Pallo-Iirojen vuoden 2024 jäsentyytyväisyyskyselyn tulokset on laskettu ja analysoitu.
Pallo-Iirojen ikäkausijoukkuetoiminnan jäsentyytyväisyyskyselyn tulokset on nyt julkaistu. Vastauksia tuli yhteensä 94 kappaletta. 84% vastauksista koski poikapuolen pelaajia ja 16% tyttöpuolen pelaajia. Numeraalisten arvojen perusteella on nähtävissä, että toimintaa pidetään pääosin hyvänä. Vapaissa kommenteissa tuli kuitenkin esiin myös epäkohtia, jotka on käyty läpi ja joita avataan myös tässä uutisessa. Pallo-Iirojen toiminnanjohtaja Janne Koivisto kävi läpi ajatuksia kyselyn tuloksista.
- Ensinnäkin kiitokset kaikille vastaajille. Saimme paljon hyvää tietoa siitä, miten meidän toimintamme koetaan seuran sisäisesti. Tulosten perusteella porukka on lähtökohtaisesti kohtuullisen tyytyväistä. Otan myös ilolla vastaan sen, että valmentajien innostavuus ja välittäminen näkyvät näin hyvin. He ovat kuitenkin ne, jotka eniten lasten kanssa toimivat.
Kyselyn pääasiallisena tarkoituksena on arvioida seuran sisäistä toimintaa. Kyselyllä pystymme seuramaan, miten arjessa näkyvät ne asiat, joita me haluamme tehdä ja välittää jäsenistöllemme, sekä kuinka laadukkaasti nämä asiat käytännössä toimivat. Lisäksi kyselyllä haetaan niitä asioita, joita ei kysymysten puitteissa tule esille, mutta vapaassa palautteessa nousee keskusteluun. Kyselyn perusteella nousi erityisesti kaksi asiaa tulevaisuuden kehityskohteiksi; Tasoryhmätoiminta sekä viestintä.
Tasoryhmätoiminta herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Tasoryhmätoiminnan tehtävänä on tarjota lapselle ympäristö, joka vastaa mahdollisimman paljon hänen sen hetkistä osaamistaan ja jossa hän kokee onnistumisia, mutta myös sopivissa määrin vastoinkäymisiä. Onnistumisten myötä lapsen itsetunto nousee ja motivaatio kasvaa. Toiminta koetaan osittain epätasa-arvoiseksi, joka on osittain myös viestinnällinen ongelma. Taka-ajatuksena tasoryhmissä on kuitenkin lopulta se, että jokainen pelaaja pääsee pelaamaan omaan tasoonsa sopivia otteluita, joka osaltaan ruokkii pelaajan motivaatiota jatkaa harrastuksen parissa. Väärällä tasolla pelaaminen voi pahimmillaan aiheuttaa huonojen kokemusten myötä harrastusmotivaation lopahtamisen ja harrastuksen lopettamisen. Tämä menee myös molempiin suuntiin, sillä liian kova ympäristö ei tuota onnistumisia lapsille ja jopa passivoi lapsen osallistumisen aktiviteettiin epäonnistumisen pelossa, kun taas liian helppo ympäristö ei motivoi. Se, että päästään siihen tilanteeseen, että aivan jokainen pelaaja pääsee omantasoiseensa ryhmään, on vaikea toteuttaa, mutta siihen pyritään. Lapset kehittyvät eri tahtiin, mutta tällä järjestelyllä haluamme tarjota kaikille tasavertaisen mahdollisuuden pelaajakehitykselle. On tärkeää löytää jokaiselle lapselle se aidosti oikea ympäristö onnistumiselle.
Viestintä toi paljon eriäviä palautteita, joissa näkyi selvästi erot eri joukkueiden välillä. Luonnollisesti kun toiminta perustuu paljolti vapaaehtoistoimintaan, niin joukkueiden välillä on paljon eroja. Tasalaatuisuus joukkueiden kesken on vaikea toteuttaa, kun viestintää tekevät yksityishenkilöt, jotka eivät välttämättä ole siviilielämässään missään tekemisissä viestintäasioiden kanssa. Yksi tärkeä teema seuralla on harrastamisen hinnan avoin viestintä, ja että siitä osataan ja kertoa riittävän avoimesti. Tätä asiaa tarkkaillaan jatkuvsti, ja palaute siitä on pääosin ollut positiivista. Myös viestinnässä tasoryhmätekeminen koetaan osittain eri laatuisena, mikä on ymmärrettävää. Tasoryhmätoiminnan osalta viestinnän suuret vaikeudet selätetään paremmalla ja avoimemmalla sisäisellä viestinnällä.
Kehityskohteiden lisäksi kyselyssä saatiin myös paljon positiivista palautetta.
- Lämmittää mieltä, että valmennus koetaan suunnitelmalliseksi ja laadukkaaksi. Lisäksi innostaminen ja välittäminen nousee esiin ja näkyy läpi seuran toiminnassa. Sitä me tietysti haluamme ja onkin kiva nähdä, että siinä ollaan onnistuttu. Harrastamisen hinta on kipupiste, mikä on aina läsnä. Vaikka olisi hienoa pyörittää toimintaa ilmaiseksi, se ei vain ole käytännössä mahdollista. Kustannukset on kuitenkin saatu pidettyä sillä tasalla, että kokonaiskulut koetaan vähintään kohtuullisiksi. Kun keskiarvo on yli 3,5, se on hyvä tulos.
Talkootyö ja varainkeruu sekä sen määrä nousivat esiin useammissa avoimissa palautteissa. Osa kokee sen raskaaksi, mikä on täysin ymmärrettävää, varsinkin jos perheessä on useampi lapsi ja useampi harrastus. Talkootöiden määrää voi kuitenkin peilata suoraan harrastamisen hintaan, jolloin siitä näkee olevan myös selkeää hyötyä. Ymmärretään, että se voi olla rasittavaa ja aikaa vievää, mutta se mahdollistaa myös useampien toiminnan halpenemisen. Talkootoiminta ja varainkeruu on pakollinen paha, mutta sillä on positiivinen vaikutus suoraan lapsen harrastamisen kustannuksiin.
Vastaukset on käyty läpi ja ne ovat tässä esiteltynä kokonaiskuvana seuratasolla. Olemme iloisia saadusta positiivisesta palautteesta, mutta haluamme silti paneutua myös niihin kohtiin, jotka ovat aiheuttaneet keskustelua ja kriittisempää palautetta.
Lopulta urheiluseurojen tehtävä on liikuttaa ja kasvattaa ihmisiä. Seuran arvoista erityisesti kasvatuksellisuus sai paljon kommentteja ja nousi esiin positiivisessa valossa. Vastausten perusteella Pallo-Iirot on luotettava ja luotettu toimija jäsenperheiden keskuudessa, josta voimme kiittää koko seurayhteisöä.
04.02.2025 09.25 | Hanki kausikorttisi kaudelle 2025 |
03.02.2025 09.55 | Pallo-Iirot ja Camp Consulting laajentavat yhteistyötään |
01.02.2025 15.00 | Pallo-Iirot on läntisen alueen vuoden seura 2024 |
31.01.2025 09.55 | Jäsentyytyväisyyskysely 2024 |
30.01.2025 14.00 | Ikäihmisten Iirolandia sai valtavan suosion |
24.01.2025 10.40 | Viikonloppuna Raumaster hallissa sekä poikien että tyttöjen turnaus |