14
TOU
16.00
Edustus, Miesten Kolmonen

P-Iirot - FC Åland  3 - 2

Äijänsuo stadion TN

Edustuksen kotipelit jatkuvat FC Ålandin saapuessa Raumalle

Poissaolot:

Loukkaantuneena: Honkaniemi, Repo, Walden

Kipeänä: Schultz

Ketola U15-joukkueen mukana


Edustus jatkaa sarjakauttaan kotipelien merkeissä, kun viikonloppuvieraaksi saapuu FC Åland. Kolmosessa viihtynyt, mutta kärkisijoilla keikkunut Åland on aloittanut kautensa totutun vahvasti.Siinä missä Pallo-Iirot on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä, myös FC Åland on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Monen katseet varmasti siirtyvätkin kierroksella juuri tähän otteluun, sillä sekä Iirojen, että Ålandin on yleisesti uskottu taistelevan sarjan voitosta. FC Ålandin menestys tällä kaudella on pohjautunut pitkälti hyvään puolustukseen, sekä maalivahtipeliin. Kolmessa ottelussa Åland on päästänyt vain kaksi maalia, tehden itse kymmenen. Tehokkuutta maalipaikoissa joukkueesta löytyy myös laajalti, sillä kymmenen tehtyä maalia on tullut seitsemän eri pelaajan jalasta.

Hyvää puolustusta esitti myös kotijoukkue Pallo-Iirot, TPK:n kaatuessa kotona viime perjantaina lukemin 2-0. Maalivahti Henri Saarinen otti ensimmäisen nollapelinsä, tekemättä yhtään torjuntaa koko ottelussa. Maalipaikkoja Iiroilla oli useampaankin osumaan, mutta tiedossa on joukkueen ratkaisukyvyn potentiaali. Lisää tulivoimaa kokoonpanoon tuo myös loukkaantumisen jäljiltä viime peliin palannut Arttu Virtanen, joka viimeisteli maalin ja syötti toisen, tultuaan kentälle tauolla.

Ennakossa Henri Saarinen


Henri Saarisen edellisestä sarjassa pelastusta nollapelistä on vierähtänyt jo hetki.

- No taitaa olla, en muista pre-seasonin peleistä, että tuliko yhtään, mutta kyllä siitä taitaa jokunen hetki olla. Mennään varmaan tonne viime kauden puolelle. On vähän jäänyt vähemmälle.

Saarinen jäi vähille hommille viime pelissä.

- Ainakin tällä kaudella on ollut vähän harvinaisempi. Tilanteita on kyllä tullut muutamissa peleissä ainakin. Kyllä mä pelin jälkeen sanoin kopissa, että kyllä mä olen ihan tyytyväinen jos puolustetaan peli niin ettei vastustaja pääse yhtään paikoille, niin mun mielestä se on ihan hyvin pelattu silloin. Ei haittaa mua.

FC Åland on tutun vaikea vastus.

- Tiukka vastus aina. Ei ole kauhean montaa peliä mistä muistaisi, että ilman mitään hirveää taistelua olisi päässyt pisteille. Siellä on varmaan aika tiukka vääntö taas luvassa. Heilläkin on aika kova peli alla, kun voittivat 6-0 Inter 2:n. Varmaan tulee aika hyvällä vireellä tänne. Aina olleet viihdyttäviä elejä, niin siinä mielessä odotukset on kyllä korkealla.

Viime kaudelta haetaan hyvää fiilistä ja oppia, jotta Åland kaatuisi.

- Kyllä ainakin se, miten vieraspeli silloin viime kauden viimeisessä matsissa oli. Täytyy itsekin kantaa kortensa kekoon. Paljon tuli keskityksiä viime pelissä ja muutama torjuntakin, kyllä siellä kaveri myös pystyy luomaan paikkoja. Kyllä siinä täytyy koko joukkueen onnistua, että saadaan hyvä peli ja voitto aikaan. Ei siellä ole oikeastaan kelläkään varaa pelata sellaista keskivertopeliä.

Tavoitteena on jatkaa nollapeliputkea.

- Kyllä mä tähtään ainakin siihen.

Pallo-Iirot - FC Åland 14.5. klo. 16 Buena Vista stadionilla

Tilastot

3 - 2

FC Åland
(2-2)
3'MaaliNordenholm Johannes
21'MaaliQueiroz Dos Santos Felipe
31'MaaliVirtanen Arttu
42'MaaliJalkanen Mikko
94'MaaliAhde Elias

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista