Edustuksen vastuuvalmentajan Kimmo Hörkön kuulumisia puolenvälin krouvissa
Julkaistu: 29.07.2022 08.50

Edustuksen vastuuvalmentajan Kimmo Hörkön kuulumisia puolenvälin krouvissa

Sarjan puolivälissä Edustus majailee oman lohkonsa kärkipaikalla, sekä koko Läntisen sarjan jaetulla piikkipaikalla B-lohkossa pelaavan TPV:n kanssa. Edustuksen vastuuvalmentaja Kimmo Hörköllä on pitänyt kiirettä harjoittelutauon päätyttyä, mutta levätäkin on silti ehditty.

- Akut on ladattu ja ollaan valmiina sarjan jatkumiseen. Rytmitimme taukoa niin, että pidimme pari lomaviikkoa, mutta näiden välillä oli yksi treeniviikko, joka auttoi pitämään paremmin fyysistä suorituskykyä yllä. Lomat tekivät varmasti jätkille hyvää, mutta kyllä jalka on liikkunut treeniviikoillakin kiitettävästi.

Iirojen tilastorivi näyttää puolivälissä kautta kymmentä voittoa ja yhtä tasapeliä. Joukkueen hyvä tuloskunto ei ole tullut Hörkölle yllätyksenä, vaan hyvä kauteen valmistautuminen tuottaa nyt hedelmää.

- Eipä oikeastaan tullut yllätyksenä. Pre-season meni suurimmalta osin niin kuin olin suunnitellutkin ja olin luottavainen, kun lähdettiin sarjaan. Sarjassa meidän tärkein tavoitteemme on joka ottelussa ollut oman pelaamisen kehittäminen ja välttää suuremmat notkahtelut suoritustasossa. Mielestäni suoriuduimme tästä näkökulmasta hyvin.

Pelaajat ovat suoriutuneet joukkueena niin hyvin ettei valmentaja halua erikseen nostaa kenenkään suoritusta esiin.

- Monia onnistujia, joten siinä mielessä väärin nostaa sen suuremmin yksilöitä esiin. Olemme onnistuneet niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä ja nimenomaan kollektiivisessa mielessä. Nostetaan sitten kauden päätyttyä onnistuneita ja kehittyneitä yksilöitä esiin.

Syyskautta kohti joukkue etenee rauhallisesti, mutta itsevarmasti.

- Eipä mitään erityistä. Kuten tähänkin saakka, menemme viikko kerrallaan kauden päättymiseen saakka. Seuraava ottelu on aina se tärkein ja huolimatta missä se pelataan, millaisissa olosuhteissa ja ketä vastaan, edeltävän viikon valmistautumisprosessi hoidetaan vakiolla tavalla ja tätä kautta huolehditaan, että lähtökohdat ovat mahdollisimman optimaaliset tulevaan otteluun.

Pitsiyön Spesiaalin erityislaatuisuuden Hörkkö kuitenkin tunnistaa. Hänellä on myös pieni toive katsojien suuntaan.

- Vaikka vuosien varrella on koettu voittoja, mutta myös tappioita, niin kyllä näistä otteluista on aina hyvät muistot ja fiilikset. Tämä on kuitenkin aina yksi niistä otteluista, kun väkeä saapuu paikalle ja on karnevaalitunnelmaa.

- Tämä on oikeastaan nytkin se toivomus tulevalle perjantaille. Paljon väkeä katsomoon, mutta ennen kaikkea myös paljon ääntä! Toivoisin vielä rohkeampaa ”tunteella elämistä” katsojilta. Ei siellä tarvitse olla kuin kirkossa vaan oikeasti antaa ääntä kuuluviin. Ottelutapahtuma on oikea paikka purkaa viikon varrella kertyneitä murheita, stressiä, juhlafiilistä jne. ja sen voimalla huutaa kannustushuutoja, tsempata pelaajia, antaa aplodeja, mitä tahansa. Me yhdessä, niin joukkueet kentällä kuin katsojat katsomossa, tehdään otteluista tapahtumia, joissa kaikilla on kiva olla. Lupaan, että teemme joukkueena parhaamme viihdyttävän pelaamisen eteen, niin perjantaina kuin kaikissa tulevissa kotiotteluissa!

Tämän myötä toivotammekin teidät tervetulleiksi illalla Pitsiyön Spesiaaliin!