Jasper Ahonen Pallo-Iirojen alle 9-vuotiaiden poikien valmennuspäälliköksi
Pallo-Iirot r.yJulkaistu: 06.10.2023 16.45

Jasper Ahonen Pallo-Iirojen alle 9-vuotiaiden poikien valmennuspäälliköksi

Jasper Ahonen vaihtaa seuran sisällä työtehtävää alle 9-vuotiaiden poikien valmennuspäällikkönä. Uudessa pestissä Ahosen vastuulla on nimenmukaisesti seuran pienimmät juniorit ja aloittavat ikäluokat.

Jasper Ahonen aloittaa seurassa alle 9-vuotiaiden poikien ikäluokkavastaavana. Alta pääset näkemään ja kuulemaan, mitä uusi pesti pitää sisällään, sekä seuran valmennuspäällikkö Kimmo Hörkön kommentit uuden roolin tärkeydestä pelaajapolulla. Kyseessä on täysin uusi rooli, vaikka saman kaltaista tehtävää onkin ennen Pallo-Iiroissa pyöritetty.

- Se on alle 9-vuotiaiden valmennuspäällikkö tai ikäluokkavastaava. Eli mä vastaan alle 9-vuotiaiden joukkueiden toiminnasta ja autan heidän valmentajiaan ja ylipäätään olen paljon siellä heidän arjessaan mukana. Mulla on myös yksi niistä joukkueista itsellä, missä toimin myös päävalmentajana.

Sopimusneuvottelut saatiin valmentajan mukaan yllättävänkin helposti maaliin.

- Alkoi siitä, että tuli toisesta seurasta kiinnostusta ja tarjousta. Kun kerroin tämän Pallo-Iiroille, niin he halusivat tehdä vastatarjouksen. Siitä lähdettiin neuvottelemaan ja aika nopeasti päästiin yhteisymmärrykseen ja totesin, että tämä on oikea paikka jäädä.

Pallo-Iirojen kasvatti nousi seurassa aina edustusjoukkueeseen asti, kunnes elämä vei lajin parissa kentältä kentän laidalle.

- Olen itse tietysti pelannut pitkään Pallo-Iiroissa, ihan edustusjoukkueessakin kävin vähän harjoittelemassa. Siitä aloitin oppisopimuksen Pallo-Iiroilla, olin kaksi vuotta. Opiskelin Varalassa itseni liikuntaneuvojaksi ja siitä kun valmistuin, niin jäin taas Iiroille töihin. Tämä on nyt sitten kolmas vuosi vähän niin kuin päätoimisena valmentajana.

Valmentajana pelaajalähtöinen Ahonen on omimmillaan nuorten pelaajien kanssa.

- Mä olen kannustava, intohimoinen ja tulen tosi hyvin pelaajien kanssa toimeen. Saan yleensä pelaajista parhaimman irti. Haluan myös kehittää itseäni valmentajana ja edetä urallani.

Uudessa työnkuvassa Ahonen aloittaa kuukauden sisällä.

- Se onkin hyvä kysymys. Kyllä ne varmaan alkaa viimeistään kun kausi vaihtuu, mutta voi olla, että alkaa jo aikaisemminkin. Siitä on vielä pientä pohdintaa käynnissä.


Valmennuspäällikkö Kimmo Hörkkö kertoo, mikä tekee Ahosen uudesta pestistä seuralle niin tärkeän

- Tämä on tärkeä rooli. Ensisijaisesti tällä varmistetaan tuki sinne juniorien nuorempaan päähän. Tällä tittelillä ei ole seurassa ollut ennen tekijää, mutta ennen Korona-aikaa onnistuimme samankaltaisen tehtäväroolin kanssa hienosti. Silloin joukkueen toiminnassa oltiin mukana puolisen vuotta, jonka jälkeen joukkueen valmennusryhmän rooli kasvoi.

- Tällä palkkauksella pystymme tarjoamaan konkreettisesti aloittaville ikäluokille apua seuratasolla, jotta saadaan hyvä startti. On todella tärkeää oppia, mitä tämä tehtävä vaatii. Mikäli tämä prosessi jää vajaaksi, voi tulokset näkyä vielä vuosien päästä.

Palkkauksen taustalla painoivat niin terveydelliset, kuin kilpailullisetkin syyt.

- Haluamme seurana tuottaa jalkapallon iloa ja harrastamisen riemua, mutta myös valmennuksellista laatua. Usein näissä aloittavissa joukkueissa myös toimijat ovat uusia ja aloittavat puhtaalta pohjalta. Nyt kun toimijat kaipaavat apua, on Jasper tukemassa prosessia.

- Henkilökohtaisesti olen todella tyytyväinen ja iloinen, että saatiin Jase tähän.


Pallo-Iirot toivottaa Jasperille onnea ja menestystä uudessa tehtävässään!