Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - Ilves-Kissat  4 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Ilves-Kissat tyhjin käsin kotimatkalle

Pallo-Iirot oli odotetun vahva kotikentällä. Vaikka tauolle siirryttiin tasatilanteessa, ei kotijoukkueella ollut suurempaa hätää missään vaiheessa.

Yleisömäärä: 310

Uusi tulostaulu oli ensimmäistä kertaa tositoimissa, kun Pallo-Iirot ja Ilves-Kissat ottivat toisistaan mittaa. Raumalaiset avasivat räväkästi, sillä jo 3' Topias Silvennoinen pääsi yrittämään avausmaalia hyvästä paikasta boksin sisältä. Tällä kertaa vierailijat saivat vielä huokaista helpotuksesta, sillä keskikenttäpelaajan laukaus pamahti tolppaan, eikä jälkitilanteessa syntynyttä kulmapotkuakaan saatu hyödynnettyä. Melko rauhallisesti edenneessä ottelussa ei nähty kuin kolme keltaista korttia, joista ensimmäisen itselleen nappasi hieman halvallakin tavalla Oliver Repo. 18' kohdalla Repo näytti hieman kaksinkamppailuvoimaa Kissojen Oleksandr Tolharenkoa vastaan, joka jäi täysin altavastaajaksi tilanteessa, mutta myi rikkeen tuomarille tyylikkäästi.

Ensimmäisen puoliskon lopussa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Ensin ajassa 43' Matias Babb löysi päätyviivaa kohti juosseen Mikko Jalkasen, jonka keskityksen Ilves-Kissojen maalia vartioinut Denis Kasperovych potki suoraan Veeti Pohtion rintaan, josta pallo pomppasi maaliin. Kauaa ei Iirot kuitenkaan johtoasemastaan saaneet nauttia, sillä vain kolme minuttia myöhemmin Tolharenko tasoitti pelin pilkulta. Babb ei onnistunut ottamaan pelivälinettä haltuunsa boksissa ja väliin pääsi Ilves-Kissojen hyökkääjä, jota Babb epäonnisesti kopautti nilkoille hyökkääjän kurottaessa palloon. Raumalaisten maalille palannut Sakari Korri oli lähellä torjuntaa, mutta laukaus oli riittävän laadukas ohittamaan oikein aavistaneen maalivahdin. Tauolle siirryttiin tästä tasalukemissa 1-1.

Kotijoukkue reagoi nopeasti toisen jakson alussa tasatilanteeseen. 54' kohdalla keskikentälle tehtiin kaksi muutosta, kun sekä Silvennoinen että Otto Ohvo jättivät kentän. Heidän tilalleen kentälle juoksivat Juuso Aalto ja pitkähkön loukkaantumisen jälkeen pelikentille paluun tehnyt Aaro Salonen. Kauaa eivät vaihtopelaajat aikaa tarvinneet, sillä vain kuusi minuuttia kentälle tulonsa jälkeen olivat miehet jo alustamassa raumalaisten johtomaalia. Salonen päästi keskialueella pallon jalkojensa välistä, josta se vieri aina laitaan nouseelle Babbille. Babb palautti pallon ja Salonen laittoi läpisyötöllä pelivälineen Aallolle kohti päätyviivaa. Aalto painoi pallon ykkösellä keskelle, jossa Jalkanen päivysti maalin edessä ja sai tökätä Pallo-Iirot johtoon.

Seuraavaakaan maalia ei tarvinnut odotella kuin seitsemän minuuttia, Pohtion ollessa jälleen viimeisenä koskemassa palloon. Tälläkään kertaa ei lainamies joutunut edes vetämään, sillä peliväline kimposi Pohtion jalasta Kissojen epäonnistuneen purun seurauksena maaliin ohi hölmistyneen Kasperovychin. 72' pelin jälkeen Babb kentällä vaihtui, kun Matias Babb vaihtui Markus Babbiin ja kuusi minuuttia edellisestä oli Jalkasen ja Timi Halmisen vuoro jättää kenttä. Heidän tilalleen loppuminuuteiksi kentälle saapuivat Elias Ahde ja Alex Johansson.

Ottelun loppulukemat tulivat myös yhdessä ryppäässä. Christopher Abdoun mallikas pystysyöttö omasta päästä vapautti laidalta Pohtion, joka leikkasi terävästi boksiin. Ilves-Kissojen puolustus jäi suorille jaloille Pohtion painaessa ohi, ja ainoaksi mahdollisuudeksi jäi vikkelän laiturin kaataminen. Tästä annettiin kotijoukkueelle pilkku, jonka varmasti pussiin kävi painamassa hetki aiemmin kentälle tullut kapteeni Ahde kellon näyttäessä 79'. Lähes yhtä pikaisesti syntyi ottelun viimeinen osuma, kun ajassa 81' Ruslan Madadov pääsi hieman yllättäen esittelemään omaa laukaisutaitoaan, puolustajan pyristellessä melko pienessä tilassa jalkansa vapaaksi ja laukoessa kauniin maalin paristakymmenestä metristä.

Ottelun viimeinen paikka siunaantui Ilves-Kissoille Aleksi Arvelan kaataessa Niki Patjasin aivan rangaistuaslueen rajalla. Seuranneesta vapaapotkusta kuitenkin Andrii Barladymin laukaus leijaili yli maalin ja pian tuomari vihelsikin jo pelin päättyneeksi. Täten Pallo-Iirot nousi 25 pisteeseen, vain pisteen päähän sarjan piikkipaikasta.

Raportissa loppukauden maaleja Pallo-Iirojen paidassa mättävä Veeti Pohtio

Tulostaululla peli oli hieman tiukempi kuin kentällä.

- Kyllä se ihan meidän peli oli. Vähän ehkä käveltiin liikaa ja tuli se harmillinen pilkku siihen. Vähän alkoi herpaantumaan siinä kohtaa. Juteltiin siinä puoliajalla, että siellä vähän jengi liikaa käveli, hyökkäysten jälkeen ei juostu alaspäin kunnolla. Korjattiin se ja tehtiin tärkeät neljä maalia. Voitto meille.

Eilen julkaistun loppukauden lainan myötä Pohtio kiitti tänään luottamuksesta kentällä.

- Kyllä tämä oli. Meinasi tulla kolmekin, mutta annettiin Eliakselle se pilkku siitä. Ei, oli vähän tuuria mukana omissakin maaleissa tällä kertaa. Olen ihan tyytyväinen kahteen.