Miehet viimeistä kertaa kotikentällä

TAPAHTUMAINFO

TULOSPALVELU

Miesten viimeinen esiintyminen kotikentällä kauden 2024 puitteissa nähdään huomenna lauantaina. Vastaan asettuu lohkon voitosta kynsin ja hampain taisteleva FC Inter 2.

FC Inter 2 oli ylemmän jatkosarjan joukkueista ainoa, joka jätti Pallo-Iirot alkusarjassa pisteittä. Joukkueet kohtasivat viimeksi Pitsiyön Spesiaalissa, jossa Inter onnistui nappaamaan pisteet 0-1 voiton turvin. Pallo-Iirot lähti otteluun totutun vahvasti, mutta maalipaikkoja ei raumalaisille ensimmäinen puoliaika suonut. Vastaavasti Inter pääsi pariin otteeseen nostamaan omaa hyökkäystään vahvasti, mutta turkulaisten viimeistely ei ollut tarvittavalla tasolle maalien aikaan saamiseksi. Toisella puoliajalla Matias Babbille siunaantui kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta vetojen edessä olivat sekä omat että vastustajat, jolloin ottelun avausmaali jäi edelleen odotuttamaan itseään. Ensimmäisen kerran pallo meni maaliin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Oliver Kangaslahti pääsi puskemaan pallon kulmasta ohi pätkälainalla Iirojen maalilla pelanneen Luka Nokelaisen. Tämä maali hylättiin rikkeen vuoksi, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin Anton Aaltonen pääsi sijoittamaan pelivälineen ribarista verkon perukoille. Tappio oli Pallo-Irojen ensimmäinen Buena Vista stadionilla. Koko alkusarjan toisen kierroksen ottelun raportin pääset lukemaan TÄSTÄ.

FC Inter 2 päätti alkusarjan kuuden pisteen kaulalla toisena olevaan HJS:ään. Turkulaisten tilastorivi olikin komeaa katseltavaa, kun koko alkusarjan aikana joukkue hävisi vain kolmesti, pelasi kahdesti tasan ja voitti loput 15 otteluaan. Myös ylempi jatkosarja alkoi komealla 6-0 voitolla TPV:stä, mutta sen jälkeen on joukkue joutunut kahdesti tyytymään pistejakoon. Näillä tuloksilla ero HJS:ään on kaventunut viiteen pisteeseen ja joukkueet kohtaavat toisensa viimeisellä ottelukierroksella. Interin ylivoimainen maalipörssin johtaja on Gezim Voca, joka on painanut 19 otteluun 20 maalia. Toisena listalla oleva Oliver Kangaslahti on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa.

Pallo-Iirot ei ole saanut koneita kunnolla käyntiin ylemmässä jatkosarjassa. Kolme ottelua on kerryttänyt pistepottia vain yhdellä pisteellä, joka tiputti Pallo-Iirot pois nousukarsintajahdista. Kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan kotikentällä ja kausi päättyy vieraissa. Edessä oleva otatus Interin reserviä vastaan on mahdollisuus maksella kalavelkoja, sillä raumalaiset eivät ole Interin maaliin palloa tällä kaudella vielä saaneet. Pitsiyön Spesiaalissa tullutta kauden ensimmäistä kotitappiota on seurannut tappioiden putki, jota lähdetään katkaisemaan kauden viimeisessä kotiottelussa.

Ennakossa laitapuolustaja Matias Babb

Matias Babb ei ollut kokoonpanossa edellisessä TPV-ottelussa, mutta näki pelin samalla tavalla kuin muukin joukkue.

- Oli tosi hyvä alku, mutta kyllä noissa erikoistilanteissa pitää olla tarkempi ensi kerralla. Vähän pari tyhmää maalia, mutta eiköhän me saada ne korjattua.

Tappion myötä nousukarsinnat jäävät raumalaisilta haaveeksi.

- Ollaan käyty läpi. Kyllä me halutaan vetää kunnolla tämä loppuun. Ei me mitään läpsytellä kyllä.

Viimeisessä kotipelissä on vastustajista kenties se haastavin, kun Raumalle saapuu sarjaa johtava FC Inter 2.

- Kyllä mä odotan ihan kovaa peliä, kyllä saa ihan kunnolla pelata. Siellä on hyviä yksilöitä ja hyvä joukkue. Kyllä täytyy parasta tuoda kotipeleistä viimeiseen.

Joukkueessa tullee tapahtumaan luonnollista vaihtuvuutta kauden päätteeksi, joten ottelussa hyvää lopetusta haetaan raumalaisyleisön lisäksi viimeistä kertaa kotiyleisön edessä esiintyville pelaajille.

- Kyllä.

Pallo-Iirot - FC Inter 2 Buena Vista stadionilla 14.9. klo 17

Tilastot

1 - 4

FC Inter 2
(0-2)
13'MaaliVoca Gezim
28'MaaliHämäläinen Joona
47'MaaliAhde Elias
76'MaaliLahdensuo Thomas
85'MaaliHulkkonen Lauri