Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miehille toinen perättäinen tappio

Pallo-Iirojen alkusarjan loppu oli kotikentällä mollivoittoinen. Ilves/2 onnistui kauden mittaan nappaamaan täydet kuusi pistettä raumalaisilta.

Yleisömäärä: 361

Pallo-Iirojen viimeinen alkusarjan kotiottelu päättyi vierasjoukkueen voitonjuhliin. Ilves/2 oli päästä maalintekoon jo ottelun 6', kun vierailijoiden Abdoulaye Kante katkaisi raumalaispuolustuksen syötön ja pääsi kokeilemaan boksin kaarelta. Veto ohitti Iirojen maalilla torjuneen Eetu Männistön, mutta tällä kertaa tolppa pelasti raumalaiset takaiskulta. Ilveksen hienoisesta pallonhallinasta huolimatta ensimmäinen varoitus nousi vihreäpaitaiselle vierasjoukkueelle, kun tolppaan laukonut Kante repi hyökkäykseen kirmanneen Matias Babbin nurin sääntöjen vastaisesti kellon näyttäessä 26'. Vain neljä minuuttia myöhemmin joutui myös Babb tuijottamaan keltalappua, kun puolustaja esti Ilveksen laiturin nousun aivan boksin rajalla. Seuranneesta vaparista pallon nappasi Arttu Tulehmo, joka veti puolivolleysta maailmanluokan viimeistelyllä pallon ylänurkkaan.

Elias Ahteella oli mainio paikka tasoittaa ottelu 34', kun Ilveksen maalilla torjunut Nico Rajala pomputti pallon suoraan maalin edessä päivystäneen Ahteen eteen. Tamperelaisten puolustus oli tilanteessa kuitenkin hyvin hereillä ja ehti putsaamaan pallon maalilta ennen kuin Ahde pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin. Ensimmäistä kertaa Pallo-Iirojen paidassa nähty Omer-Junior N'Kadiaboua sai nimensä ensi kertaa tilastoihin 41' jälkeen, kun keskikentällä pelannut N'Kadiaboua sai katsella keltaista korttia. Ensimmäisen puoliajan loppuun nähtiin myös vielä toinen maali, mutta sekin valitettavasti Männistön selän taakse. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Deniz Kocol tiputti pallon alle Abdoulaye Kantelle, joka venytti tällä kertaa maaliverkon vastakkaista yläkulmaa. Tämän jälkeen siirryttiin tauolle Ilveksen 0-2 johtolukemissa.

Tauolla Topias Silvennoinen siirtyi penkin puolelle, josta tilalle kentälle tuli Juuso Aalto. Lisää kylmää vettä raumalaisten niskoihin tuli kuitenkin jo heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla, kun Justus Ojanen sai jalan vapaaksi boksin sisällä ja viimeisteli tyylikkäästi pallon etunurkasta sisään. N'Kadiabouan iltapuhde tuli täyteen juuri ennen tunnin täyttymistä, kun keskikentälle juoksi Miro Honkaniemi.

Ahteelle siunaantui toinenkin hyvä maalipaikka ajassa 64', kun Babb pääsi puskemaan maalin eteen jossa Ahde odotti, mutta pallo vain kimposi kärjen jalan kautta Ilveksen maalivahdille. Kolmas raumalaisvaroitus nousi Aleksi Arvelalle, joka osoitti erimielisyytensä tuomarin päätöstä kohtaan liian railakkaasti. Nico Rajala esitti parastaan kellon näyttäessä 78', kun Babb pääsi kokeilemaan maalintekoa Aallon oivaltavasta syötöstä. Rajala heittäytyi laukauksen eteen, jonka jälkeen ehti vielä torjumaan Ahteen lähettämän riparinkin. Samassa ajassa päättyi myös Ahteen ja Babbin peli, jotka tekivät tilaa vaihdosta tuleville Jussi Helinille ja Markus Babbille. Viisi minuuttia myöhemmin myös Timi Halminen vaihtui Alex Johanssoniin. Suurempia tilanteita ei ottelussa enää nähty, joten lopulta Ilves/2 vei pisteet mukanaan 0-3 lukemin.

Raportissa ottelun nopeasti analysoiva Mikko Jalkanen

Jalkanen näki ottelussa yhtäläisyyksiä joukkueiden kauden ensimmäiseen kohtaamiseen.

- No vähän oli samanlainen kuin Tammelassa viimeksi. Oltiin vähän jaloissa nyt. Annettiin niiden taas pelata niiden omaa peliä, eikä sitten [meidän] oma peli lähtenyt käyntiin lainkaan.

Ilves oli pirteämpi tänään.

- Ehkä se viime tappio täällä kotona vähän vaikutti tuohon. Mä veikkaan, että ne oli vain paremmalla ilmeellä selkeästi kuin me. Kyllä sen näki ehkä siinä kentällä, pelaajat oli vähän paremmin mukana tuossa pelissä kuin me.