Pallo-Iirojen aikuisten kilpasarjat käyntiin huomenna
Julkaistu: 14.03.2023 14.00

Pallo-Iirojen aikuisten kilpasarjat käyntiin huomenna

Huomenna Buena Vista stadionilla edessä on Pallo-Iirojen aikuisjoukkueiden kilpailukauden avaus, reservijoukkueen kohdatessa Suomen Cupissa MuSa:n Porista. Ottelu on mielenkiintoinen monestakin syystä. Sen lisäksi, että kyseessä on kilpakauden avaus, on edessä paikallispeli johon raumalaisjoukkue lähtee sarjatasollisesti altavastaajana. Pallo-Iirojen kakkosjoukkueessa pelaa myös monia menneiltä kausilta tuttuja nimiä, niin Iirojen ikäkausijoukkueista kuin myös edustusjoukkueesta. Yksi heistä on Juho Torkkeli, joka on pelannut 16 kautta edustusjoukkueen mukana.

- Suomen Cup on hieno ja perinteikäs kilpailu. Muutaman kerran Iirojen kanssa on päästy veikkausliigajoukkueita testaamaan, mitkä oli hienoja kokemuksia, kun näki mikä taso Suomen huipulla on meihin verrattuna. Paras muisto on Hakaa vastaan kotona pelattu peli mikä meni jatkoajalle, kun Eetu Setänen runnoi 2-2 tasoituksen lopussa. Kalle Multanen taisi painaa hattutempun jatkoajalla, joten juna pysähtyi siihen.

Vaikka Iirojen reservi onkin nuorekas, löytyy joukkueesta myös sopiva määrä kokemusta.

- MuSa:a tai ylipäätään porilaisia vastaan pelit on aina erityisiä. Ei mitään Lukko-Ässät tasoa tunnelmaltaan mutta kyllä sen jännitteen aistii kentällä. Pelistä odotan taistelua, jossa enemmän voittoa haluava menee jatkoon. Haastajia varmasti ollaan mutta altavastaajalla on aina etulyöntiasema, kun paineet on vastustajalla. Meillä on mielestäni hyvä nuori joukkue joka pystyy maaleja tekemään. Itse vähän raskaammalla konthilla koitan tasoittaa sitä nuoruuden intoa ja tuoda rauhallisuutta peliin.

- MuSa:lla on käsittääkseni ollut joukkueen kasaamisen kanssa paineita, mutta kuulemma oman ikäluokan pelureita pari tulee vastaan, mikä sytyttää aina enemmän. Mitään en tiedä pelillisesti MuSa:sta, mutta huomenna sen näkee. Siimaa ei anneta vapaaehtoisesti ja koitetaan vetää matto alta.

Mikäli raumalaiset raivaavat tiensä Suomen Cupin toiselle kierrokselle, asettuu vastaan FC Eurajoki II ja Leki-Futiksen ottelun voittaja.

Kilpakauden alkaessa ei reservijoukkue ole asettanut itselleen montaa tavoitetta, mutta yksi on päätetty. Joukkue haluaa tiputtaa mahdollisimman monta porilaista Suomen Cupista.


Suomen Cup, kierros 1: Pallo-Iirot/2 - MuSa 15.3. klo 19.30 Buena Vista stadionilla