Edustus M, Kakkonen

Tampere United - P-Iirot   2 - 0

Tampere, Pyynikin urheilukenttä TN

Miehille kuvaava lopetus koko kaudelle

Miesten kausi päättyi Tampereella tappioon. Hyvä tulos karttoi raumalaisia koko loppusarjan ajan.

Panoksettomasta pelistä huolimatta oli yli 500 päinen yleisö saapunut seuraamaan Tampere Unitedin ja Pallo-Iirojen Ylemmän loppusarjan päättävää ottelua. Katsojat saivatkin nauttia hyvästä futiksesta koko ottelun ajan, vaikka maaleja saatiinkin odotella varsinaisen peliajan loppuun asti. Ottelun ensimmäisestä vaarallisesta maalintekopaikasta pääsi kokeilemaan kotijoukkue, kun reilun vartin pelin jälkeen Janar Georg pääsi kokeilemaan kahdesti. Ensimmäisen laukauksen boksin rajalta blokkasi Christopher Abdou, jonka blokista Georg pääsi uudestaan palloon. Tällä kertaa oli Sakari Korrin vuoro astua esiin, jonka maalivahti tekikin mallikkaasti, venyttäessään jalkansa Georgin toisen vedon eteen. Ensimmäisellä puoliajalla molemmille joukkueille nosteltiin ketlaista korttia kertaalleen. Pallo-Iiroista keltaista sai tuijotella Matias Babb, joka tuomarin jo vihellettyä vaparin Iiroille kaatoi juuri rikkeen tehneen Verneri Maunukselan. Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirojenkin laukaukset alkoivat osua maalia kohden. Ensin Walid Abdelali lähetti vedon reippaasta paristakympistä, jonka TamU:n maalilla torjunut Remu Koikkalainen nappasi tyylikkäästi etukulmasta. Heti perään Elias Ahde lähti kutittelemaan maaliverkkoja lähes puolesta kentästä, mutta veto leijaili selkeästi yli maalin. 65' kohdalla olivat raumalaiset lähellä maalintekoa, kun kulman jälkitilanteessa Koikkalaisen nyrkkeilemä pallo jäi pyörimään maalin eteen. Pallo pyöri hetken aikaa pienessä flipperissä pelaajien keskellä, kunnes lopulta Koikkalainen paikansi pelivälineen ja nappasi sen syleilyynsä. Tämän jälkeen nähtiin raumalaisten ensimmäinen vaihto, kun Abdou teki tilaa kentälle tulleelle Oliver Revolle. Abdelali pääsi kokeilemaan uudestaan maalintekoa neljä minuuttia myöhemmin, vetäessään puolivolleysta kohti etunurkkaa. Tämän torjumiseen Koikkalainen joutui jo venyttämään parhaimpaansa, mutta maalivahti sai pallon torjuttua kulmapotkuksi.

Oman kertomuksena pelin kulusta kertoi se, että vain pari minuuttia myöhemmin joutui myös Korri esittelemään parastaan. Ensin 72' kohdalla Korri torjui Unitedin puskun maalin edestä, jonka jälkeen raumalaisilla kävi jo hieman tuurikin, kun Joonas Rantalan keskitys tippui suoraan yksin maalin edessä päivystäneen Leo Autin jalkaan. Vierailijat saivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun Autin viimeistely karkasi yli maalin. Myös tästä mentiin vain kolme minuuttia eteenpäin, kun United pelasi jo pallon raumalaismaaliin. Tätä edelsi kuitenkin kahden Halmisen ja TamU:n Toni Paukkerin yhteentörmäys, josta tuomari näki Paukkerin rikkoneen, jonka johdosta Autin iskemä maali ei koskaan taululle asti ehtinyt.

Vastaavasti seuraavasta hyökkäyksestä oli taas Pallo-Iirojen vuoro olla läpiajossa, kun Aaro Salosen syöttö vapautti Revon. Koikkalainen tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui Revon laukauksen jalallaan, pitäen lukemat yhä 0-0. Iirojen toinen vaihto toi kentälle Miro Honkaniemen, joka korvasi kentällä Matias Babbin. Raumalaisten niskaan kaadettiin iso saavillinen kylmää vettä juuri ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Timi Halmisen ja Paukkerin sotkeentuessa toisiinsa uudemman kerran, näki tuomari tällä kertaa raumalaisrikkeen. Tästä pallo vietiin pilkulle, josta Rantala painoi pallon varmasti keskelle maalia. Heti tilanteen jälkeen Timi Halminen vaihtui Omer-Junior N'Kadiabouaan, mutta TamU ehti silti iskemään vielä toisen maalin ennen tuomarin päätösvihellystä. Paukkeri kruunasi oman iltansa iskemällä kauden avausmaalinsa lisäajan toisella minuutilla. Nän ollen TamU pääsi juhlimaan ottelun voittoa 2-0 lukemin.

Raportissa kapteeni Elias Ahde kertoo tuoreet ajatukset kauden päätyttyä

Kauden päätösottelusta ei jäänyt paljoa käteen.

- Oikeastaan harmitus vain. Meillä oli kyllä siinä hyvä vaihe, sitten jotenkin tuossa lopussa lipsahdettiin ihan täysin. En mä nyt tiedä, mitä me oltaisiin sillä tasapelillä loppupeleissä [tehty]. Mutta kyllä harmittaa, että joutuu lopettamaan tuollaiseen ihan itse mokattuun tappioon. Ei ollut kyllä jatkosarja sen arvoinen, mitä meidän olisi ehkä pitänyt saada. Jalkapallo on välillä tällaista. Kun lunta tulee tupaan, niin sitten tulee oikein urakalla.

Viimeinen ottelu oli tavallaan kuin koko kausi pienoiskoossa.

- Me puolustettiin hyvin 70 minuuttia kolmen linjalla. Me vaihdettiin loppuun kun yritettiin hakea sitä voittoa neljän linjaan. Jotenkin varmaan siitä vaan [tuli] ihan merkkausvirheitä. Vaikea se on vaihtaa lennosta sitten kolmen linjaan, kun se keskimmäinen puolustaja puuttuu siitä. Sitten kun kaveri tiesi sen, että me vaihdettiin yhtäkkiä, niin sinne tuli yksi hyökkääjä enemmän. Meillä loppui ehkä vähän sitten pelaajat lopulta. Oli siinä meilläkin paikkansa - semmoisia läheltä piti - mutta mitäs tuo nyt.

Tilastot
Tampere United

2 - 0

(0-0)
90'MaaliRantala Joonas
92'MaaliPaukkeri Toni