Edustus, Miesten Kolmonen

TOVE - P-Iirot   1 - 1

Toejoki N

Edustukselle ensimmäinen pistemenetys

Pallo-Iirot kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä TOVE:n onnistuessa pitämään yhden pisteen Porissa. Iirot kuitenkin nousivat jälleen lopussa tappiotilanteesta rinnalle.

Ottelu lähti käyntiin sankan vesisateen keskellä. Jo ensimmäisessä Iirojen hyökkäyksessä nähtiin kelin vaikutus, kun 3' kohdalla keskityspalloa torjumaan lähtenyt TOVE:n maalivahti liukastui, eikä päässyt nousemaan palloon. Keskitys kuitenkin leijaili myös kaikkien muiden yli, eikä siitä tilannetta kehkeytynyt. Kotijoukkue TOVE näytti omaa osaamistaan 7' kohdalla, kun se nousi hyökkäykseen pistosyötöllä, mutta liukas nurmi antoi tällä kertaa pallolle sen verran ylimääräistä vauhtia, ettei joukkueen kärkipelaaja siihen päässyt.

Hiljalleen kuumenevan ottelun ensimmäinen varoitus näki päivänvalon ajassa 18', kun vierasjoukkueen Oskari Ohvo otti kädellä kiinni pallon vieneestä vastustajasta, pysäyttäen näin hänen menonsa. Kolme minuuttia tästä ja TOVE pääsi kulmalle. Iirojen maalivahti Henri Saarinen oli voimaton, kun TOVE:n Joonatan Tuovinen puski kotijoukkueen johtoon.

Pelin edetessä pallonhallinta siirtyi hieman keltapaidoille, jotka paineistivatkin hyvin kotijoukkueen päädyssä. Maalipaikoille ei kuitenkaan Iirot päässyt, TOVE:n puolustaessa hyvin. Otto Schultz otti raumalaisten toisen keltaisen ajassa 33', annettuaan pienen napautuksen vastustajan jalkaan tilanteen jälkeen. Porilaiset ovat tottuneet luonnonurmella pelaamaan ja se näkyikin heidän suorituksissaan. Hyökkäyksissä palloa liikuteltiin nopeasti ja varmasti, epätasaisesta kentästä huolimatta. Ensimmäisen puoliskon lopun vaarallisin paikka nähtiinkin TOVE:n toteuttamana, kun kellon näyttäessä 38'. Saarinen sai Iirojen maalissa kylmää vettä niskaansa mutta syynä ei ollut maaliin päätynyt pallo, vaan ylärimaan osunut veto 25 metristä, joka tiputti ylärimassa roikkuneet vesipisarat. Tauolle mentiin siis 1-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle päävalmentaja Kimmo Hörkkö halusi muutoksia hyökkäyspeliin ja kentälle suoritettiin tuttujen miesten päittäin vaihto. Aleksi Leppäsen tullessa kentältä pois, Arttu Virtanen siirtyi pelaamaan hänen paikalleen. Ensimmäisen kulmapotkun keltapaidat saivat vasta ottelun 51', mutta tulosta ei tästä syntynyt TOVE:n purkaessa. Iirojen vaarallisin paikka tuli Elias Ahteelle, joka pääsi ryntäämään Virtasen hyvin luettuun katkoon, mutta vastustajan maalivahti oli hereillä ja ehti juuri ennen Ahdetta potkaisemaan pallon aina sivurajasta ulos.

Miika Pertola otti hieman kyseenalaisen keltaisen kortin kellon näyttäessä 62', jota mies kritisoikin pitkään ja äänekkäästi. Tuomaria hän ei kuitenkaan saanut ylipuhuttua, vaan joutui poistumaan tilanteesta yhtä keltaista korttia rikkaampana. Samalla täyttyi myös Pertolan varoitustili, joten keskikenttäpelaajaa ei Pallo-Iirojen seuraavassa pelissä tulla näkemään. Tästä viisi minuuttia eteenpäin Pertola teki tilaa Markus Babbille.

Hyökkäyksiä Iirot alkoivat tämän jälkeen saada, mutta viimeistely ontui. 70' kohdalla Schultz pääsi puskemaan vapaasti maalin edestä, mutta pusku suuntautui yli maalin. Kellon näyttäessä 79', suoritti Iirot viimeisen vaihtonsa Aaro Salosen vaihtuessa Matias Babbiin.

Ajassa 84' Schultz näki punaista. Vastustaja rappasi Pallo-Iirojen kapteenin laidan tuntumassa, jonka jälkeen Schultz iski telojansa maahan. Tästä rytäkästä molemmille keltainen kortti, joka oli Schultzin toinen. Näin ollen myöskään Pallo-Iirojen kapteenia ei seuraavassa pelissä kentällä nähdä. Vain kaksi minuuttia tästä ja vaihdosta tullut Markus Babb sai pallon jalkaansa boksin rajalla. Edessä oli neljä vastustajan puolustajaa, mutta Babb ei siitä häkeltynyt, vaan ohitettuaan heistä kolme, iski pallon vastustamattomasti maalin kattoon. Enempää maaleja ei nähty, joten pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Otteluraportissa ääneen pääsee laidassa raatanut Mikko Jalkanen.

Haastava alku teki Iirojen pelistä vaikean.

- Ensimmäinen puoliaika oli meille aika haastava. Varmaan oli totuttautumista siihen kenttään, oli märkä kenttä. Ei me olla pelattukaan koko kaudella nurmella. Kyllä se vaati vähän totuttelemista. Ei oikein syötöt tullet siihen mihin piti ja keskitykset ei mennyt sinne minne piti. Sitten tuli semmoinen ikävä isku siihen ekalla puoliajalla kulmasta. Vähän tiedettiin että se on ehkä mikä tässä on se vaarallisin meille TOVE:a vastaan.

- Toinen puoliaika parannettiin ja se olisi ollut se mitä olisi pitänyt olla koko peli. Siinä oli asenne kohdillaan. Ei valitettavasti saatu nyt sitten enempää maaleja, mutta saatiin se tasoitus mikä oli sitten tärkeä tässä. Kyllä se tärkeä oli henkisesti meille se tasuri kuitenkin.

Tasapelistä huolimatta nousu lopussa tuo uskoa omaan tekemiseen.

- Näin se on. Kyllä se kuitenkin tasuri on parempi kuin häviö, piste kuin piste. Jatketaan tästä, ei nyt tähän lannistuta ja jatketaan tästä samaa rallia kuin on vedetty.

Tilastot
TOVE

1 - 1

(1-0)
21'MaaliTuovinen Joonatan