Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - Ilves/2  0 - 3

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​Ilves/2 vei pidemmän korren Äijänsuolla

Erittäin tärkeä kamppailu päättyi Pallo-Iirojen 0-3 tappioon. Mahdollisuudet sarjassa säilymiselle pienenivät merkittävästi.

Yleisömäärä: 121

Äijänsuon puolipilvisessä iltapäivässä alkoi Naisten ykkösen elintärkeä ottelu sarjassa säilymisestä. Pelin alkupuolella Pallo-Iirot pääsi nopeasti haastamaan Ilveksen maalivahtia Elina Saarisen hyvällä kaukolaukauksella, jonka johdosta kotijoukkkue palkittiin kulmalla. Muutaman minuutin päästä myös Ilves/2 pääsi antamaan ensimmäistä kulmaa. Vartin paikkeilla Iirot pystyi painostamaan muutamilla hyökkäyksillä, mutta yrityksistä huolimatta nollat pysyivät taululla. Tämän jälkeen peli hidastui selkeästi hieman yli kymmeneksi minuutiksi.

Pelikellon näyttäessä 32’ tamperelaiset pääsivät hyökkäämään Iirojen maalialueelle, ja lopulta myös laukaus saatiin aikaiseksi boksin sisältä. Olivia Mikkosen veto lensi maalivahti Ada Liljeströmin yli tarkasti oikeaan yläkulmaan, ja sen johdosta Ilves siirtyi 0-1 johtoon. Pelin ensimmäinen varoitus nähtiin vierasjoukkueelta muutama minuutti ennen puoliaikavihellystä, ja vain minuutti sen jälkeen Ilves onnistui vielä nostamaan johtoasemaa Nella Mäkysen maalilla. Ensimmäinen puoliaika vihellettiin siis päättyneeksi Ilveksen kahden maalin johdossa.

Tauolla Pallo-Iirot suoritti vaihdon, jossa juuri ennen puoliaikavihellystä loukkaantunut Nea Mäkipere otettiin pois kentältä. Tilalle saapui Peppi Sorsakivi. Toinen puolisko alkoi vauhdikkaasti, kun heti alkuun Ilves/2 pääsi rokottamaan Iiroja kolmannen kerran. Tällä kertaa maalintekijänä oli Helmi Mujunen. Maalin jälkeen molempien joukkueiden peli hidastui taas, eikä merkittäviä tilanteita juurikaan nähty yli kymmeneen minuuttiin. 65’ kohdalla kotijoukkue vaihtoi kentältä pois loukkaantuneen Karolina Rehnin. Tilalle tuli Sanni Nurminen. Samalla suoritettiin toinen vaihto, kun kentältä poistui Inka Kainulainen tehden tilaa Riina Rauvalle.

Lisää vaihtoja nähtiin jo parin minuutin päästä. Nyt kentältä otettiin pois kapteeni Helmiina Luoma ja kentälle saapui Viivi Valpola. Pelaajavaihdoista huolimatta Ilves/2 hallitsi peliä, mutta kulmista ja vaparista huolimatta lisämaaleja ei nähty niin Ilvekseltä kuin Iiroiltakaan. Kotijoukkueen viimeinen vaihto tehtiin 81’ paikkeilla, kun kentälle astui Oona Mäkilä ja kentältä lähti Elina Saarinen. Ilves teki vielä pelin loppuun muutamia vaihtoja. Lopulta isojen panosten peli vihellettiin päättyneeksi lukemin Pallo-Iirot 0 - 3 Ilves.

Ottelun pelaaja Elina Saarinen kertoo lyhyesti ajatuksistaan.

Kotijoukkueen peli ei tänään onnistunut halutulla tavalla. Ilves/2 osoittautui selkeästi vahvemmaksi.

- Koko eka puoliaika oli aika hermostunutta. Syötöt ei oikein mennyt omille ja ei oikein saatu hyökkäyksiä vietyä loppuun saakka. Toisella puoliajalla, kun tuli heti ekan minuutin jälkeen se 3-0 maali, niin sitten ehkä vähän se meidän peli hyytyi.

Sarjassa säilyminen on enää hiuskarvan varassa. Espoossa pelataan viimeinen peli ja sen lisäksi Pallo-Iirojen tulee toivoa otollisia tuloksia myös muiden joukkueiden peleistä.

- Ei tossa auta muu kuin, että tietenkin lähdetään voittamaan se peli, vaikkei se säilyminen ole omissa käsissä enää. Halutaan voittaa, mutta tietty tarvitaan apuja muilta. Aika pieni mahdollisuus enää on.

Tilastot

0 - 3

Ilves/2
(0-2)
32'MaaliMikkonen Olivia
43'MaaliMäkynen Nella
48'MaaliMujunen Helmi