Edustus M, Kakkonen

SexyPöxyt - P-Iirot   0 - 2

Espoo, Laaksolahti TN

Miehille täydet pisteet tuliaisina

Alkusarja miesten osalta päätettiin komeasti vierasvoittoon. Luka Nokelainen nollasi SexyPöxyt lainapestinsä päätteeksi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo viiden peliminuutin jälkeen SexyPöxyjen konkarihyökkääjä Dudu pääsi nokikkain Iirojen maalia vartioineen Luka Nokelaisen kanssa. Dudu malttoi kiertää maalivahdin, mutta Nokelainen pysyi pallon edessä loppuun asti, estäen kärjen maaliaikeet. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta pallo päätyi lopulta raumalaisten maaliin, mutta innokkaasta maalikuulutuksesta huolimatta maali hylättiin Nokelaiseen kohdistuneen rikkeen johdosta.

Tämän jälkeen peli kentällä hieman rauhoittui ja pallonhallinta siirtyi vahvemmin vierasjoukkueelle. Huippupaikoille ei kummassakaan päässä kenttää päästy, vaikka Iirot rakensikin muutaman näppärän syöttökombinaation kautta useamman vetopaikan. Raumalaisten ensimmäisen puoliskon paras paikka siunaantui kenties Elias Ahteelle, joka hänkin pääsi yksin läpi Aaro Salosen oivaltavasta syötöstä. Nyt kuitenkin oli Toni Korkiakoski SexyPöxyjen maalilla mies paikallaan, kun maalivahti venytti jalkansa Ahteen laukauksen väliin.

Yhtä espoolaisten penkille suunnattua keltaista korttia lukuun ottamatta ei ottelun ensimmäisellä puoliskolla muita tilastomerkintöjä nähty.

Toinen puoliaika alkoi raumalaisittain murheellisesti, kun 56' kohdalla Ahde pääsi laukomaan boksissa. Samalla kun pallo lähti kärjen jalasta, tuli SexyPöxyjen toppari Callistus Nonso Oraegbuna Ahdetta jaloille. Ahde jäi tuskaisena maahan makaamaan ja lopulta hyökkääjä kannettiin paareilla pois kentältä. Samaisessa tilanteessa myös Oraegbuna loukkasi itseään ja molempien pelaajien peli päättyi tähän taklaukseen. Ahteen tilalle kentälle tuli Veeti Pohtio.

Kauaa ei ehtinyt Pohtio kentällä viilettää, kun vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Pallo-Iirot syötteli SexyPöxyt pyörryksiin hyökkäysalueella. Pallo pelattiin lopulta kulmatilanteessa nousseelle Omer-Junior N'Kadiaboualle päätyviivaa kohti, josta toppari näki maalin eteen hiipineen Pohtion. Pohtio kiitti pallosta ja painoi sen vastustamattomasti suoraan syötöstä takakulmaan.

Kotijoukkueen penkki heräsi jälleen 68', kun Dudu oli karkaamassa jälleen läpiajoon. Christopher Abdou kuitenkin sai riistettyä pallon pois kärjeltä, joka jäi istumaan raumalaisten boksiin pilkkua vaatien. Tuomari oli tilanteen päällä ja osoitti nigerialaiselle, ettei tilanteessa ollut tapahtunut rikettä. 77' pelin jälkeen suoritti molemmat joukkueet vaihtoja. Pallo-Iiroista iltapuhde tuli täyteen Markus Babbilla ja Mikko Jalkasella, joiden paikat kentällä ottivat Timi Halminen sekä Topias Silvennoinen.

Pelin viimeisellä vartilla nähtiin vielä useampi keltainen kortti, kun keltaista katseltiin ensin kahteen minuuttiin kolmesti kotijoukkueen ja kerran juuri kentälle tulleen Silvennoisen toimesta. Tämän jälkeen Iirot suoritti viimeiset vaihtonsa, kun Matias Babb ja Juuso Aalto vaihtuivat Miro Honkaniemeen ja Oliver Repoon.

Dudu oli jälleen pahanteossa vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun hyökkääjä pääsi puskemaan aivan vapaasti viiden metrin päästä raumalaismaalista. Pitkän uran kokemuksesta huolimatta Dudu ei puskua saanut suuntautumaan maalia kohti, vaan viimeistely meni lopulta useamman metrin ohi maalin.

Lopullisesti espoolaisten pelihuumori meni lisäajan alkaessa, kun Samuel Nuutinen näytti saavan kovan osuman boksin sisällä keltapaitaisen vierasjoukkueen toimesta. Tästä kuitenkin erotuomari palkitsi Nuutisen keltaisella kortilla filmaamisesta ja Oliver Kulpin suun soitosta. Tilanne ei rauhoittunut vielä keskialueellakaan, vaan Pöxyjen Thomas Saarinen otti mussuttamisesta ottelun toisen keltaisen korttinsa, ja lensi näin punaisella kortilla ulos. Viimeisen naulan espoolaisten arkkuun löi Oliver Repo, joka pääsi lisäajan viidennellä minuutilla nostamaan pallon kanssa ohi kovalla riskillä pelanneen Pöxyjen puolustuslinjan, jonka jälkeen laituri painoi pallon varmasti maaliin. Näin ollen Pallo-Iirot päätti osaltaan alkusarjan kolmen pisteen voittoon ja lähtee ylempään jatkosarjaan sijalta viisi.

Raportissa lyhyen lainapestinsä Pallo-Iiroissa nollapeliin päättänyt Luka Nokelainen

Peli ei ehkä ollut kaikkein kauneimmasta päästä, mutta kolmen pisteen lähtiessä matkaan oli maalivahti tyytyväinen.

- No ei mitään. Aika en sillä tavalla tiedä pelinä, että kuinka hyvä peli oli silleen. Mutta 2-0 voitto, tehtiin se tarpeellinen, mitä se tähän vaati tänään. Ihan tyytyväinen siihen.

Nokelainen jakoi kiitosta myös puolustuslinjalle, vaikkei kunnon maalipaikkoja juuri kotijoukkueelta nähtykään.

- Ei ollut oikein. Puolittaisia paikkoja ja semmoisia, mutta puolustajat hoiti hyvin niitä.