27
ELO
13.00
Edustus, Naisten Ykkönen

P-Iirot - PKKU  0 - 0

Äijänsuo stadion TN

Naisten runkosarjan päätösottelu tarjosi vauhdikasta viihdettä

aisten joukkue päätti ykkösen runkosarjan maalittomaan 0–0 tasapeliin sarjakärki PKKU:n kanssa. Ottelu tarjosi hienon ja laadukkaan taistelun sarjapisteistä sekä runsaasti vaarallisia maalintekotilanteita.

Iiroilla ei ollut pelissä kuin maine ja kunnia, mutta niitä se ylläpiti kyllä hienosti haastaen sarjajohtajan täysin tasapäisesti. Ottelun molemmat jaksot tarjosivat tasaista taistelua, ja molemmilla oli omat hallintajaksonsa.

Toisella jaksolla loppua kohden vauhti vain kiihtyi ja hyökkäykset vyöryivät vuorotellen molempiin suuntiin. Vielä aivan viimesekunneilla PKKU:nmaalivahti Emmi Larsen venyi aivan uskomattomaan torjuntaan lähietäisyydeltä tulleeseen Wilma Aholan laukaukseen. Muutenkin maalivahdit varastivat suurimman huomion yksilöinä, sillä myös kotijoukkueen Kiira Kaivola oli loistavalla pelipäällä.

Oman huomionsa otti myös sinikeltaisten ”uusi vahvistus”, seuralegenda Katri Juhola, joka vaihdettiin kentälle ottelun loppupuolella. Juhola on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Iirojen kanssa.

Tällä tuloksella PKKU voitti runkosarjan 40 pisteellä, ennen TPS:aa, joka oli tasapisteissä mutta huonommalla maalierolla. Iirot päätyi tasaisen keskikastin seitsemänneksi 23 pisteellä. Ylempään jatkosarjaan raivasi tiensä viimeisellä kierroksella PKKU:n, TPS:n ja JyPK:n seuraksi Ilves/2, joka tasasi pisteet Turussa TPS:n kanssa 1–1 tuloksella.

Iirot jatkaa kauttaan alemmassa jatkosarjassa VIFK:n, KuPS-Akatemian, EBK:n, VJS:n ja FC Sportin kanssa. Nämä joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan, johon runkosarjan pisteet jäävät voimaan. Pelit jatkuvat kahden viikon kuluttua.

Päävalmentaja Iiro Koivula kommentoi ottelua.

-Sarja päättyi Raumalla uskomattoman hienoon peliin, jossa me todistimme kyllä sen, ettei yläloppusarjan paikkakaan olisi ollut vääryys. Ottelu itsessään oli tasainen, mutta meillä oli selkeästi enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja.

-Tavoitteen toteutuminen oli tosi lähellä, mutta kyllä meillä on varmasti motivaatiota lähteä tavoittelemaan alemman jatkosarjan voittoa. Meillä oli aiemmin muutamia turhia pistemenetyksiä, joihin homma kaatui. Myös väliaikainen ”pelaajapula” rokotti meitä muutamissa otteluissa.

-Mutta tänään meillä oli taas täysi kokoonpano, eivätkä ihan kaikki mahtuneet edes mukaan. Joka tapauksessa hieno päätös runkosarjalle.

Loppusarjat alkavat kahden viikon päästä ja ohjelmat valmistuvat ensi viikon aikana.