Edustus N, Naisten Ykkönen

VJS - P-Iirot   0 - 3

Myyrmäki, Vantaa. Jalkapallostadion TN

​Toinen nollapeli putkeen naisille

Pallo-Iirot sai jälleen voitettua tärkeät pisteet. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kahden pelin voittoputki.

Myöhäinen Naisten Ykkösen peli startattiin Myyrmäellä klo 19.30. Selkeitä paikkoja ei tullut pelin ensimmäisinä minuutteina, ja pallonhallinta vuorotteli joukkueiden väleillä. Kulmiakin nähtiin ensimmäisen vartin sisällä vain yksi kappale. 15’ paikkeilla tuli pieni erehdys Iirojen maalialueella, minkä vuoksi vastustaja oli päästä vaaralliselle paikalle. Siitä selvittiin kuitenkin ilman maaleja. Ensimmäisen puoliskon puolessavälissä VJS:n pelaaja jäi pitkäksi aikaa maahan, ja huollon piti tulla kentälle. Sen johdosta vantaalaiset pelasivat hetken aikaa vajaalla. Maalinteossa tökki edelleen molemmilla joukkueilla, eikä kulmistakaan saatu tulosta. Viisi minuuttia ennen taukoa tuli selkeästi tähän asti pelin paras paikka, kun Eveliina Hannula pääsi laukomaan boksin oikealta laidalta suoraan tolppaan. Pallo kävi vain senttien päässä maaliviivasta. Loppujen lopuksi puoliajalle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen 45 minuuttinen pistettiin käyntiin molempien joukkueiden vaihtojen myötä. Iiroilta kentälle saapui Elina Saarinen ja kentältä poistui Riina Rauva. Vain muutama minuutti toisen puoliskon alkamisen jälkeen Pallo-Iirot sai vihdoin pallon maaliin, kun Katarina Maikola ohjasi sen sisään Hannulan tarkasta syötöstä. Noin viiden minuutin kuluttua VJS pääsi hieman painostamaan useiden peräkkäisten kulmapotkujen myötä. Lukemia ei kuitenkaan saatu muutettua niiden avulla. 62’ kohdalla vantaalaiset suoritti uuden vaihdon heti kulmien jälkeen. Myös Pallo-Iirot sai koittaa tehdä maalia kulmapotkusta tuloksetta. Inka Kainulainen otti 72’ paikkeilla varoituksen ja vain pari minuuttia sen tilanteen jälkeen Iirot pääsi juhlimaan, kun Kainulainen tykitti hienon juoksun jälkeen upealla kaukolaukauksella maalivahdin yli.

Lähes heti Kainulaisen maalin jälkeen Helmiina Luoma sai loistavan maalipaikan ja käytti sen. Iirot pääsi sen avulla jo kolmen maalin johtoon. Seuraavaksi molemmat joukkueet suoritti lisää pelaajavaihtoja. Pallo-Iirot teki tällä kertaa triplavaihdon, jossa kentälle tuli Sanni Nurminen, Venla Wallenius ja Peppi Sorsakivi. Kentältä poistui vuorostaan Sanni Kuusisto, Hannula ja Karolina Rehn. Vain parin minuutin kuluttua Saga Helkelä pääsi maalissa venyttämään upeaan torjuntaan ja VJS sai siitä kulman. Samalla Iirot suoritti viimeisen pelaajavaihdon, kun kentältä poistui Kainulainen tehden tilaa Oona Mäkilälle. Viimeiset minuutit kului lähinnä vastustajien kulmilla, mutta myös Pallo-Iirot sai joitain paikkoja. Lopuksi peli vihellettiin poikki tuloksin 0-3 ja tärkeät pisteet lähti Raumalle.

Loukkaantumisesta palannut ja Pitsiyön Spesiaalissa maalin tehnyt Elina Saarinen kertoo kommentteja tämän illan voitosta.

Peli muuttui paljon paremmaksi toisella puoliskolla, jolloin tehtiin kaikki ottelun maalit. Puoliajan jälkeen Saarinen myös pääsi vaihdosta kentän puolelle.

- Tosi tasainen oli kokonaisuudessaan peli. Ekalla puoliajalla oli ehkä vielä tasaisempaa, ja toinen puoliaika oli ennen ensimmäistä maalia aika tiukkaa. Tehtiin tärkeät maalit, mutta silti saatiin tehdä täysi työ noiden pisteiden eteen. Tosi hyvä fiilis, että saatiin tärkeä voitto.

Joukkue on viimein päässyt kaipaamalleen voittoputkelle. Sen saavuttamiseksi on tehty kovasti töitä kauden mittaan.

- Koko ajan meillä on ollut usko omaan tekemiseen. Totta kai onnistumiset aina ruokkii sitä, että saa enemmän itsetuntoa. Nyt kun ollaan päästy enemmän maalintekoon näissä peleissä, niin se on varmasti yksi tekijä. Kun ollaan saatu onnistumisia, niin sen kautta myös voittoja.

Takaisin pelien makuun päässyt Saarinen kommentoi lopuksi omaa tekemistään tänään.

- Ihan ok. Nyt kun on vasta loukkaantumisen jälkeen päässyt takaisin, niin ehkä on vähän vielä sellaista hakemista. Muuten tosi hyvä fiilis, että pääsee nyt vihdoin kunnolla taas itse peleihin mukaan.