Otteluraportti Pallo-Iirot yj - HyPS
Julkaistu: 11.05.2022 06.53

Pallo- Iirojen BT yhteisjoukkue kärsi kirvelevän tappion sunnuntaina

Iirojen vieraana ollut HyPS käytti huolella kaikki mahdolliset paikkansa ja vei pisteet Äijänsuolta 3–4 (0–3) tuloksella. Tämä oli nyt raumalaisille toinen peräkkäinen tappio sarjassa ja se jätti joukkueen edelleen nollakerhoon.

Jo ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen kohtuullisen selkeää hallintaa, mutta vieraat pitivät huolen maalinteosta. Neljännellä minuutilla Henna Ruotsalaisen täydellinen vapaapotku keskiympyrän kaarelta upposi maaliin. Se ei pelin luonnetta muuttanut, mutta hallinnasta huolimatta vieraat tekivät vielä kaksi maalia täysin iiropuolustuksen omien sähläysten takia. Sinikeltaisilla oli useampia maalintekopaikkoja jo ensimmäisellä jaksolla, mutta ne jäivät viimeistelyä vaille, ja tauolle mentiin 0–3 tilanteessa.

Toiselle jaksolle tultaessa kotijoukkueen valmennus oli päättänyt laittaa kaikki paukut peliin. Hertta Pietilä nostettiin topparin paikalta kolmanneksi kärjeksi Salla Suomisen ja Katarina Maikolan rinnalle. Jakso olikin sitten todella kovaa raumalaisten myllytystä alusta loppuun asti, mutta maalinteko ei onnistunut millään, avoimistakaan paikoista. 61. minuutilla Peppi Sorsakivi pääsi tekemään 1–3 kavennuksen ja se nostatti toivoa kotijoukkueen noususta. Mutta… minuuttia myöhemmin vieraat saivat tehtyä, jälleen kotijoukkueen avustuksella, 1–4 maalin. Tästäkin huolimatta ote säilyi täysin Iiroilla, ja paikkoja syntyi edelleen tiuhaan tahtiin. Sinikeltaisten toisen maalin viimeisteli Maikola, kun peliä oli käyty 67 minuuttia. Sitten Suominen pääsi kaventamaan pelin 3–4:n 81. minuutin kohdalla. Tämän jälkeen vieraitten maalilla oli aivan hirveä paine loppuun asti, eli 90+3 minuuttiin. Lopputulokseksi kuitenkin jäi todella kirvelevä tappio 3–4 numeroin.

”Onhan tämä sarjan alku ollut kaikkea muuta kuin odotin. Tämän päivän ottelu oli valmentajan kannalta todella vaikea. Vaikka hallittiin varsinkin toista jaksoa totaalisesti, maalinteko tökki tosi pahasti. Paikkoja oli todella paljon, mutta aina joku pääsi viime hetkellä eteen, tai oma viimeinen ratkaisu ei onnistunut. Kaikki mahdollinen juoksuvoima nostettiin ylös, mutta sekään ei auttanut”, totesi vastuuvalmentaja Iiro Koivula pelin jälkeen.” Toki kaverin maaleista kolme oli lahjamaaleja, mutta jos ei itse onnistuta maalinteossa niin turha se on sitten selitellä. Ensi lauantaina Espoossa tahti tulee taatusti olemaan toinen”, jatkoi Koivula.

Pallo- Iirojen BT yhteisjoukkueen seuraava peli ykkösessä on ensi lauantaina 25.5 Espoossa. Emäntänä toimii EBK, ja ottelu alkaa klo 15:00.