15
KES
15.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

VIFK - P-Iirot   3 - 0

Vaasa, Veo Arena

​Naisten ensimmäinen sarjakierros päättyi tappioon Vaasassa

VIFK oli tänään vahvempi kotikentällään. Tasaisesta pelistä huolimatta vaasalaiset saivat paikoista paremmin maaleja.

Peli vihellettiin alkaneeksi Vaasan Veo Arenalla klo 15. Noin viiden minuutin jälkeen tuli pelin ensimmäiset kunnon paikat, kun VIFK laukoi pahan korkean vedon, jonka Fiia Ojala torjui. Hetken kuluttua kotijoukkue pääsi myös antamaan kulmapotkua, josta ei syntynyt vaarallisia tilanteita. 15’ kohdalla VIFK sai yllätettyä Iirojen maalivahdin, josta Heidi Rannikko laittoi pallon sisään pistäen oman joukkueensa johtoon. Vasa IFK sai tämän lisäksi muutamia vaarallisia hyökkäyksiä ja kulmia, mutta tulos ei näiden seurauksena muuttunut. Juuri ennen puoliaikaa kotijoukkue sai vielä mahdollisuuden hyvään vetopaikkaan. Boksin takaa lähtenyt laukaus meni kuitenkin noin metrillä maalin ohi.

Toinen puolisko lähti käyntiin suhteellisen hitaasti. VIFK suoritti yhden vaihdon tauolla, kun taas Pallo-Iirot ei suorittanut yhtään. Noin 56 minuutin paikkeilla Helmiina Luomalle tarjottiin hyvä läpisyöttö, ja vaikka vetoa ei syntynyt, niin Iirojen painostus jatkui vahvana vastustajan kenttäpuoliskolla. Hetken päästä Ojala pääsi jälleen venyttämään tärkeään torjuntaan, jonka jälkeen Iirot suoritti pelaajavaihdon. Kentälle saapui Oona Mäkilä ja kentältä poistui Karolina Rehn. Muutaman minuutin kuluttua raumalaiset tekivät lisää vaihtoja, kun kentälle astui Peppi Sorsakivi ja Viivi Valpola. Riina Rauva ja Inka Kainulainen tulivat vuorostaan kentältä pois.

Pelikellon näyttäessä 63’ VIFK sai kulmapotkun, josta joukkue sai täydellisen keskityksen Frida Peltosen päähän. Maalin nurkka oli täysin vapaana ja Peltonen puski sen sisään kasvattaen vaasalaisten johtoasemaa. Jonkin ajan päästä VIFK suoritti lisää vaihtoja ja sai myös pelin ensimmäisen ja samalla ainoan varoituksen. Pallo-Iirot suoritti viimeiset vaihtonsa ottaen kentältä pois Helmiina Luoman sekä Sanni Kuusiston. Heidän tilalleen saapui Venla Wallenius ja Sanni Nurminen. Samalla VIFK suoritti pelaajavaihdon. 81’ kohdalla Cecilia Suomela teki vaasalaisten kolmannen maalin, kun sai pallon hyvästä pystypallosta. Loppupeli oli enimmäkseen Iirojen hallintaa, ja joukkue saikin muutamia erittäin hyviä paikkoja, jotka torjuttiin maalivahti Annika Luomarannan toimesta. Hetken lisäajan jälkeen tuomari vihelsi lopulta pelin päättyneeksi lukemin 3-0.

Päävalmentaja Aake Rapala kertoi mietteitään ottelusta ja koko ensimmäisestä sarjakierroksesta.

Tappiosta huolimatta pelaaminen oli hyvää ja haluttuja asioita toteutettiin.

- Pysyttiin tänäänkin omasta mielestä suunnitelmassa. Tehtiin muutoksia tällä viikolla ja muutokset otettiin hyvin vastaan ja ne näkyi tänään kentällä positiivisesti. Meidän kaksi alinta linjaa toimi hyvin ja eheästi.

- Kylmä fakta on se, että meidän pallollinen pelaaminen ei ole vielä riittävällä tasolla maalipaikkojen luomiseen. Tänäänkin me annettiin vastustajille kolme lahjamaalia. Ne täytyy saada pois ja oma pallollinen peli paremmaksi, että voidaan taistella pisteistä. Mutta joukkue pystyi sitoutumaan hyvin uuteen pelitaktiikkaan ja pelitapaan. Siitä kiitos heille.

Rapala avaa huolellisesti ensimmäisen sarjakierroksen ongelmia. Joukkueen tuloksiin ei voi olla tyytyväinen ja toiselle kierrokselle pyritään parantamaan merkittävästi.

- Yleisesti ottaen, ollaan tehty kolme maalia ja päästetty reilu kaksikymmentä maalia, niin siihen ei tietenkään voi olla tyytyväinen. Ollaan yksi voitto saatu ja ollaan sarjajumbona, eli ei tietenkään ketään meistä lämmitä tämä tilanne.

- Meillä on kuitenkin ollut ihan ok-tasoisia pelejä. Selkeästi ollaan oltu vastustajia parempia tietyillä puoliskoilla peleissä, mutta ei me saada sitä tarvittavaa palkintoa tällä hetkellä meidän tekemisestä.

- Pelistä toiseen me ei saada omia maalipaikkoja hyödynnettyä. Ei saada luotua niitä tarpeeksi hyvin ja sitten päästetään omaan päähän niitä helppoja. Tämän Vaasa-pelinkin tapahtumat kuvastaa aika pitkälti sitä koko alkukautta, eli muutamia hyviä puoliaikoja ja jaksoja. Yksi voitto ollaan saatu, mutta yleisesti ottaen tämä ottelu kertoo aika hyvin, miten alkukausi on mennyt muissakin otteluissa.

- Tottakai lähdetään tulevalle kierrokselle metsästämään enemmän voittoja.