EBK - P-Iirot   5 - 0

Espoo, Keski-Espoo 1 TN

​Naisten lyhyt voittoputki katkesi Espoossa

Loukkaantumistäyteinen peli aiheutti paljon ongelmia joukkueen pelissä. Naiset tyhjin käsin kotimatkalle.

Klo 18 Espoossa startattiin EBK - Pallo-Iirot -peli hetken aikaa aikaisemmin pelatun miesten pelin jälkeen. Moni pelaaja lähti jo kentälle puolikuntoisena, ja jo 5 minuuttia alkuvihellyksen jälkeen nähtiin ensimmäinen loukkaantuminen. Nea Mäkipere jäi kentän pintaan makaamaan, ja lähti huollon mukana laidalle. Lopulta Mäkipere pääsi takaisin kentälle, mutta muutaman minuutin kuluttua ei pystynyt lopulta jatkamaan peliä. 15’ kohdalla Iirot teki vaihdon, kun Viivi Valpola tuli loukkaantuneen Mäkiperen tilalle. Viiden minuutin päästä nähtiin yllättävän nopea EBK:n maali Mari Kalliovaaran toimesta.

Seuraavaksi EBK palkittiin muutamilla kulmilla, joista ei päästy vetopaikoille. Samalla Iirot joutui tekemään uuden vaihdon kapteeni Helmiina Luoman loukkaantumisen vuoksi. Kapteeni otettiin pois kentältä ja tilalle tuli Venla Wallenius. Noin 10 minuutin aikana espoolaiset saivat useita kulmapotkuja, ja Pallo-Iirojen ensimmäinen vakuuttavan näköinen tilanne tuli 40 minuutin kohdalla. Silloin Elina Saariselle tarjottiin upea pallo. Saarinen ei ehtinyt kuitenkaan päästä vedoille boksin sisällä. Ensimmäisen puoliskon loppuun EBK onnistui vielä kasvattamaan johtoasemaansa, kun Irene Virtanen pisti pallon riparista tyhjään maaliin. Puoliaika päättyi siis 2-0 lukemissa.

Toinen 45 minuuttinen alkoi molempien joukkueiden vaihtojen myötä. Pallo-Iiroilla kentälle saapui Oona Mäkilä ja poistui hieman puolikuntoinen Peppi Sorsakivi. Heti puoliskon alussa nähtiin Ada Liljeströmin tärkeitä ja hienoja torjuntoja. Iiroille ei paikkoja ollut vieläkään tarjoutunut, kun EBK sai suhteellisen hyvästä paikasta vaparin, joka lensi hienosti, vaikkei ollutkaan Liljeströmille haaste. Melkein heti sen jälkeen vastustajat kasvattivat johtoasemaansa entisestään, kun maalilla täysin vapaana ollut vaihdosta kentälle tullut Jade Sinisalo sijoitti pallon maaliin. 58’ kohdalla espoolaiset suorittivat lisää pelaajavaihtoja. Vain muutama minuutti sen jälkeen Hertta Pietilä rikkoi boksissa vastustajaa, minkä johdosta EBK pääsi antamaan pilkun. Laukaus oli melko hyvä, mutta Liljeström oli hyvin mukana ja sai loistavan torjunnan. Tilanne pysyi toistaiseksi vielä samana.

EBK pääsi taas pelille tyypillisesti antamaan kulmia. Niistä ei kuitenkaan päästy selkeille paikoille ja seuraavaksi joukkue suoritti yhden vaihdon. Pelikellon näyttäessä 68’ nähtiin vihdoin Pallo-Iirojen kulmapotku. Keskitys tuli hyville paikoille, mutta pelaajat eivät päässeet sopivasti väliin. Muutaman minuutin kuluttua Iirot suoritti viimeiset vaihdot, joissa kentälle tuli Ida Kopra sekä pelaajapuutoksista johtuen maalivahti Saga Helkelä. 80’ kohdalla nähtiin pelin lähes varmasti ratkaissut 4-0 maali. Isatou Ndow oli oikeilla paikoilla, ja hänelle tarjoiltiin juuri oikeanlaisesti, jolloin pallo saatiin vaivoitta maaliin. Viimeisillä minuuteilla nähtiin vielä varoitus, kun Valpola rikkoi vastustajaa jokseenkin kortin arvoisesti. Viimeinen maali nähtiin lisäajalla, ja se oli jälleen kerran erittäin helppo maali EBK:lle. Maalintekijänä toistamiseen Irene Virtanen. Lopputulos Espoosta oli 5-0.

Kentälle päässyt maalivahti Saga Helkelä kertoo ajatuksia kentällä pelaamisesta ja pelistä yleisesti.

Helkelä pääsi kentälle vasta pelin loppupuolella ja kommentoi, miltä peli näytti penkiltä katsottuna.

- Huonoltahan se näytti, että oltiin kyllä jokainen askel aika kaukana perässä jo alusta lähtien. Ei me saatu sitä omaa peliä mitenkään käyntiin oikein missään kohtaa. Syötöt oli huonoja ja annettiin pallo vastustajalle aika helposti. Oltiin perässä koko ajan kaikessa.

Kentälle pääsy oli poikkeuksellista, ja se jännitti maalivahtia jonkin verran. Tilanne ei kuitenkaan ollut Helkelälle täysin vieras.

- Jännitti aika paljon, mutta toisaalta ei ollut mitään paineita. On sitä kentällä pelattu joskus aikaisemminkin, mutta omasta pelistä ei ole juurikaan kommentteja, kun koskin kerran palloon. Ehkä sellainen pieni pelote sinne tuli ainakin pitkissä palloissa EBK:n puolustuslinjaan, mutta ei nyt löydy oikein muita kommentteja.

Lyhyt voittoputki katkesi, mutta tuleviin peleihin lähdetään siitä huolimatta täysiä voittamaan. Vielä on tärkeitä pisteitä jaolla.

- Me nollataan tämä nyt mahdollisimman nopeasti, vaikka bussimatkan aikana jo koko peli. Tämä oli täysin tällainen ohilaukaus. Täysnollaus tähän peliin ja unohdetaan tämä ja lähdetään samalla asenteella, kuin niihin kahteen edelliseen ja voitettuihin peleihin ollaan lähdetty. Samalla asenteella: röyhkeänä ja halutaan voittaa.

- Oma peli on hyvää, mutta tänään se ei vain osunut mitenkään kohdalleen. Kaikki tulevat vastustajat on kyllä voitettavissa, mutta kovia pelejä tulee olemaan kaikki.