Edustus, Naisten Ykkönen

P-Iirot P-Iirot - KuPS Akatemia  2 - 0

Äijänsuo stadion TN

​Naiset otti toisen voiton putkeen alemmassa loppusarjassa

Lauantaina Buena Vista Stadionille saapui KuPS-Akatemia Kuopiosta. Hyvän toisen jakson ansiosta kolme pistettä jäi Raumalle.

Ensimmäinen jakso oli melko sekavaa pelaamista puolin ja toisin. Molemmilla oli muutamia paikkoja tehdä maali, mutta niissä ei onnistuttu. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia saada kunnollista prässiä aikaan vieraitten pelin avaamista ja rakentelua vastaan. Näin tauolle mentiin 0–0 tasalukemissa.

Toiselle jaksolle lähdettäessä sinikeltaiset olivat tehneet radikaalin muutoksen. Ryhmitys vaihtui muotoon 1–3–5–2 ja tämä muutti heti pelin luonnetta. Nyt raumalaisten prässi tehosi KuPS:n pelin avaamiseen ja vieraitten hyökkäyksiin lähdöistä tehtiin todella vaikeita. Myös riistoja sekä katkoja saatiin aikaiseksi aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä jaksolla.

Ottelua oli pelattu 47 minuuttia kun Aino Varkoi räjäytti pankin. Hieno kierteinen laukaus painui vastustamattomasti takanurkkaan ja peli oli 1–0. Pelin kulku jatkui samaan tapaan, eli raumalaiset määräsivät tahdin.

67. minuutilla Varkoi teki sitten illan toisen maalinsa ja sinetöi Iirolle 2–0 (0–0) ansaitun voiton. Muita maininnan arvoisia pelaajia olivat maalivahti Kiira Kaivola, joka muutamilla loistotorjunnoillaan piti jälleen maalinsa puhtaana. Koko puolustuslinja selvisi tehtävästään moitteetta ja keskikentällä nuori Sanni Kuusisto pelasi hienosti lähes täydet minuutit. Kärjessä Wilma Ahola raatoi hyvin ja täytti paikkansa hienosti. Tällä kertaa maalit karttoivat Aholaa, vaikka muutama hyvä paikka aukesikin.

Päävalmentaja Koivula kommentoi ottelua,

-Kyllä tämä peli ratkesi meille puoliajalla. Silloin tehdyt muutokset ryhmitykseen ja muutamiin pelipaikkoihin tekivät vastustajan pelin avaamisen ja hyökkäyksiin lähdön todella vaikeaksi. Näin pelin hallinta siirtyi väkisinkin meille.

-Se on iso etu, kun pystytään pelaamaan kahdella eri tavalla ja vaihtamaan niitä keskenään vaikka pelin aikana. Eka jakso oli meiltä heikko, mutta toinen jakso sitten taas päinvastoin hyvää ja tasapainoista peliä.