Otteluraportti Pallo-Iirot yj - NuPS
Julkaistu: 19.05.2022 20.33

Iirot jatkoivat voittoputkea keskiviikkona

Pallo- Iirojen BT- yhteisjoukkue kohtasi keskiviikkona ykkösen ottelussa Äijänsuolla NuPS:n Nummelasta. Tasapainoisen esityksen jälkeen taululla komeilivat 5–1 (3–0) voittonumerot kotijoukkueelle.

Ensimmäinen jakso sai vauhdikkaan alun, kun jo kahden minuutin pelin jälkeen Katarina Maikola vei sinikeltaiset 1–0 johtoon. Koko jakso mentiin pääsääntöisesti Iirojen komennossa. 12 minuuttia oli pelattu, kun Wilma Ahola teki illan ensimmäisensä, ja lisäsi johdon 2–0:n. Ahola jatkoi tykitystä 26. peliminuutin kohdalla ja tilanne oli jo 3–0. Näissä luvuissa päättyi ensimmäinen jakso.

Toiselle jaksolle kotijoukkueen piti lähteä lisäämään intensiteettiä, mutta siinä ei jostain syystä oikein onnistuttu, ja päinvastoin pelitempo jopa putosi jonkun verran. NuPS pääsi hieman paremmin peliin mukaan, ja vieraitten toivoa nostatti 66 minuutilla Julia Hörman, kaventamalla numeroiksi 3-1. Riemua ei kestänyt kauaa, sillä neljä minuuttia myöhemmin Ahola täydensi hattutemppunsa viimeistelemällä tilanteeksi 4-1. Kun vielä Karoliina Koskinen teki kolme minuuttia ennen täyttä aikaa kauden ensimmäisen maalinsa, niin loppunumerot 5–1 olivat valmiit. Kaikki vaihdot tehneestä kotijoukkueesta onnistujia olivat maalintekijöiden lisäksi, puoliajalla sisään tullut Viivi Valpola, aina luotettava topparikolmikko Maija Karta, Hertta Pietilä jaOona Mäkilä sekä koko pelin ajan otteitaan parantanut Sanni Kuusisto.

Joukkue ei vieläkään esittänyt parastaan hyvästä tuloksesta huolimatta. Lähdettiin pelaamaan liikaa vastustajan mukaan, eikä kyetty toisella jaksolla lisäämään vauhtia. Esitys oli silti riittävän tasapainoinen siihen, että pelin kulku oli meillä hallinnassa koko ajan eikä mitään hätää ollut. Puolustuspelaaminen oli tiivistä, mutta hyökkäys- ja prässipelissä on vielä parannettavaa. Pääasia on tietenkin se, että kahden tappiopelin jälkeen pisteitä on alkanut kertymään ja suunta on oikea”, kommentoi vastuuvalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Iirot yj on tulessa viikon päästä Helatorstaina Turussa. Silloin pelataan hegemoniaottelu TPS – Pallo- Iirot Kupittaalla, alkaen klo 14:00.