Edustus, Naisten Ykkönen

VJS - P-Iirot   1 - 3

Jalkapallostadion TN

​Naiset saivat viimein maalihanat auki Vantaalla

Naisten joukkue katkaisi yli 400 minuuttia kestäneen maalittoman putkensa komeasti Vantaalla lauantaina. Ottelua emännöinyt VJS sai todeta raumalaiset paremmikseen 1–3 (0–3) lukemin.

Sinikeltaiset lähtivät peliin rohkeasti ylhäältä prässäämällä ja saikin nopeasti hyvän otteen kotijoukkueesta. Vain 5 minuuttia oli pelattu, kun Anni Hakasalo puski kulmapotkusta lukemiksi 0–1. Tämä oli hieno tapa aloittaa jälleen maalinteko, koska raumalaiset eivät juurikaan ole tällä kaudella erikoistilannemaaleja saaneet aikaiseksi. Eikä riemu siihen loppunut, sillä 16 minuuttia tämän jälkeen Maija Kartan kulmapotku leijaili pelaajien yli, pudoten takayläkulmaan. Tilanne oli 0–2.

Ensimmäinen jakso mentiin kokonaisuudessaan Iirojen komennossa, eikä Loviisa Helminen maalilla joutunut tekemään kuin muutaman torjunnan. 28. minuutilla nähtiin hieno Aino Varkoin maali, kun Kaisa Saarenpään hienosta syötöstä Varkoi pääsi läpi ja nosti kylmäverisesti pallon yli ulkona olleen vantaalaismaalivahdin. Tauolle mentiin näin lukemissa 0–3.

Toisella jaksolla sinikeltaisten ote hieman hiipui ja VJS piti enemmän palloa. Kuitenkaan aivan huippupaikoille he eivät päässeet, kiitos Iirojen nöyrän ja tiiviin puolustuspelin. 74 minuutilla kuitenkin Hanna Fagerholmin laukaus otti kimmokkeen raumalaispuolustuksesta ja leijaili harmittavasti yli Helmisen aivan riman alle. Viimeisellä kympillä ote siirtyi jälleen vieraille, ja muutamia hyviä maalintekopaikkojakin syntyi. Enempää maaleja ei enää syntynyt ja näin loppunumeroiksi jäi 1–3. Tämä tulos nosti Iirot heti kolme pykälää ylemmäs, sijalle viisi. Tosin muutamalla joukkueella on vielä tämän kierroksen ottelu pelaamatta.

Päävalmentaja IIro Koivula kommentoi ottelua.

-Toisinaan valmentaja pystyy jo matkan ja valmistautumisen aikana näkemään pelaajista mitä tuleman pitää. Tänään oli juuri sellainen päivä. Lataus ja tunnelma bussissa oli tosi hyvä, ja jotenkin jo matkan aikana tuli sellainen fiilis, että tänään meitä ei pysäytetä, ja se maalikin tehdään aivan varmasti. Näinhän siinä sitten kävikin, ja kolme maalia oli hyvä määrä tämän nollajakson päätteeksi.

-Pelissä oli paljon muutakin hyvää kuin voitto ja maalit. Eka maalin jälkeen pelaajista huomasi, että tietty rentous ja itsevarmuus palasi tekemiseen. Uusi debytanttikin saatiin kehiin, kun Sanni Kuusisto oli ensimmäistä kertaa naisten avauskokoonpanossa. Sanni pelasi pyöreän tunnin ja onnistui hyvin pelaamalla perusvarman ja virheettömän pelin. Lisäksi Laura Ketola oli pitkästä aikaa mukana, ja vaihdosta sisään menneenä onnistui hienosti, päästen muutamaan maalintekopaikkaankin. Ja vielä kolmantena hyvänä uutisena Eveliina Hannula alkaa olla taas omalla tasollaan.

Tilastot
VJS

1 - 3

(0-3)
5'MaaliHakasalo Anni
21'MaaliKarta Maija
28'MaaliVarkoi Aino
74'MaaliFagerholm Hanna