29
KES
16.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - ONS  0 - 4

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​ONS peittoaa naisten edustusjoukkueen myös Raumalla

Toinen mahdollisuus voittaa oululaiset epäonnistuu. Oulu Nice Soccer saa kotiinvietäviksi kolme pistettä.

Yleisömäärä: 65

Tuplapelipäivänä myös Raumalla alkoi peli klo 16, kun naiset pääsivät kohtaamaan ONS:n toistamiseen. Peli lähti käyntiin vieraiden kulmapotkulla, josta ei syntynyt kunnon tilanteita. Tämän jälkeen ottelu rauhoittui oululaisten pallonhallintajaksolla. Noin 20 minuutin kohdalla pallo laitettiin jo ensimmäisen kerran maaliin oululaisten toimesta, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Heti tilanteen jälkeen ONS sai ensimmäisen vetopaikan. Laukaus lähti boksin rajalta ja Saga Helkelä otti matalan vedon kiinni. Hetken kuluttua huolto saapui kentälle, kun Eveliina Hannula jäi kentälle makaamaan, mutta mitään vakavampaa ei sattunut ja lyhyen tauon jälkeen Hannula pystyi jatkamaan peliä. Suoraan pelinkeskeytyksen jälkeen vieraat saivat vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Maija Karta pääsi katkaisemaan lyhyen vaparin jälkeisen hyökkäyksen.

Pelikellon näyttäessä 36’ ONS sai kulmapotkun ja hyvän keskityksen tuloksena pallo meni maaliin kahden pelaajan ohjauksen ansiosta. Oululaiset siirtyivät 0-1 johtoon Neea Tähtisaaren ohjauksesta. Vain muutaman minuutin kuluttua vieraat saivat jälleen huippupaikan, josta pallo vedettiin tolppaan ja siitä Oona Tikkala pisti vaivatta pallon riparista sisään. Puoliajalle siirryttiin Raumalla 0-2 lukemin.

Toiselle 45 minuuttiselle siirryttiin Pallo-Iirojen vaihdon kautta. Kentältä poistui Hannula tehden tilaa Riina Rauvalle. 51’ kohdalla kotijoukkue sai ylivoimaisesti ottelun parhaan paikkansa, kun Katarina Maikola pääsi läpiajoon. Maalivahti ehti kuitenkin ajoissa vastaan, eikä kavennusmaalia syntynyt. Muutaman minuutin päästä sekä Pallo-Iirot että ONS suorittivat pelaajavaihtoja. Iiroilta kentälle saapui Ida Kopra ja Karolina Rehn poistui. Heti perään oululaiset saivat hyvän vetopaikan jälleen boksin rajalta, mutta veto meni niukasti maalin ohi. Ei kauaakaan kun vierasjoukkueelle tarjoutui uusi maalipaikka, josta Varvara Bulgakova pisti pallon maaliin.

ONS jatkoi paineistusta maalin jälkeen, ja Helkelä sai lisää torjuttavaa. Hetken päästä Iiroille tarjoutui hyvä keskityspaikka, kun joukkue sai vapaapotkun kulmalipun vierestä. Keskitys ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Muutaman minuutin kuluttua raumalaiset saivat pelin ensimmäisen kulmapotkun, joka päättyi ONS:n purkuun. Kellon näyttäessä 72’ kotijoukkue suoritti jälleen uuden vaihdon, jossa Viivi Valpola tuli kentälle Inka Kainulaisen poistuessa. Vain parin minuutin kuluttua Valpola otti pelin ensimmäisen ja samalla ainoan varoituksen. Oululaisten viimeinen maali oli Aurora Harilan upea laukaus maalin vasemmalle puolelle. Iirot suoritti seuraavaksi viimeisen vaihdon, jossa kentälle saapui Sanni Nurminen Peppi Sorsakiven tilalle. ONS sai vielä pelin loppupuolella muutamia paikkoja sekä yhden paitsiomaalin. Peli vihellettiin Raumalla poikki lukemin 0-4.


Haastattelussa toista kertaa putkeen ottelun pelaajaksi valittu Hertta Pietilä.

Hyökkäyspeli pysyy edelleen kauden suurimpana ongelmana. Kova yritys ei riittänyt tuottamaan tulosta.

- Me ei oikein saatu minkäänlaista hyökkäystä rakennettua. Se on ollut koko kaudessa meidän ongelma ja sama jatkuu. Jouduttiin puolustamaan oikeastaan koko peli, mutta tehtiin sitä niin hyvin kuin pystyttiin ja joukkueena mentiin.

Joukkue pyrkii parantamaan peliään toisella sarjakierroksella aikaisempia vastustajia vastaan.

- Tilanne on vaikea, mutta me yritetään nyt joukkueena saada tähän joku ratkaisu. Tehdään treeneissä kaikkemme, jotta tämä saataisiin kääntymään.