Luis Toomey sopimukseen Pallo-Iirojen kanssa
Julkaistu: 01.09.2022 20.00

Luis Toomey sopimukseen Pallo-Iirojen kanssa

Pallo-Iirot on solminut loppukauden sopimuksen 21 vuotiaan Uusi-Seelantilaisen Luis Toomeyn kanssa. Keskikenttäpelaaja on ollut joukkueen matkassa kaksi viikkoa. Toomey kertoi hieman omasta taustastaan, vastuuvalmentaja Kimmo Hörkön antaessa omat kommenttinsa pelaajasta.

Millainen mies on Luis Toomey?

- Olen Uudesta-Seelannista ja olen asunut siellä koko ikäni. Alunperin olen alunperin Napierista, mutta olen tähän asti asunut Wellingtonissa, jossa pelasin Wellington Phoenix FC:ssä.

Pelaajaprofiililtaan Toomey näkee itsensä hyökkäävänä keskikenttänä.

- Joko 8- tai 10-paikka. Mutta voin pelata oikeastaan missä vain keskikentällä, missä ikinä onkaan tarvetta. Keskikentällä joka tapauksessa.

Uusi-Seelantilainen saapui Raumalle yhden välietapin kautta.

- Olin alkuun Turussa kontaktini kautta. Hän otti yhteyttä Pallo-Iiroihin, johon pääsin koeajalle pariksi päiväksi. Heillä oli kuusi peliä kautta jäljellä ja halusin päästä pelaamaan. Ajattelin, että olisi hyvä saada kuusi peliä vyölleni Euroopassa ja toivottavasti voittaa pelejä.

Joukkueen kanssa ei vielä ole liikaa aikaa vietetty, mutta mielipiteen Toomey on siitä ehtinyt jo muodostaa.

- Joukkue näyttää hyvältä. Olen ollut mukana noin kaksi viikkoa enkä ole nähnyt heitä vielä livenä. Olen katsonut muutamia heidän pelejään Youtubesta sun muualta. He näyttävät teräviltä. He eivät ole hävinneet myöskään yhtään ottelua ja he ovat toistaiseksi voittamattomia, mikä on tietysti hyvä merkki. Kun ei häviä pelejä, tekee jotain oikein. Hyvältä näyttää.

Suunnitelma ensimmäisestä pelistä on selkeä.

- Odotan voittoa, paljoa maaleja ja tärkeimpänä kolmea pistettä.

Toomey lähetti myös terveisensä kannattajille.

- Kia Ora, kuten Uudessa-Seelannissa sanotaan. Voitetaan tämä sarja.

Vastuuvalmentaja Hörkkö taustoitti pelaajan hankintaa.

- Jamesilla on nyt viimeinen ottelu kyseessä ja joutuu lähtemään takaisin, eli tavallaan menetetään yksi keskikenttä. Jos sarjajärjestelmä olisi niin sanotusti normaali eli voittaja nousisi, niin hyvin todennäköisesti ei hommattaisi uusia pelaajia. Mä luotan ihan täysin meidän nykyiseen ryhmään vaikka siitä James poistuisikin. Mutta nyt tämä systeemi mikä on, niin kyllä viime vuosi opetti, että tarvitsee olla sitä materiaalin laajuutta, koska aina voi jotain tapahtua. Nousukarsinnat on pienestä kiinni. Tavallaan lähtee ihan nollilta ja kaudella ei ole juurikaan mitään merkitystä muuta kuin se, että olet päässyt sinne asti. Mutta se voidaan nopeastikin pyyhkiä pois. Sen takia nyt tarvittiin siihen lisää.

Pelaajana valmennuksen näkemys mukaili Toomeyn oma ajatusta.

- Luis ei ole kuin harjoitellut meidän kanssa. Kun en ole nähnyt häntä pelissä niin vaikea kuvata, mitä huomenna on luvassa. Keskikenttä, hyvä fysiikka, juoksuvoimainen ja varmasti tykkää mennä vähän kuin boksista boksiin. Ehkä inan enemmän niitä hyökkäysominaisuuksia on. On hyvä viemään peliä vauhdilla eteenpäin, niin kuljettaen kuin syötöllä. Aika hyvän yhteispelin on löytänyt Ellun kanssa treeneissä.

- On varmasti hyvä pelaamaan vastustajan puolustuslinjaa vastaan ja pelaamaan meidän yläkerran kavereita läpi. Siihen ainakin uskallan semmoista toivoa. Mutta huominen nyt sitten näyttää, varmasti jokusen minuutin tulee pelaamaan, niin mitä kaverilla on sitten annettavaa.


Tervetuloa Pallo-Iiroihin Luis!