6
HEI
14.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

FC Lahti - P-Iirot   1 - 4

Lahti, Lahden Stadion N

​Naisten vierasottelut jatkuvat Lahdessa.

Kotitappion jälkeen Pallo-Iirot matkustaa FC Lahden vieraaksi. Joukkueelle tulee lauantaina mahdollisuus napata kauden ensimmäinen vierasvoitto.

Edellinen ottelu Lahtea vastaan päättyi Raumalla tasaisen kamppailun jälkeen Iirojen 0-2 tappioon. Yleisesti aikaisemmat joukkueiden väliset ottelut ovat päättyneet FC Lahden eduksi, ja tällä kertaa tulisi hyvä mahdollisuus kiriä lahtelaisia sarjataulukossa. Pallo-Iirot on edelleen taulukon viimeisenä, kun taas Lahti on kaksi sijaa ylempänä.

Viime kauden jälkeen FC Lahti pystyi Iirojen tavoin säilyttämään paikkansa ykkösessä alemman jatkosarjan jälkeen. Kausi on mennyt joukkueella samankaltaisesti kuin edellinen, eli tappioita on tullut selkeästi enemmän kuin voittoja. Lahti on hävinnyt kolme edellistä otteluunsa, minkä johdosta joukkue lähtee varmasti nälkäisenä hakemaan pisteitä kotikentältä. Edellinen kamppailu päättyi 3-0 tappioon Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan.

Joukkue on saanut aikaiseksi vain 15 maalia, mikä on sarjan kolmanneksi vähiten. Mahdollisesti siitä johtuen pelaajien kesken ei ole vielä kehittynyt selkeitä eroja maalien kannalta. FC Lahden maalitilastoja johtaa kolmella maalilla Matilda Kataja sekä Anniina Jurvanen. Edellisellä kaudella vahvin maalintekijä oli Katrin Kirpu, joka siirtyi pelaamaan Åland Unitediin Kansalliseen Liigaan.


Haastattelussa Elli Saimo, joka jakaa ajatuksiaan tulevasta vieraspelistä.

Ensimmäinen kierros ei mennyt odotuksien mukaisesti ja toiselle sarjakierrokselle tullaan panostamaan enemmän.

- Kevätkierrokselta jäi paljon hampaan koloon. Nyt lähdetään vielä kovempina hakemaan pisteitä paremmalla menestyksellä. Niitä on ihan mahdollista saada, kunhan pelataan hyvin yhdessä.

Edellinen joukkueiden välinen kamppailu oli Raumalla tasainen ja nyt Pallo-Iirot lähtee hakemaan revanssia Lahdesta.

- Tietysti harmittaa viime tappio ja nyt koitetaan kääntää lukemat meille. Kiva pelata luonnonnurmella, kun ollaan vähän taas totuteltu siihen nyt viikolla. Varmasti tulee tosi tiukka peli. Pitää vaan kokonaisuudessaan pelata hyvä peli ja toteuttaa meidän yhteistä pelitaktiikkaa.

Joukkue on valmistautunut huolellisesti, jotta tulevasta kamppailusta pisteet saataisiin Raumalle.

- Pelimuotoa ollaan mietitty tarkkaan ottaen huomioon joukkueen vahvuudet ja kiinnittämällä niihin vielä enemmän huomiota. Ollaan paranneltu yksittäisiä juttuja, mikä helpottaa pelaamista kokonaisuudessaan.


FC Lahti - Pallo-Iirot 6.7. klo 14 Lahden Stadion N