8
KES
16.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - FC KTP  0 - 5

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​Naisten kotipelit jatkuvat lyhyen tauon jälkeen


TAPAHTUMAINFO

TULOSPALVELU


Lauantaina Pallo-Iirot kohtaa kotonaan sarjaviitosena olevan FC KTP:n. Tammelan tappion jälkeen Iiroilla on ollut paljon aikaa valmistautua tulevaan koitokseen.

Naisten edustusjoukkueelle tulee uusi mahdollisuus kääntää tappiollinen kausi voitoiksi. Iirot lähtee metsästämään toista kotivoittoaan. Ensimmäisen sarjakierroksen toisiksi viimeinen kohtaamaton vastustaja FC KTP on aloittanut kautensa vaihtelevin lukemin. Kotkalaisilla on toistaiseksi takanaan kolme voittoa ja saman verran tappioita.

Tulokset ovat riittäneet takaamaan joukkueelle FC Lahden kanssa jaetun viidennen sijan sarjataulukosta. KTP on ainoastaan hävinnyt joukkueille, jotka ovat sitä korkeammalla sarjataulukossa, eli paikka sarjataulukon keskeltä on myös sen suhteen ansaittu. Viime kaudella FC KTP pääsi kamppailemaan Kansallisen liigan paikasta, mutta panokset eivät aivan riittäneet nousuun, minkä johdosta joukkue pysyi Pallo-Iirojen tavoin ykkösessä.

KTP:n kovin maalintekijä tällä kaudella on viisi maalia ykkösessä tehnyt Viivi Ollonqvist, joka siirtyi joukkueeseen TPS:stä viime kauden jälkeen. Edellisen kauden paras maalintekijä Kia Voutilainen lähti KTP:sta pois toiselle puolen Suomea pelaamaan ROPSin paitaan kakkoseen. Suomen cup on sujunut kotkalaisilta jo nyt paremmin kuin viime kaudella, sillä joukkue tippui silloin kolmannella kierroksella. Nyt KTP pääsi kolmannelta kierrokselta jatkoon 9-1 voitolla ja kohtaa seuraavaksi FC Honka/T18 joukkueen. Mainitsemisen arvoista on Ollonqvistin tekemät neljä maalia kyseisessä murskavoitossa.


Eveliina Hannula lähtee tulevaan otteluun hyvin valmistautuneena kahden ottelun tauon jälkeen.

Keskikenttäpelaaja kertoo hieman ajatuksiaan tulevasta kotiottelusta ja vastustajasta.

- KTP on hyvä organisaatio ja he ovat selkeästi panostaneet naisten jalkapalloon. Varmaan kova vastus, vaikka ei välttämättä ihan ole onnistunut odotetulla tavalla sarjassa.

- Kova peli tulossa ja kotona on kiva pelata. Ollaan oltu hyvin pelissä kiinni kotipeleissä. Viimeksi hävittiin, mutta nyt otetaan voitto.

Pidempi tauko peleistä on mahdollistanut paremman valmistautumisen tulevaan kamppailuun.

- Meillä on ollut ihan hyvä meininki treeneissä ja ollaan tehty maaleja. Hyvällä fiiliksellä ollaan treenattu.

Hannula on asettanut itselleen jonkin verran tavoitteita huomiseen otteluun.

- Enemmän hyökkäyspäähän onnistumisia ja ratkaisujen tulisi olla parempia, kuin mitä ne nyt on ollut. Joukkueena huolellista pelaamista, jotta saataisiin ehjä ysikymppinen, ettei peli hajoaisi siinä loppupuoliskolla.


Pallo-Iirot - FC KTP 8.6. klo 16 Buena Vista stadionilla