Miesten valmennusryhmä ja joukkueenjohto kasassa
Julkaistu: 26.11.2022 09.45

Miesten valmennusryhmä ja joukkueenjohto kasassa

Miesten edustusjoukkueen kauden 2023 valmennus- ja johtoryhmä on lyöty lukkoon. Tiimi saa tulevaksi kaudeksi kaksi raumalaiselle jalkapalloyleisölle tuttua, mutta valmentajina uusia nimiä.

Vastuuvalmentaja Joel Grasson valmennustiimissä jatkaa viime kaudella myös valmentajana toiminut Pasi Rantanen. Uusina niminä remmiin hyppää maalivahtivalmentaja Matias Ussa sekä fysiikkavalmentaja Nico Rinne. Joukkueenjohtajina toimivat viime kauden tapaan Kai Arvela sekä kuvasta puuttuva Mikko Väänänen.

Grasso kommentoi valmistunutta toimijaryhmää.

- Olen todella tyytyväinen, että saatiin molemmat jojot ja Pasi jatkamaan rooleissaan. Pasi tuo hyvää lisää omilla mielipiteillä ja toiminnallaan kentällä. Hän myös tuntee suurimman osan pelaajista jo hyvin. Lisäksi maalivahtivalmentajaksi tullut Matias Ussa ja fysiikkavalmentajaksi tullut Nico Rinne ovat molemmat erittäin ammattitaitoisia ja tuovat täten tärkeää lisää valmennustiimiin ja olen myös toiminut kaikkien heidän kanssa aiemmin. Uskon tiimin jäsenten saumattomaan yhteistyöhön ja selkeiden vastuualueiden laadukkaaseen hoitamiseen.

- Olen kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen, että saatiin näin hyvä tiimi kasaan jo näin aikaisessa vaiheessa!


Matias Ussa maalivahtivalmentajaksi

Pitkän linjan Iirolainen palasi muutaman vuoden tauon jälkeen edustuksen matkaan, joskin eri roolissa kuin aiemmin.

- Tosiaan nyt taisi tulla 20 vuotta Raumalla täyteen. Pelasin läpi kaikki ikäkausijengit edustukseen asti, mutta sitten omat rajat maalivahtina tulivat aika selvästi esille. Pantse (Pasi Lehtonen) kysyi 2018 nousukauden jälkeen valmentamaan ja sillä tiellä vielä ollaan.

Omasta valmentajuudestaan Ussa kokee olevansa hyvin kartalla.

- Olen varmasti jossain määrin moderni maalivahtivalmentaja. Nykyisin maalivahdille ei enää riitä pelkästään torjuminen, vaan pitää pystyä osallistumaan peliin laajemmin. Haluan kehittää maalivahdeistani proaktiivisia, jotta pystyisimme estämään tiettyjä tilanteita jo ennen niiden syntyä. Lisäksi haluan, että meidän maalivahdit osallistuvat aktiivisesti pelin joka vaiheeseen. Koen olevani myös hyvin ihmisläheinen koutsi. Pyrin keskustelemaan pelaajien kanssa mahdollisimman paljon kentällä tapahtuvista ongelmista ja tilanteista. Kova draivi on myös kehittää itseäni valmentajana.

Myös omat vahvuudet ja heikkoudet Ussa saa nimetä. Koen olevani vahvimmillani valmentaessani maalin sekä alueen puolustamista. Varmasti isoin yksittäinen kehityskohde on joukkuetaktisten asioiden parempi ymmärtäminen, mutta onneksi ympärillä on paljon osaavia ihmisiä joiden kanssa asioita voi käydä läpi ja kehittyä.

Tuore edustuksen maalivahtivalmentaja ei malttaisi odottaa kauden alkamista.

- On ollut todella mukava olla osana edustusjoukkuetta pienen tauon jälkeen. Maalivahtien ja muun joukkueen kanssa on ollut kivaa päästä arkeen kiinni. Tulee varmasti olemaan kaikille opettavainen vuosi. Sarjakauden alkua jo tässä joulun alla vähän odottaa!


