B-pojat kohti SM-karsintoja
Julkaistu: 25.01.2023 11.45

B-pojat kohti SM-karsintoja

BSM-karsintasarjan otteluohjelma on kokonaisuudessaan julkaistu. Joukkue valitsi joukostaan kapteeniksi Rafael Ojalan, joka toivoikin kyseisen kunnian osuvan kohdalleen.

- Tosi hyvillä ja luottavaisilla fiiliksillä lähden ensi kautta kipparoimaan. Kyllä mä sitä nauhaa vähän toivoin käteen.

Vastuuvalmentaja Johan Suominen kävi läpi asetelmia tulevasta kaudesta.

- BSM-karsintasarja pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Ensi viikolla aletaan ja sitten mennään juhannukseen asti kovaa rallia pohjoislohkossa. Juhannuksen jälkeen sitten näkee, ketkä pelaa Suomen mestaruudesta vielä syksylläkin. Viisi joukkuetta menee jatkoon molemmista lohkoista ja lohkokutoset karsii Ykkösen voittajien kanssa.

Ikäkausijoukkueista puhuttaessa joukkueessa on tapahtunut luonnollista vaihtuvuutta. Tästä huolimatta kentällä muutos ei ole järisyttävä.

- Joukkue on muuttunut viime kaudesta luonnollisesti sen verran, että nollavitoset vanheni joukkueesta ulos ja nollaseiskat tuli tilalle. Nyt joukkue siis koostuu pääosin 2006- ja 2007-syntyneistä jätkistä. Aika paljon siellä on samoja jätkiä avauksessa kuin viime vuonna.

Suominen lähtee innolla haastamaan jälleen Suomen kovimpia joukkueita.

- Onhan se nyt nättiä pelata taas vuoden tauon jälkeen korkeimmalla mahdollisella tasolla. Nollakutosten kanssa pelattiin kolme kautta Liigassa, joka on korkein mahdollinen sarjataso 15-vuotiaille ja alle. Sijoituimme -06-poikien kanssa huonosti syksyllä 2021 C15 SM-turnauksessa ja jäimme ilman paikkaa viime talven SM-karsintoihin. Menimme siis aikaisempien B-juniorien sarjapaikalla viime kauden. Nyt kuitenkin -07 ikäluokka nappasi paikan seuralle omasta C15 SM-turnauksestaan. Kiitokset tästä menevät siis isosti heidän suuntaansa.

Myös Ojala on odottanut näitä otteluita jo pitkään.

- Hyvä fiilis karsintapeleistä ja päästään vihdoin B-junnuporukan kanssa pelaamaan kunnon pelejä. Kasassa on nyt hyvä porukka ja se varmasti näkyy kentällä tulevissa peleissä. Joukkueen sisällä on tosi hyvä yhteishenki ja kaikilla sama tavoite, joten varmasti tulee hyvä kausi.

Vastuuvalmentaja Suominen odottaa sarjasta tiukkoja pelejä, sekä reippaasti matkattuja kilometrejä. Hän jakaakin kiitosta myös kannattajille kuin sponsoreille saadusta tuesta.

- Mä odotan tästä pohjoislohkosta tasaista sarjaa kokonaisuudessaan. Toki meidän yksittäiset tulokset voi heitellä jonkun verran tuon matkustamisen takia. On se eri juttu pelataanko Raumalla vai Rovaniemellä. Reissaamaan tosiaan päästään aika kiitettävästi. Lyhyin vierasreissu on Tampereelle ja loput pelit ollaankin sitten vähintään Pohjanmaalla asti. Tulee bussit ja valtion rautatiet tutuiksi.

- Ihmisille terveisiä, että nyt jos koskaan kannattaa suunnata katsomoon (ja ostaa meidän kannattajakausikortti viidelläkympillä. Saa kahvit jokaisessa pelissä veloituksetta). Me tullaan pelaamaan viihdyttävää futista ja muu futis on vielä Suomessa tauolla. Joukkueessa pelaa muutama erittäin värikäs persoona ja sen lisäksi siellä on pari ukkoa, joiden otteista ei välttämättä Raumalla nautita liian pitkään. Sponsoreille myös annettava iso hatunnosto. Ilman niitä saataisiin varmaan liftata Ouluun, jos halutaan pitää kustannukset perheille siedettävinä. Mun mielestä on aika arvokas tapa käyttää rahaa nykymaailmassa, tukea nuorten urheiluharrastusta.


Tervetuloa seuraamaan huippujalkapalloa Äijänsuolle!