21
SYY
19.00
Edustus, Miesten Kolmonen

TPS U23 - P-Iirot   0 - 1

Yläkenttä TN

Miehet matkaavat jälleen Yläkentälle

Poissaolot:

Loukkaantuneena: Markus Babb, Walden


Miesten Edustuksen seuraavaa peliä ei tarvinnut kauaa odottaa, kun tositoimiin päästään jo keskiviikkona 21.9. Vastaan Turun Yläkentällä asettuu tällä kertaa FC TPS U23.

Turkulaiset ovat pelanneet suht tasaisen kauden. Peräkkäisiä tappioita ei ole TPS:lle sattunut kuin kertaalleen, eikä kauden aikana pisteittä joukkue ole jäänyt kuin kuusi kertaa. Tuoreimpana muistissa TPS:llä on tappio paikallisvastustaja Interille, joka vei Turun herruuden lukemin 2-1. Maalinteossa TPS:llä on onnistunut 13 pelaajaa, joista mainittava on joukkueen maalipörssiä johtava Christian linna, joka on nakuttanut 18 otteluun 7 maalia. Myös maalia tilkitsevä Lauri Järvinen nostettakoon esille, nuoren miehen torjuttua tähän asti kaikissa TPS:n otteluissa.

Iirot lähtee otteluun kahden pelin voitto- ja nollapeliputkessa. Maalivahti Henri Saarisella taasen on takanaan kolme peliä päästämättä maalia, kun ottelu VG:tä vastaan päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Elias Ahde iski edellisessä pelissä Peimaria vastaan hattutempun, nostaen kauden maalitilinsä jo 27. Uusiseelantilainen Luis Toomey onnistui myös maalinteossa ensimmäistä kertaa Pallo-Iirojen paidassa. Kevätkierroksen ottelu TPS:ää vastaan päättyi tiukan väännön päätteeksi Iirojen 2-1 voittoon, Arttu Virtasen ja Otto Schultzin onnistuessa maalinteossa. Suorasta noususta pelaava raumalaisryhmä saattaakin joutua jälleen tekemään täyden päivätyön, TPS:n yrittäessä heittä kapuloita Iirojen nousurattaisiin.

Ennakossa Luis Toomey

Henki joukkueen sisällä on hyvä.

- Henki on positiivinen. Tiedämme, että meillä on kolme peliä ja jos voitamme ne kaikki, nousemme suoraan, joka olisi paras mahdollinen lopetus kaudelle. Voitimme edelliset ottelumme 3-0 ja 6-0, eli teemme maaleja emmekä päästä niitä, mikä on aina hyvä merkki. Viimeisen rutistuksen kannalta näyttää hyvältä.

TPS on Toomeylle entuudestaan tuttu.

- Tiedän heistä hieman, vietin pari viikkoa siellä heidän kanssaan ja tunnen pari pelaajaa ja pari valmentajaa sieltä hyvin. He ovat pärjänneet hyvin myös sarjataulukossa, ollessaan kolmas tai neljäs. Se on hyvä suoritus kun ottaa huomioon 1-6 sijojen pienet erot. Heillä on nuori porukka, joita vastaan on aina erilaista pelata. Heillä menee hyvin myös Edustusjoukkueen puolesta. Odotan hyvää ottelua TPS:ää vastaan.

Keskikenttäpelaaja on ehtinyt saada myös faneja Raumalta.

- Se oli aika hauskaa. Opiskelijat ovat ottaneet minut hyvin vastaan, joten olen ilmeisesti tehnyt jotain oikein. Oli kiva tarjota heille voitto ja jutella muutaman heidän kanssaan pelin jälkeen.

Maaleja Toomey haluaa saada lisää.

- Kyllä, mitä enemmän, sen parempi. Jos teet maaleja, teet jotain oikein. Haluan tehdä niin monta maalia kuin pystyn. Yksi viime viikolla, toivottavasti kaksi tai kolme tällä viikolla ja jatketaan siitä.

TPS U23 - Pallo-Iirot 21.9. klo. 19.00 Turussa, Yläkenttä TN