Nico Rinne fysiikkavalmentajaksi

Pitkän uran pelaajana Pallo-Iirojen edustuksessa tehnyt Rinne nähdään tulevalla kaudella kentän rajojen ulkopuolella.

- Yli 20 vuotta tuli pelattua itse, joista yhdeksän kautta Iirojen edustuksessa ja kaksi kautta Musan Salamassa. 2018 päättyi oma pelaajaura, kun noustiin viimeksi Kakkoseen.Viime nousun ja lopettamisen jälkeen piti ottaa taukoa futiksesta, mutta tammikuussa olin jo MuSa:n treeneissä fysiona ja fysiikkavalmentajana. Siinä roolissa vierähti neljä vuotta, kolme Ykkösessä ja yksi Kakkosessa. Futisjuttujen ohella pyöritin omaa fysioterapia- ja hierontavastaanottoa Porissa.

Aikanaan Raumalta lähtenyt pelaaja palaa Raumalle kypsempänä kuin lähtiessä.

- Tavallaan se lähtö tuli jo 2015, kun opinnot alkoivat Porissa ja 2018 kävin Porista treeneissä ja peleissä. Eli seitsemän pitkää vuotta meni Porissa. Siinä on seitsemän enemmän, kun ajatuksissa oli aiemmin. Muutto muualle on jo itsessään ollut kasvattava kokemus, mutta kyllä viime vuodet ovat tuoneet perspektiiviä elämään. Eli takaisin tulee henkisesti aika monta senttiä pidempi kaveri.

Rinteen tehtävä Iiroissa on selkeä; pitää pelaajat pelikuntoisina.

- Mun filosofia pohjaa ajatukseen, että kun valmentajalla on kaikki pelaajat käytössä, niin tuloksen teko on todennäköisempää. Harjoittelun rytmitys ja kuormituksen hallinta viikkotasolla on tässä ensiarvoisen tärkeää. Aina tulee loukkaantumisia, mutta paljon pystytään pienentämään vammariskiä hyvällä ohjelmoinnilla ja harjoittelulla. Voimaharjoittelu on sekä ennaltaehkäisyn, että suorituskyvyn kannalta yksi merkittävimmistä asioista harjoittelussa. Sillä saralla on jo lähtötaso hyvä Kimmo Hörkön aikakauden myötä.

- Se aika on jo ohi, että juostaan ympäri kenttää, jotta jaksetaan pelata futista. Pääasiassa futista jaksaa pelata paremmin pelaamalla futista. Meillä on mahdollisuus hyödyntää dataa harjoittelun tukena, jolloin pystytään huolehtimaan esimerkiksi riittävästä kovan intensiteetin juoksujen määrästä viikkotasolla suhteessa ottelun vaatimuksiin. Ylipäänsä pidän hyvin tärkeänä vuorovaikutusta päävalmentaja Grasson kanssa harjoittelun suunnittelussa ja kuormituksen hallinnassa. Sen suhteen ollaan oltu samalla sivulla alusta asti.

Kuten Matias Ussa, myös Rinne odottaa innoissaan kauden alkamista.

- Tosi kovalla innolla palaan seuraan ja Raumalle. Joukkue on suhteellisen tuttu entuudestaan, osaa olen valmentanut jo junnuissa ja osan kanssa pelannutkin samassa joukkueessa. Vielä kun saadaan muutto Raumalle hoidettua, niin pääsee päivittäiseen toimintaan kunnolla mukaanMeno treeneissä on alun perusteella ollut raikkaan innokasta ja joukkueen ilmapiiri ja työmoraali muutenkin lupailee hyvää jatkoon.


Joukkue etsii vielä huoltajia.


Miesten edustuksen sopimustilanteen pääset näkemään täältä.