7
KES
19.00
Edustus M, Kakkonen

FC Honka - P-Iirot   2 - 1

Espoo, Tapiola N 1

Miehet starttaavat alkusarjan toisen kierroksen

Alkusarjan toinen kierros käynnistyy Espoosta. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

Pallo-Iirot matkaa alkusarjan toisen puoliskon avausotteluun Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelu pelataan Tapiolan stadionilla, joten edessä on kauden ensikosketus myös luonnonnurmeen. Kauden avausottelussa Raumalla pelattiin vielä lumen keskellä, mutta kentällä oli mukavan lämmin tunnelma. Kausi avattiin joukkueiden toimesta heti yhdeksällä keltaisella kortilla, ja vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen tulostaululla komeili Pallo-Iirojen 3-2 voitto. Iirot olivat pitkään kiinni kolmessa pisteessä Juuso Aallon ja Hongan oman maalin turvin, mutta Honka iski kahdesti vain viiden minuutin sisään ottelun loppuhetkillä Veli Äijälän ja Alberto Velasquezin salamamaaleilla. Ottelun sankariksi nousi vasta Iirojen mukaan liittynyt lainamies Veeti Pohtio, joka iski ottelun voittomaalin lisäajan toisella minuutilla. Koko raportin ensimmäisen kierroksen ottelusta voit lukea TÄÄLTÄ.

Hongan heikosti alkanut kausi on pikkuhiljaa kääntynyt parempaan suuntaan. Ensimmäisistä kuudesta pelistä vain kaksi pistettä kerännyt espoolaisryhmä on voittanut viimeisistä neljästä pelistään kolme, joka on nostanut joukkueen jo ylemmän loppusarjan kantaan kiinni seitsemännelle sijalle. Maalitilasto on vielä pari kihausta pakkasen puolella, mutta hyvät viime aikojen otteet ovat hinanneet saldoa pikkuhiljaa kohti sulamispistettä. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa myös Raumalla pilkusta osunut Alberto Velasquez, joka on kahdeksassa ottelussa onnistunut kuudesti maalipuiden väliin. Viimeisimpänä FC Hongalla on komeat voitot niin HJS:stä (3-1), kuin myös Ilves-Kissoista (3-0), joten espoolaiset tulevat otteluun kahden pelin voittoputkessa.

Pallo-Iirojen kausi on pieniä yskähtelyjä lukuun ottamatta sujunut mallikkaasti. Raumalaiset ovat sarjataulukossa toisena, kuusi pistettä sarjaa johtavaa FC Inter 2:ta jäljessä. Tilastorivinä Pallo-Iiroilta löytyy kuusi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Kaikki kolme hävittyä peliä sattui viimeiseen viiteen peliin. Yhdistävänä tekijänä näille oli myös se, että kaikki hävityt ottelut pelattiin vieraissa. Tappiot Iirot koki VJS:lle Vantaalla, Interille Turussa ja Ilvekselle Tampereella. Kahden ottelun tappioputki saatiin kuitenkin katkottua viime sunnuntaina kotona, kun SexyPöxyt kaatui Raumalla lukemin 4-1. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärkiniminä keikkuvat Elias Ahde ja Veeti Pohtio, joilla kummallakin on kymmeneen peliin syntynyt kahdeksan maalia. Maaleja Pallo-Iirot on onnistunut yhteensä mättämään yhteensä 31, joka oikeuttaa tässä tilastossa myös toiselle sijalle. Päästetyissä maaleissa tilanne on kuitenkin heikompi, sillä 18 takaiskulla Iirot on vasta sijalla kuusi. Sarjapelien lisäksi raumalaisjoukkueella on vielä edessä myös Suomen Cupia, jossa raumalaisjoukkue on selvittänyt tiensä 5. kierrokselle.


Ennakossa tähän mennessä kaikissa otteluissa esiintynyt Matias Babb

Alkusarjan ensimmäinen puolisko tarjosi raumalaisittain pääsääntöisesti hyviä otteita.

- Ihan positiivisia, pari huonoa peliä kanssa. Paljon on pisteitä tullut ja pari häviötä. Vielä on kärkeen vähän matkaa.

Babb ei kokenut paineen ollut noussut joukkueen sisällä, vaikka ennen viimeisintä ottelua Iirot olikin hävinnyt kaksi matsia putkeen.

- Ei kai siinä nyt mitään hätää ollut, mun mielestä ainakaan. Semmoinen aika rutiinivoitto ja eteenpäin.

Laitapakki on yksi neljästä pelaajasta, jotka on kentällä nähty kauden kaikissa otteluissa, mutta tankissa on Babbin mukaan edelleen virtaa.

- On on, totta kai.

puolustaja naurahtaa hieman kysyttäessä luonnonnurmella pelaamisesta, ja katsahtaa jalkoihinsa.

- Tämä luonnonnurmi ei parhaimmasta päästä ole, mutta kyllä semmoinen hyvä luonnonnurmi on aina parempi kuin tekonurmi.

Honka säväytti heti Raumalla kauden avauksessa.

- Hyvä, taitava, teknisesti hyviä pelaajia, tosi nuoria kanssa. Joutuu varmaan juoksemaan aika paljon, mutta eiköhän sillä kovuudella ja kokemuksella ne pestä.

Vaikka nuori puolustaja on itsekin, on Babb ehtinyt kerryttää miesten pelejä jo kolmelta kaudelta.

- Kyllä.

FC Honka - Pallo-Iirot Tapiola 1 Espoossa 7.6. klo 19