FC KTP - P-Iirot   4 - 0

Kotka, Arto Tolsa Areena

​Naiset eivät pystyneet kaatamaan KTP:ta

Kotkalaiset osoittautuivat myös kotikentällään vahvemmiksi. Pallo-Iirot kotimatkalle tyhjin käsin.

Arto Tolsa Areenalla alkanut peli osoittautui heti alussa haastavaksi Iiroille. Käytännössä ensimmäisestä kunnon tilanteesta KTP:n Cecilia Jäntti pääsi vapaasti laukomaan boksin takaa. Saga Helkelä ei aivan päässyt vedon väliin ja kotkalaiset ottivat heti yliotteen pelistä 1-0 johdon avulla. Kotkan painostus jatkui, ja Helkelä pysyi kiireisenä maalin perukoilla. Noin vartin kohdalla nähtiin vapaapotku ja sen jälkeen muutamia kulmia sekä uusi vapari KTP:n osalta, mutta yksikään tilanteista ei päättynyt maaliin. Pelikellon näyttäessä 26’ Helkelä ei ehtinyt tulla vastaan ajoissa ja KTP sai tilanteesta syntyneestä rikkeestä rangaistuspotkun. Samalla Helkelälle varoitus. Katherine Byrnen pilkku meni melko varmasti verkkoon ja Kotka kasvatti johtoasemaansa.

Pallo-Iirot ei vieläkään päässyt kunnolla hyökkäämään, vaan KTP hallitsi myös ensimmäisen puoliskon loppupuolta. Iirot pystyi kuitenkin pitämään tuloksen samana lukuisista vastustajien maalintekoyrityksistä huolimatta. 36’ kohdalla pallo jopa kävi maalissa, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Ensimmäisen 45 minuuttisen viimeiset minuutit kuluivat lähinnä kotkalaisten kulmapotkujen merkeissä. Puoliajalle mentiin KTP:n johdossa lukemin 2-0.

Toinen puolisko lähti käyntiin FC KTP:n triplavaihdolla, kun taas Iirot ei suorittanut yhtään pelaajavaihtoa. Heti puoliskon alussa Karolina Rehn loukkaantui pelitilanteessa, mutta pystyi nopeasti jatkamaan. Ensimmäiset Pallo-Iirojen kunnon tilanteet nähtiin 50’ paikkeilla, kun joukkue palkittiin ensimmäisen kerran kulmapotkulla. Keskitys oli hyvä, mutta kunnon maalintekoyrityksiä ei syntynyt. Vain parin minuutin kuluttua nähtiin erittäin vaarallinen KTP:n paikka, jossa Helkelä pelasti upealla torjunnalla varmalta näyttäneen maalin. Melkein heti perään Sanni Kuusisto loukkaantui, ja tällä kertaa Iirot joutui tekemään vaihdon. Kuusisto poistui kentältä tehden tilaa Sanni Nurmiselle. Uusi vaihto nähtiin jo viiden minuutin päästä, kun Helmiina Luoma otettiin pois kentältä ja tilalle tuli Venla Wallenius.

Seuraava vaihto nähtiin vaihteeksi KTP:lta Katarina Maikolan maalintekotilanteen jälkeen. Merkittäviä paikkoja ei nähty tässä hetkeen, ja noin 78’ kohdalla Pallo-Iirot suoritti viimeisen pelaajavaihdon. Kentälle tuli Ida Kopra ja kentältä lähti Elli Saimo. Ennen Kotkan kolmatta maalia nähtiin jo hieman vaarallisia tilanteita. Se päättyi siihen, kun Viivi Ollonqvist sai ohjattua pallon laidalta tulleesta matalasta keskityksestä. Vain noin neljän minuutin kuluttua KTP viimeisteli tuloksen suhteellisen helposti saadulla Anni Erikssonin maalilla. Pelin lopussa kotkalaiset saivat vielä muutamia kulmia, mutta loppujen lopuksi peli vihellettiin poikki 4-0 lukemin.

Elli Saimo kertoo ajatuksiaan sekä omasta että joukkueen pelistä.

- Oma peli oli vähän raskas, kun oon ollut kipeänä ja en päässyt noihin peliin valmistaviin harkkoihinkaan. Mutta mä luulen, että saatiin hyvin pidettyä olosuhteisiin nähden se puolustusmuoto ja vähän olisi tarvinnut rauhallisemmin pitää hyökkäyksissä palloa.

Peli pysyi pitkään samoissa 2-0 lukemissa ja varsinaiset ratkaisevat maalit tuli vasta ottelun loppupuolella. Heikko lopputulos olisi ollut myös vältettävissä.

- Ehkä vähän sellaisia, mistä vastustaja sai tehtyä, oli omia pieniä nukahduksia. Ja kyllä mekin oltaisiin saatu paikkoja, jos oltaisiin vähän enemmän maltettu pitää palloa ja vaan rakennella niitä paikkoja.

Runkosarjan viimeinen peli tulee olemaan kotipeli VIFK:ta vastaan. Odotettavissa on jälleen tiukka kamppailu ja tästä pelistä jää paljon parannettavaa kotikentälle.

- Töitä vaan pitää tehdä ja sitten sovitaan yhteiset tavoitteet. Toteutetaan sitä samaa peliä, mitä sovitaan.

Tilastot
FC KTP

4 - 0

(2-0)
7'MaaliJäntti Cecilia
28'MaaliByrne Katherine
83'MaaliOllonqvist Viivi
86'MaaliEriksson Anni