Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - VJS  2 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​Naisten säilymiskamppailu jatkuu tärkeän voiton myötä

VJS kaatui Äijänsuolla tasaisen ottelun jälkeen 2-1. Pallo-Iirot on nyt Ilveksen kanssa tasapisteissä sarjataulukossa.

Isojen panosten peli lähti melko rauhallisesti käyntiin. Ensimmäinen kunnon tilanne nähtiin vasta vartin kohdalla, jolloin Iirot pääsi antamaan vapaapotkua. Keskitys tuli oikeaan paikkaan, mutta pusku osui ylärimaan ja VJS selvisi tästä tilanteesta maaleitta. Noin kymmenen minuutin kuluttua koettiin pelin ensimmäinen loukkaantuminen, jonka vuoksi vastustajien pelaaja jouduttiin vaihtamaan pois. Siitä vain hetken kuluttua vantaalaiset pääsivät yllättämään kotijoukkueen, ja Elsa Konttinen sai suhteellisen vapaasti sijoittaa pallon maalialueen sisältä maalivahti Saga Helkelän ohi. Ensimmäisen puoliskon loppupuolella ei nähty enää merkittäviä paikkoja, eli tauolle siirryttiin VJS:n 0-1 johdossa.

Toiselle puoliskolle mentiin Pallo-Iirojen vaihdon myötä. Kentälle tuli Riina Rauva ja kentältä poistui Katarina Maikola. Pelikellon näyttäessä 53’ VJS meinasi päästä korottamaan johtoasemaa, mutta Helkelä onnistui torjumaan vaarallisen hyökkäyksen kulmaksi. Noin 70 minuutin kohdalla Iirot alkoi saamaan otetta pelistä. Ennen Pallo-Iirojen toista vaihtoa nähtiin Eveliina Hannulalta hieno kaukolaukaus ja myös yksi kulmapotku. Tasoitusta ei kuitenkaan vielä tullut, ja Iirot teki uuden vaihdon, jolloin kentältä poistui Hannula tehden tilaa Viivi Valpolalle. Iirojen tasoitusmaaliin ei kuitenkaan pitkään mennyt, kun 74’ paikkeilla Maija Karta pääsi antamaan vapaapotkua hyviltä paikoilta. Suora laukaus lähti upeasti ja lensi maalivahdin yli verkkoon. Tasatilanteessa ei ehditty kauaakaan olla, kun Elina Saarinen pääsi jo rokottamaan. Tarkka sijoitus meni maalivahdin ohi oikeaan alanurkkaan. Pallo-Iirot suoritti vielä loppupuolella pari vaihtoa, joissa ensin kentälle päästettiin Sanni Nurminen ja myöhemmin Venla Wallenius. Kentältä poistui Inka Kainulainen ja ratkaisumaalin tehnyt Saarinen.

Ottelun pelaajaksi palkittu Maija Karta kertoo mietteitään ottelusta.

Kotijoukkue onnistui parantamaan toisella puoliskolla omaa peliään ja se riitti ottelun voittamiseksi.

- Oli vähän sellaista sekavaa ainakin tuossa ekalla puoliajalla. Mentiin VJS:n peliin mukaan, mutta onneksi saatiin toisella puoliajalla oma peli kasaan ja maaleja aikaiseksi. Vaikka oli lopussa myös vähän hankalaa, pidettiin silti se oma maali puhtaana ja se on kaikista tärkeintä.

Kartan oma peli onnistui tänään hyvin ja siksi hänet palkittiin ottelun pelaajana. Karta avaa lyhyesti oman pelin hyviä puolia tänään.

- Kun tuli niitä pitkiä palloja, niin ne ei päässyt tulemaan läpi ja niitä sai hyvin katkottua. Sellainen keskivahva peli oli koko ajan, eli ei ollut kovin usein mitään huonoja suorituksia.

Joukkueella on enää kaksi peliä jäljellä, joista seuraava on kotipeli Ilvestä vastaan, joka myös kamppailee säilymisestä.

- Lähdetään samalla asenteella hakemaan voittoa kaikista peleistä. Se vaatii kovaa peliä kaikilta ja sitoutumista siihen.