7
HEI
18.30
Edustus M, Kakkonen

Tampere United - P-Iirot   1 - 0

Tampere, Tammelan stadion TN

Miehet viimeistä kertaa alkusarjassa Tampereelle

Miehillä on edessä ottelukierroksen kärkikamppailu. Vastakkain ovat tasapisteissä olevat sarjakolmonen ja -nelonen.

Miehet saavat jälleen suunnata bussin nokan kohti Tamperetta. Tammelan stadion on ehtinyt käymään jo tutuksi, sillä tuleva vierailu on jo kauden neljäs. Ensimmäisellä kierroksella Pallo-Iirojen ja Tampere Unitedin välinen ottelu päättyi raumalaisten maukkaaseen 2-1 voittoon, Pallo-Iirojen oltua tappiolla aina viimeiselle kympille asti. Ottelun maalinteon aloitti siisi vierasjoukkue, kun Taha Özcelikin vapaapotku tömähti ylärimaan, josta se kimposi Sakari Korrin selän kautta maaliin. Tasoitusosuman Pallo-Iirot pääsi iskemään seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Juuso Aalto hankki kotijoukkueelle rangaistuspotkun. Pilkulta kylmänviileästi pallon maaliin vetämässä kävi Mikko Jalkanen. Peliä ehti vierähtää vain kaksi minuuttia, kun pallo oli toistamiseen TamUn maalivahdin Joonas Immosen selän takana. Tällä kertaa Veeti Pohtio esitteli patenttimaaliaan, eli asteli maalin eteen ja painoi pallon sisään lyhyeltä etäisyydeltä. Koko raportin ensimmäisen kierroksen ottelusta voit lukea TÄÄLTÄ.

Tampere United löytyy odotetusti sarjataulukon kärkipäästä, mutta aivan ilman turbulenssia ei tamperelaisten kausi ole tänäkään vuonna edennyt. Sarjaa oli ehditty pelata vain kuusi ottelua, kun Unitedin leiristä tiedotettiin päävalmentajan vaihtuvan. Viidettä kautta joukkuetta valmentanut Jukka Listenmaa korvattiin myös Pallo-Iiroista tutulla Tero Suonperällä, jonka komennossa TamU on pelannut nyt kahdeksan ottelua, joista joukkue on kerännyt neljä voittoa, kolme tasapeliä ja yhden tappion. Mitään merkittävää eroa ei tuloksellisesti valmentajavaihdos ole tuonut, vaan United on jatkanut pisteiden nappailua tasaisen tappavaan tahtiin koko kauden. Viimeisimpänä joukkueen pistepussiin tarttui yksi piste, Unitedin pelatessa maalittoman tasapelin paikallisvastustaja TPV:n kanssa. Maalitilastossa nousee esiin Toni Toijala, joka on onnistunut maalinteossa kuusi kertaa. Seuraavana listassa kolmen maalin miehiä Unitedilla on neljä kappaletta. Täksi kaudeksi Tampereelle siirtynyt Joonas Immonen on torjunut kauden kaikissa otteluissa, ja onkin hyvin todennäköistä, että sama mies löytyy maalipuiden välistä sunnuntaina.

Pallo-Iirot on kerännyt täysin saman määrän pisteitä kuin TamU. Heikommalla maalierolla operoiva raumalaisjoukkue on onnistunut voittamaan yhden pelin enemmän kuin tuleva vastustajansa, mutta myös tappioita on kaksi enemmän. Viimeiseksi Iirot onnistui karistamaan edellisen pelin pettymyksen harteiltaan, voittaessaan toisen tamperelaisjoukkueen Ilves-Kissat 4-2 lukemin. Maalipörssiä johtavat vuoronperään Veeti Pohtio ja Elias Ahde, jotka ovat nyt tehneet 11 ja 10 maalia mieheen. Myös Mikko Jalkanen on äitynyt kovaan vireeseen, sillä laituri on onnistunut maalinteossa jo viisi kertaa. Edellä mainittu kolmikko on myös Pallo-Iirojen ainoat pelaajat, jotka ovat esiintyneet kauden jokaisessa ottelussa.

LÄHDE MUKAAN TAMPEREELLE!


Ennakossa keskikenttäpelaaja Juuso Aalto


Aalto oli melko tyytyväinen Ilves-Kissat ottelun ilmeeseen.

- Ihan ok esitys mun mielestä, ei nyt mikään kauden paras esitys ollut, mutta oltiin selvästi parempia kuin vastustaja. Saatiin tarvittava voitto. Kolme pistettä, niin siihen tyytyväisiä.

Aallon pieni pelitauko johtui keskikenttäpelaajan mukaan uudesta aluevaltauksesta kentällä. Tämä ei kuitenkaan ole menoa haitannut, sillä paluun jälkeen Aalto on tehnyt kahteen peliin 1+1.

- Ei, siinä tuli sen verran pitkä huili, kun mä menin tekemään sen uran ensimmäisen liukutaklauksen. Täytyy vältellä niitä tästä lähtien, ettei enää tarvitsisi huilata. Kiva on ollut päästä takaisin pelaamaan.

TamU on kaudesta toiseen kova vastus.

- Kova jengi tulee, tarvitsee paljon paremmin pelata, kuin mitä pelattiin keskiviikkona. Aika semmoinen kokenut, hyvä Kakkosen jengi. Varmaan kotona hyvä vielä, niin täytyy kyllä ihan parhaimpaan pystyä.

Aalto kävi viime viikolla tiedustelureissulla Unitedin rivien sisällä.

- Ihan hyvä reissu oli, saatiin vähän tarkempaa tietoa joukkueesta. Täytyy iskeä niihin.

Salapoliisintyö sisäpiirissä tuotti tulosta.

- Joo irtosi yllättävän paljon.

Raumalta on lähdössä myös kannattajabussi Tampereelle joukkuetta tukemaan.

- On se aina hienoa pelata, kun on omia kannattajia mukana. Kyllä se antaa sellaisen pienen ekstra buustin siihen. Vähän kyllä tarvitaankin, vieraissa on ollut sen verran vaikeaa. Hienoa, että porukka jaksaa lähteä katsomaan pelejä.

Alkusarjan viimeinen reissu Tammelaan on oivallinen paikka kääntää kurssia myös vieraspelien suhteen.

- Joo, eiköhän nyt olisi aika.

Tampere United - Pallo-Iirot Tammelan stadionilla Tampereella 7.7. klo 18.30