Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - Ilves/2  4 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​Naisille iso voitto Äijänsuon illassa

Ilves/2 kaatui Raumalla reiluin lukemin ja Iirot sai kaipaamansa revanssin. Tärkeät pisteet nosti Pallo-Iirot yhdellä sijalla sarjataulukossa.

Yleisömäärä: 79

Täydellä joukkueella naiset lähtivät heti pelin alkuun virkeinä. Myöhäinen ottelu startattiin klo 19 Buena Vista stadionilla ja Pallo-Iirot sai heti otteen pelistä. Kymmenen ensimmäisen minuutin sisällä Iirot sai aikaan useita hyviä paikkoja ja kulmia. Vaikka tulosta ei heti syntynytkään, niin paineistus maksoi itsensä takaisin, kun Inka Kainulainen sai upean laukauksen aikaan yli 20 metristä maalivahdin yli. 13 minuutin jälkeen kotijoukkue oli siis jo yhden maalin johdossa. Johtoasema ei kuitenkaan säilynyt pitkään, kun Ilves sai aikaan vaarallisen hyökkäyksen, jonka johdosta Pinja Hertteli sai sijoitettua pallon verkkoon. Maalivahti Ada Liljeström sai torjuttua ensimmäisen laukauksen, muttei päässyt enää Herttelin riparin väliin.

Pallo-Iirot ei lannistunut, vaan peli jatkui vahvana tasoitusmaalista huolimatta. Tekeminen palkittiin noin 33’ vaiheilla, kun Katarina Maikola pääsi myös sijoittamaan pallon maalivahdin yli hieman Kainulaisen laukausta lähempää. Manitsemisen arvoista oli myös kapteeni Helmiina Luoman pallonriisto ja oiva esityö. Heti maalin jälkeen nähtiin hämmentävä tilanne, kun Elina Saarinen poistui yllättäen kentältä, ja myöhemmin Iirot vaihtoivatkin Riina Rauvan Saarisen tilalle. Ensimmäisen puoliskon loppuun ei tullut mitään merkittäviä tilanteita ja tauolle mentiin Pallo-Iirojen tärkeässä 2-1 johtotilanteessa.

Toinen puoliaika aloitettiin molempien joukkueiden vaihdon myötä. Iiroilta kentältä poistui edellisessä pelissä loukkaantunut Luoma ja tilalle tuli Peppi Sorsakivi. Kymmenen minuuttia toista puoliskoa ja pallo löytyi taas Ilveksen maalin perukoilta. Tällä kertaa maalin oli tehnyt Eveliina Hannula, joka ohjasi pallon jalkojen välistä maaliin Kainulaisen syötöstä. Parin minuutin päästä nähtiin pelin ensimmäinen varoitus, joka tuli vastustajien pelaajalle. 60’ kohdalla Pallo-Iirot suoritti lisää pelaajavaihtoja. Nyt kentältä poistui Sanni Kuusisto tehden tilaa Viivi Valpolalle. Vaihdon jälkeen tuli Ilveksen vuoro painostaa Iiroja, ja vaarallisia paikkoja nähtiin useampikin. Toistaiseksi lukemat pysyivät silti samoissa.

Lopulta kuitenkin tamperelaisten kamppailu kannatti, kun Hertteli pääsi toistamiseen sijoittamaan pallon maaliin. Tällä kertaa maali syntyi kulmatilanteesta, jossa keskitys tuli täydellisesti Herttelin jalkaan ja pallo laitettiin vaivoitta verkkoon. 76’ kohdalla kotijoukkue suoritti jälleen uuden vaihdon. Kentälle tuli alunperin avaukseen merkattu Nea Mäkipere ja kentältä poistui Karolina Rehn. Aivan pelin loppupuolella Pallo-Iirot ratkaisi tasaisen kamppailun lopullisesti, kun vaihdosta kentälle tullut Valpola sijoitti upeasti etutolpan kautta Maija Kartan läpisyötöstä pallon maaliin. Viimeisillä minuuteilla Ilves suoritti vielä pelaajavaihdon, mutta muita merkittäviä tilanteita ei nähty. Peli vihellettiin poikki lukemin 4-2.

Haastattelussa ottelun pelaaja Inka Kainulainen, joka nappasi tänään 1+1 tilastot.

Yleisesti joukkueen peli oli hyvää, vaikkei ollutkaan kauden paras esitys. Kainulainen oli tyytyväinen myös omaan tekemiseen.

- Tosi tärkeät pisteet, vaikkei ollut meiltä ihan paras peli. Välillä tuli tyhmiä syöttövirheitä ja muitakin virheitä ja mentiin niiden tempoon mukaan. Ajoittain oli taas hyviä hetkiä pelissä. Tehtiin itselle se hieman vaikeaksi, kun päästettiin ne mukaan, mutta ihan hyvä peli oli joukkueelta ja itseltä.

Kainulainen pääsi tänään pisteiden makuun ja hyvällä tekemisellä ansaittiin ottelun pelaaja -palkinto. Kainulaisen maali syntyi aikaisessa vaiheessa maalivahdin avauksesta lähtien.

- Maalivahdilta tuli pitkä avaus ja meidän prässi toimi. Luin tilanteen hyvin ja pääsin nostamaan kaukaa maalivahdin yli. Muutenkin ihan hyvä, että kun tuli maali, niin kasvoi itseluottamus, kun on nyt saanut onnistumisia. Sitten pääsi hyvin peliin mukaan ja pelaamaan omilla vahvuuksilla.

Alkusarjan viimeinen vieraspeli ei tule olemaan helppo, kun vastassa on hyvin pärjännyt KTP.

- Kotka on tosi kova joukkue, mutta me kyllä pystytään, jos meillä on hyvä päivä, niin voittamaan tässä sarjassa ihan mikä vaan joukkue. Kova peli tulossa, mutta valmistaudutaan siihen nyt viikko huolella ja yritetään saada sieltäkin ne kolme pistettä.