27
TAM
16.00
Edustus M, Harjoitusottelu

P-Iirot - SalPa  1 - 1

Buena Vista stadion TN

Miehiltä vahva esitys kotona

Miehet taistelivat tasatuloksen SalPaa vastaan. Heikon alun jälkeen raumalaiset saivat ottelun juonesta kiinni, ottaen pelin kulun haltuunsa.

Lyhyellä varoitusajalla Raumalle vastustajaksi saatu Salon palloilijat saapui Buena Vista stadionille pienen pakkasen keskelle. Salolaisten lihakset olivat bussissa lämmenneet, jonka johdosta SalPa ottikin ehkä jopa odotetusti pallokontrollin pelin alussa. Kumpikaan joukkueista ei ottelun alussa päässyt huippupaikoille, ja peli pyörikin pitkälti keskialueella. 17' kohdalla SalPan laituri kaadettiin, josta ottelun erotuomari määräsi vapaapotkun. Vaparista lähtenyt keskitys oli laadukas ja löysi maalin edestä viime kaudella Hongan akatemiajoukkueen mukana kohdatun Baba Harunan, joka viimeisteli maalin ohi Sakari Korrin, joka pelasi jälleen Iirojen tolppien välissä pienoisen tauon jälkeen.

Maalin jälkeen peli rauhoittui uudelleen. Iiroista lähimpänä maalintekoa oli Mario Ishaq, joka pääsi puskemaan vain parin metrin päästä maalista, mutta pusku meni maan kautta yli maalin.

Toiselle puoliajalle siirryttäessä ero ensimmäiseen oli silminnähtävä. Pallo-Iirot otti pallon hallintaansa ja SalPan rooliksi jäi juosta välejä Iirojen siirrellessä pelivälinettä. Palkinto hyvästä ilmeestä tuli 62' jälkeen, kun Mikko Jalkanen sai SalPan puolustajan näyttämään pelkältä pujottelukepiltä. Jalkanen karkasi puolustajalta ja lähetti kauniin keskityksen maalille, josta Ishaq ei toista kertaa erehtynyt, vaan puski pallon maaliin. Iirot jatkoi paineistusta aina pelin loppuun asti, mutta lisäosumia ei ottelussa enää nähty, vaan loppulukemiksi merkittiin tasatulos 1-1.


Vastuuvalmentaja Joel Grasso oli tyytyväinen esitykseen, jonka Iirot esitti kaksi sarjatasoa ylempänä pelaavaa joukkuetta vastaan

- Mä olen tyytyväinen tähän peliin, se palveli meitä hyvin. Saatiin kova tasonmittaus ja pystyttiin vastaamaan siihen tasoon aika hyvin. Oltaisiin ansaittu jopa voitto tästä toisen puoliajan paikoilla. Kuitenkin kun katsoi vastustajan kokoonpanoa, niin siellä on kuitenkin Liigasta asti viime kaudelta pelaajia. Moni meiltä pelasi kovimmalla tasolla, missä on koskaan pelannut, mutta kaikki pelasi hyvin. Olen tosi tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa.


Myös Aleksi Arvela allekirjoitti Grasson kommentit

- Jotenkin yllättävän hyvä peli. Ollaan treeneissä käyty pelinavaamista läpi ja sitä, miten seinää kolmannelle pystytään hyödyntämään keskikentällä. Mun mielestä se toimi tänään oikein hyvin. Vastustaja ei oikein kertaakaan saanut prässättyä meiltä palloa pois. Omasta maalipotkusta lähtien päästiin hvyin purkamaan se vastustajan prässi ja oltiin oikeastaan mun mielestä jopa selkeästi parempi joukkue pallollisesti.

Toppari löysi pelistä myös selkeän parannuskohteen.

- Erikoistilanteet vaativat vielä harjoittelua. Siitä se yksi maalikin omiin tuli. Mutta hyvä peli kaiken kaikkiaan, kaikki antoi kaikkensa, niin voi olla tyytyväinen.SEURAAVA HARJOITUSOTTELU BUENA VISTA STADIONILLA 10.2.: PALLO-IIROT - PIF

OSTA KAUSIKORTTISI NYT