Edustus, Miesten Kolmonen

TPK - P-Iirot   1 - 3

Yläkenttä TN

Turusta matkaan kolme pistettä

Miehet matkasivat jälleen kolme pistettä rikkaampina takaisin kotiin. Vaikka nollapeliputki päättyi, voittoputki jatkui.

Peli lähti käyntiin aurinkoisessa Turussa, kentän lämpömittarin noustessa parhaimmillaan 31 asteeseen. Alkukaudella nähdyt huonot alut ovat kuin pois pyyhitty muisto vain, sillä jälleen raumalaiset onnistuivat maalinteossa heti pelin alussa. Pelikellon näyttäessä 7', pääsi Elias Ahde nautiskelemaan kauden 20 täysosuman Jami Halmisen tyylikkäästä läpisyötöstä.

Tästä ehti kulua vain muutama minuutti, kun 13' kohdalla Topias Silvennoinen kaadettiin vaparin arvoisesti. Arttu Virtanen asteli pallon taakse, mutta laiturin suora yritys kilpistyi muuriin. Silvennoinen kuitenkin näytti oikeaoppisen tavan kostaa vastustajan rike, miehen iskiessä pallon maaliin muutaman pompun kautta, vieden keltapaidat jo 0-2 johtoon.

TPK:n pelin alun vaarallisin paikka aukeni kellon näyttäessä 17', kun sinisissä pelannut kotijoukkue pääsi hyökkäämään yhdellä kolmea vastaan. Laukaus kuitenkin suuntautui ohi, ja Iirot selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. Hellelukemien johdosta pelissä pidettiin ylimääräiset juomatauot, joista ensimmäinen käytettiin ajassa 26'. Viilennystauko ei kuitenkaan TPK:ta rauhoittanut, vaan ottelun ensimmäinen varoitus näki päivänvalon ajassa 33', jota seurasi ottelun toinen keltainen minuuttia myöhemmin.

Pelattaessa jo ensimmäisen puoliskon lisäaikaa, pääsi Ahde vielä nokikkain TPK:n maalivahdin kanssa. Chippi oli kuitenkin epätarkka ja pallo pompppi maalin ohi. Enempää maaleja ei nähty, joten tauolle siirryttiin lukemissa 0-2.

Toinen puoliaika alkoi tasaisemmissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei aivan huippupaikoille päässyt, vaikka puolittaisia hyökkäyksiä molemmat saivatkin aikaan. Kellon näyttäessä 57' Virtasen keskityspallo suuntautui topparin blokista kulmapotkuksi. Mikko Jalkasen keskitys löysi taka-alueella odotelleen Ahteen, joka siirsi palloa keskelle. Pallo otti kuitenkin osuman vastustajan käteen, jonka johdosta tuomari epäröimättä hetkeäkään näytti palloa pilkulle. Samassa tilanteessa myös vastustaja sai käsivirheestään keltaisen kortin.

Ahde asettui jälleen laukomaan rankkaria, eikä mies toista pilkkua putkeen missannut. Iirot nousivat Ahteen osumalla jo 0-3 johtoon. Tämä aloittikin Iirojen vaihtorumban, sillä ajassa 60' Matias Babb, Rasmus Ahonen ja Topias Silvennoinen tekivät tilaa Aleksi Arvelalle, Miika Pertolalle ja Oliver Revolle.

Vaihdot eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta, sillä vain kolme minuuttia tästä TPK iski kavennusosuman ohi voimattoman Miko Lainion. 66' kohdalla pidettiin ottelun toinen juoomatauko, mutta se ei katkaissut TPK:n parantunutta peli-ilmettä. Halminen vaihdettiin ulos pelikellon näyttäessä 73', jonka tilalle asteli Aleksi Toivonen. Ahde sai vielä paikan naulata peli 78' kohdalla, mutta hyvän pelin TPK:n maalilla pelannut Veli-Heikki Maunila torjui tilanteen hienolla syöksyllä.

Kortteja jaettiin vielä viimeisen kympin aikana neljä, joista kolme TPK:lle ja yksi Otto Schultzille.Paineesta huolimatta raumalaiset kuitenkin pitivät lukemat samoina, jolloin loppuvihellyksen jälkeen tulostaululla komeilivat numerot 1-3.

Otteluraportissa ääneen pääsee pikkuhiljaa kuntoon itsensä pelaava Aleksi Toivonen

Peli oli hieman erinäköistä kentällä kuin penkiltä katsottuna.

- Ei se, ihan alkuun, vaikka olikin kuuma päivä, kyllä pojat alkuun hyvin väänsi, teki ne tarvittavat maalit siihen alkuun. Ehkä siinä vähän se kuumuus ja se vaikutti, TPK:n kova pelaaminen. Sitten tuli hiukan virheitä mutta hienosti me kuitenkin sitten loppujen lopuksi homma klaarattiin vaikka päästettiinkin yksi maali. Ei anneta sen haitata, kolme pistettä taas niin sillä mennään.

Toivonen ei vielä ole täydessä kunnossa, mutta sitä kohti liikutaan.

- Ihan hyvin on päässyt. Ehkä semmoisia pieniä henkisiä kipuja tässä on vielä. Ehkä vähän fyysisiäkin, mutta kyllä mä uskon että pikkuhiljaa, koko ajan parempaan.

Tilastot
TPK

1 - 3

(0-2)
7'MaaliAhde Elias
14'MaaliSilvennoinen Topias
59'MaaliAhde Elias
63'MaaliSherman Zachary Lee