikein saatu viimeisellä kolmanneksella tarpeeksi hyviä suorituksia. Ei olla paikoista tehty maaleja.

Halminen kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi, millaista vastustajaa odottaa seuraavaksi vastaan.

- Kova vastahyökkäysjoukkue.

Nousukarsintoihin päästäkseen Pallo-Iirojen on käytännössä voitettava loput pelinsä. Se näkyy puolustajan mukaan vain positiivisessa mielessä joukkueen tulevassa otteluissa.

- Kyllä me varmaan kovaa lähdetään.

Halmisen omissa ajatuksissa kaksi voittoa alkusarjassa Pallo-Veikoista tuo myös tulevan ottelun luottoluokitusta ylöspäin.

- Juu. Tuo.

Pallo-Iirot - TPV Buena Vista stadionilla 6.9. klo 19

Tilastot

2 - 3

TPV
(2-1)
6'MaaliRepo Oliver
8'MaaliAhde Elias
44'MaaliKostiainen Roope
51'MaaliLehti Tuomas
78'MaaliPuustinen Ville