Julkaistu: 26.06.2022 17.01

​B- tytöt murskasivat MuSan Satakunnan Derbyssä

Pallo- Iirojen B-tyttöjen yhteisjoukkue otti vakuuttavan 6–1 (0–0) voiton paikallisvastustajastaan Musan Salamasta. Ottelun tähti oli kärkipelaaja Wilma Ahola, joka viimeisteli neljä hienoa maalia peräjälkeen.

Ensimmäinen jakso oli suhteellisen tasainen, joskin ehkä hieman kotijoukkueen hallinnassa. Vieraat pystyivät pitämään palloa lähinnä omalla kenttäpuoliskolla, ja se oli kotijoukkueen tarkoituskin. MuSan nopeat hyökkäykset tyrehtyivät järjestään Iirojen vahvaan topparikolmikkoon Maija Karta- Hertta Pietilä-Oona Mäkilä, sekä tasapainottavana kk- pelaajana esiintyneeseen Elli Saimoon. Kotijoukkueen muutamista hyvistä paikoista huolimatta tauolle mentiin 0–0 numeroissa.

Toisella jaksolla alkoi sitten melkoinen kotijoukkueen spektaakkeli. Huonokuntoisella hallinurmella pelattuun otteluun oli valittu taktiikaksi nopeat hyökkäykset syvemmältä annetuilla syötöillä. Tämä alkoi toimimaan täydellisesti. Iiroilla oli ylhäällä voimaa ja nopeutta yllin kyllin Wilma Aholan, Salla Suomisen, Katarina Maikolan ja Viivi Valpolan ansiosta. Ensin Maikola teki avausmaalin 54 minuutilla. Sitten alkoi Ahola – show. Maalien syntyajata olivat: 56, 63, 68 ja 71 minuuteilla. Sitten oli Salla Suomisen vuoro tehdä 6–0 maali. MuSa sai hieman lohtua vielä 79 minuutilla, kun Amelia Luotosen epäonnistunut keskitys leijaili taka- ylänurkkaan yli iirovahti Matilda Ruohomaan. Tämä 6–1jäikin sitten ottelun lopputulokseksi. Mainittakoon vielä, että kotijoukkue pelasi vajaalla ottelun lopun, kun Ahola ajettiin ulos kentältä toisesta keltaisesta kortista 73 minuutilla. Tämäkään ei juuri vaikuttanut ottelun kulkuun millään tavalla.

”Meillä oli varsin hyvin tiedossa, että porilaisten peli on vahvasti riippuvainen kahden pelaajan panoksesta. Pari vuotta sitten Iirojen BT yhteisjoukkueessakin pelanneet Amelia Luotonen ja Anniina Raitanen ovat heidän pelinsä sielu. Nyt heidät saatiin kuriin ja sillä estettiin hyvin pitkälle MuSan hyökkäyspeliä. Varsinkin Luotonen on vahva ja nopea pelaaja, mutta meillä tuet ja varmistukset toimivat niin hyvin, että yhden pelaajan ohittaminen ei riittänyt”, kertoi päävalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen. ”Silloin kun pääsemme parhaalla mahdollisella kokoonpanolla liikkeelle, niin meillä on useita tähän sarjaan ylivertaisia yksilöitä. Kun heidät roolitetaan oikein, on lopputulos juuri tämän kaltainen. Erityisen iloinen olen siitä, että saimme Wilma Aholan mukaan tähän peliin. Tällä esityksellä hänen itseluottamuksensa varmasti kasvoi huimasti, ja voin odottaa maaleja jatkossa myös naisten puolella. En ottanut stressiä edes hänen ulosajostaan, koska esitys oli niin täydellinen. Wilman pelikielto kuittaantuu joka tapauksessa viikon päästä pelattavassa Ilves/2 pelissä”, jatkoi Koivula.

Pallo- Iirot yj pelaa seuraavaksi kevätkierroksen viimeisen ottelunsa lauantaina 2.7 Buena Vista Stadionilla klo 13:00. Vieraaksi saapuu silloin Tampereelta Ilves/2. Tervetuloa!