Edustus, Miesten Kolmonen

Peimari UTD - P-Iirot   0 - 6

Hakkispaana TN

Edustukselle toinen puhdas peli putkeen

Miesten edustusjoukkue jatkoi matkaansa ilman pistemenetyksiä, Peimari UTD:n kaatuessa luvuin 0-6. Elias Ahde viimeisteli ottelussa neljä maalia.

Kauaa ei tarvinnut avausosumaa odotella, kun jo toisen Iirojen hyökkäyksen jälkeen vastustaja sai kaivaa pallon maaliverkosta, pelikellon näyttäessä vasta 3'. Elias Ahde vei voiton taistelupallosta ja nosti sen yli korkealla pelanneen maalivahdin. Tästä vain yhdeksän minuuttia eteenpäin, oli pallo jälleen kotijoukkueen maalissa. Ahde sai nauttia Arttu Virtasen millintarkasta keskityksestä, josta ahne maalintekijä ei voinut erehtyä.

Ensimmäisellä puoliskolla ei juuri vaarallisia maalipaikoja tämän jälkeen nähty, vaikka molemmat pääsivät sekä kulmien, että vapaapotkujen muodossa kokeilemaan erikoistilanteitaan. Molemmat joukkueet myös saivat tuijottaa keltaista korttia, Otto Schultzin ollessa keltapaitojen varoitettu pelaaja. Tauolle mentiin siis lukemissa 0-2.

Tauolla Pallo-Iirot suorittivat yhden pelaajavaihdon, Topias Silvennoisen tehdessä tilaa Aleksi Leppäselle. Kauaa ei tarvinnut toisellakaan puoliskolla maaleja odottaa, kun ajassa 47' Aaro Salonen pääsi viimeistelemään Iirojen 0-3 johdon Ahteen kanssa pelatun kauniin sommitelman päätteeksi. Lähes suoraan aloituksesta riistetty pallo löysi Ahteen jalan, joka veti numerot jo 0-4, vain minuutti edellisestä osumasta.

56' kohdalla vierasjoukkue Iirot sai kulmapotkun, jota Mikko Jalkanen meni antamaan. Pallon ollessa ilmassa, sai Leppänen osumaa vastustajan maalivahdin kyynärpäästä. Tilanne meni erotuomarilta ohi, mutta linjurin kanssa vietetyn pienen keskustelutuokion jälkeen, osoitettin pallo pilkulle ja vastustajan maalivahti joutui ottamaan vastaan tuomarin jakaman keltaisen kortin. Jo kolme maalia ottelussa iskenyt Ahde asteli pallon taakse, eikä jättänyt maalivahdille saumaa, vaan upotti pallon varmasti alanurkkaan. Iirot siirtyi 0-5 johtoon.

Maalin jälkeen päävalmentaja Kimmo Hörkkö päätti säästää pelaajiaan jo perjantaina häämöttävää seuraavaa peliä varten ja kentälle juoksivat Rasmus Ahonen, Oliver Repo, Matias Babb sekä Alan. Kentältä poistuivat Jalkanen, Virtanen, Salonen sekä Aleksi Arvela.

Jami Halminen näytti ristipallon mallia, kellon näyttäessä 84', kun Halminen näki laidassa nousevan Leppäsen, joka otti pallon tyylikkästi ilmasta mukaansa suoraan juoksuun. Puolustaja jäi vain katsomaan Leppäsen perävaloja, kun laituri painoi nokikkain maalivahtia vastaan, viimeistellen hienosti etukulmaan. Lisäosumia ei ottelussa enää nähty, joten raumalaiset palasivat kotiin kolme sarjapistettä rikkaampina, pelin päättyessä lukemiin 0-6.

Otteluraportissa ääneen pääsee jämäkän pelin puolustuksessa pelannut Jami Halminen.

Peli oli pitkälti sen näköistä, mitä lopputuloskin antaa ymmärtää.

- Ihan hyvä peli oli. Saatiin hyvin puolustettua kaikki hyökkäykset ja tehtiin paikoista maalit.

Nollapeliin päättyneessä pelissä puolustuslinja ja maalivahti voivat paiskata kättä hyvän pelin merkiksi.

- Kyllähän silloin asioita oikein tehdään. Jos puolustetaan kaikki hyökkäykset eikä päästetä niitä edes vetämään, niin ei kai siinä maalejakaan voi tulla.

Tilastot
Peimari UTD

0 - 6

(0-2)
3'MaaliAhde Elias
12'MaaliAhde Elias
47'MaaliSalonen Aaro
48'MaaliAhde Elias
57'MaaliAhde Elias
84'MaaliLeppänen Aleksi