Auta meitä selvittämään miten seura tavoittaa lapsia ja nuoria erilaisista taustoista
Pallo-Iirot r.yJulkaistu: 16.04.2024 09.00

Auta meitä selvittämään miten seura tavoittaa lapsia ja nuoria erilaisista taustoista

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistävä ja syrjäytymistä ehkäisevä Me-säätiö on kehittänyt kyselyn, jonka avulla urheiluseurat voivat mitata ja arvioida sitä, miten seuran toiminta tavoittaa eri taustoista tulevia lapsia ja nuoria. Vastaamalla kyselyyn autat meitä samalla selvittämään miten toimintamme vaikuttaa lasten ja nuorten tasavertaisiin mahdollisuuksiin ja hyvinvointiin.

Palloliitto tarjoaa tämän kyselymahdollisuuden Jopox-palvelun kautta valituille seuroille, joiden joukkoon seuramme iloksemme pääsi. Kyselyissä kerätty data kertoo koko seuran ja joukkueiden tasolla, millaisista perhetaustoista seuran harrastajat tulevat, ja miten toiminta vaikuttaa harrastajien sosiaaliseen hyvinvointiin. Seura ei kuitenkaan näe yksittäisen harrastajien vastauksia. Kysely noudattaa myös tiukasti tietosuojalakia.

Vastaamalla kyselyyn autat seuraa kehittämään toimintaansa entistä vaikuttavammaksi. Tuloksena seura saa valmiin raportin, joka kertoo, miten iso vaikutus seuran ja joukkueiden toiminnalla on lasten ja nuorten hyvinvointiin ja syrjäytymisen ehkäisyyn.

Seuran toiminnanjohtaja Janne Koivisto tiivistää kyselyn tarpeellisuuden lyhyesti mutta selkeästi.

- Tasavertaisuuden vaaliminen ja kaikille mahdollisuuksien tarjoaminen jalkapalloharrastukseen on Pallo-Iirojen velvollisuus, joka kiteytyy seuramme sloganiin: ”vauvasta vaariin, nasumannist mummuhu”. Tehtävänämme on edistää hyvinvointia ja opettaa liikunnallista elämäntapaa turvallisessa ympäristössä. Tarvitsemme tietoa teiltä toimintamme kehittämiseksi sekä tueksi. Kiitos, kun autat meitä tässä työssä.

Yli 13-vuotiaat vastaavat kyselyyn itse ja alle 13-vuotiaiden osalta huoltaja vastaa harrastajan puolesta. Harrastajamme saavat kutsun vastata kyselyyn suoraan henkilökohtaiselle jäsentililleen Jopoxissa huhtikuun aikana. Kyselyyn vastaaminen vie vain pari minuuttia ja vastaaminen on täysin anonyymia.

Me-säätiö vastaa kyselyn lisäksi datan käsittelystä ja analysoinnista sekä tarjoaa Pallo-Iiroille raportit toiminnan tavoittavuudesta ja vaikuttavuudesta.

Kysely sulkeutuu 2.5.

Suuri kiitos avustasi!


Yleishyödyllinen Me-säätiö, https://www.mesaatio.fi, tekee tilastoja ja raportteja siitä, miten lasten ja nuorten harrastus- ja muu nuorisotoiminta vaikuttaa heidän hyvinvointiinsa ja ehkäisee heidän syrjäytymistään yhteiskunnassa ja miten nuorisotoimintaa voisi parhaiten kehittää sitä varten. Tilastoista ja raporteista ei voida tunnistaa yksittäisiä henkilöitä. Voit tutustua Me-säätiön tietosuojaselosteeseen täällä (Me-säätiön tietosuojaseloste).

Seura haluaa edistää Me-säätiön tavoitetta ja luovuttaa Me-säätiölle seuran toimintaan osallistuvien henkilöiden, eli jäsenten osallistumistietoja ilman nimiä, osoitteita tai muita tunnistamistietoja. Jos et halua, että tietojasi käytetään syrjäytymisen ehkäisemistä koskevassa Me-säätiön tilastoinnissa, voit helposti kieltää tietojesi luovuttamisen täällä olemalla yhteydessä seuraasi.

Lisäksi Me-säätiö kerää seuran jäsenille tekemillään kyselyillä tausta- ja hyvinvointitietoja samaan tilastolliseen tarkoitukseen ilman vastaajien nimiä, osoitteita ja muita tunnistamistietoja. Kyselyistä ilmoitetaan erikseen. Kyselyihin vastaaminen on täysin vapaaehtoista. Vastaukset ja osallistumistiedot ovat luottamuksellisia eikä Me-säätiö luovuta niitä muille tahoille. Selvityksen lopputulokset ovat tilastotietoa, josta ei voida tunnistaa yksittäisiä henkilöitä. Me-säätiön suorittama tilastointi, siihen liittyvät kyselyt ja Toimisteen tietojen luovuttaminen sitä varten perustuu tietosuojalain 4 §:n 3) kohtaan.