Edustus, Naisten Ykkönen

KuPS Akatemia - P-Iirot P-Iirot   1 - 1

Väre Areena TN

​Naisille tasapeli Kuopiossa

Naisten joukkue pelasi ykkösen kierroksen ottelunsa lauantaina Kuopiossa KuPS-Akatemian vieraana. Tasaisen ottelun lopputulos oli 1–1 (1–1).

Ensimmäinen jakso oli kaksijakoinen Iirojen hallitessa alkuosaa ja kotijoukkue taas loppujaksoa. Maalinteon aloitti Iirot, kun maalinedustilanteessa Mira Pärssinen vei väkisin pallon maaliin ja sinikeltaiset johtoon. Peliä oli käyty tuolloin 28 minuuttia. Maalin jälkeen ote siirtyi pikkuhiljaa KuPS:lle ja tasoitus tuli 44. minuutilla Roosa Ärväksen viimeistellessä.

Toinen jakso alkoi taas raumalaishallinnalla ja KuPS hyökkäsi enemmän nopeilla iskuilla. Jakso oli kokonaisuudessaan hieman enemmän Iirojen, ja maalipaikkoja vieraat pystyivät luomaan kotijoukkuetta enemmän. Lähimmäksi pääsivät Jenna Dahlberg, jonka vapaapotku osui ylärimaan ja Wilma Ahola, joka laukoi tolppaan. Lisäksi KuPS:n maalivahti Kiia Tefke esitti muutaman paraatipelastuksen. Lopputulokseksi jäi kuitenkin raumalaisittain harmittava tasapeli.

Tämä tarkoitti sitä, että joukkue jatkaa kauttaan alemmassa loppusarjassa.

Päävalmentaja Iiro Koivula kommentoi ottelua.

-Tulos on meidän kannaltamme harmittava, sillä voittoa tultiin hakemaan. Se olisi pitänyt meidät vielä mukana taistelussa ylempään loppusarjaan. Mutta ei tässä voi sitä jäädä murehtimaan, seuraava tavoite on luonnollisesti olla paras joukkue alaloppusarjassa.

-Pelasimme melko ehjän 90 minuuttisen, mutta viimeistely ei onnistunut kuin kerran, vaikka paikkoja oli aivan riittämiin ottelun voittamiseksi.

Iiroilla on vielä yksi ottelu jäljellä runkosarjassa ja se pelataan lauantaina 27.8 Buena Vista Stadionilla. Vieraaksi saapuu sarjakärki PKKU ja ottelu alkaa klo 13:00.

Tilastot
KuPS Akatemia

1 - 1

(1-1)
28'MaaliPärssinen Mira